“KTM, Tekstil Sektörü İçin Büyük Bir Buluşma Noktası”

ECR Fuarcılık tarafından organize edilen KTM 2019 fuarını, ECR Fuarcılık’tan Ümit Vural ile konuştuk.

  22 Ağustos 2019 00:00 Perşembe
“KTM, Tekstil Sektörü İçin Büyük Bir Buluşma Noktası”

ECR Fuarcılık tarafından organize edilen ve bölgenin en önemli uluslararası tekstil makineleri fuarı olan Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı (KTM 2019), 26-28 Eylül tarihleri arasında 5. kez kapılarını açacak. ITMA 2019 sonrası gözlerin çevrildiği KTM 2019 ile ilgili ECR Fuarcılık Genel Müdürü Ümit Vural ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

Sorularımızı yanıtlayan Vural, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde; İTHİB ana sponsorluğunda ve KOSGEB’in desteğinde gerçekleşecek olan KTM 2019’un sektörün ve yatırım bölgelerinin merakla beklediği bir fuar olarak öne çıktığını söyledi.

KTM 2019 fuarının tekstil sektörüne yeni bir soluk kazandıracağını söyleyen Vural, fuarın diğer senelerde olduğu gibi bu sene de tekstilin kalbinin Kahramanmaraş'ta atacağının müjdecisi olduğunu belirtti.

“KTM, Sektörün Önemli Paydaşlarını Bir Araya Getirecek”

“Türkiye ve dünyanın en önemli tekstil teknoloji üreticilerini, tekstilin yuvası Kahramanmaraş’ta beşinci kez buluşturacak olan KTM 2019, Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde (KAFUM) gerçekleştirilecek.” diyen Ümit Vural, geçen yılki KTM ile ilgili de bazı veriler paylaşarak; “Son olarak 2018 yılında 19 ülkeden 133’i yabancı toplam 215 katılımcı ile gerçekleştirilen fuara sadece çevre illerden 9 bine yakın ziyaretçi adeta akın etti. Türkiye’nin ve elbette dünyanın her yerinden ziyaretçiler KTM’nin büyük bir buluşma noktası olduğunu tescillemiş oldu.” diye konuştu.

KTM 2019’un sadece bölgenin değil dünyanın da önemli fuarlarından biri olduğunu vurgulayan Ümit Vural, fuarın aynı zamanda tekstil firması yöneticilerinin yanı sıra sektör çalışanlarının da ilgi odağı olduğunu ve tekstil sektöründen her kesimin bir araya geldiği ender yerlerden biri olduğunu söyledi ve ekledi: Yurt dışındaki fuar maliyetlerinin yüksek olması ve Eurodaki yükseliş nedeniyle bu fuarları ziyaret edemeyen sektör çalışanları için KTM 2019 büyük bir fırsat.

Kahramanmaraş’ın jeopolitik ve stratejik konumu açısından önemli ticaret merkezleri arasında bir köprü görevi gördüğünün altını çizen Vural; “Coğrafi yeri itibariyle Akdeniz bölgesinin doğusunda yer alan Kahramanmaraş, Türkiye toplam pamuk iplik üretiminin %35, örme üretiminin %21 ve dokuma üretiminin %10’u tek başına gerçekleştiriyor. Kahramanmaraş’ta son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler ve iplik üretiminde yakalanan yüksek kalite, kenti tekstil sektörünün merkezi haline getirdi.” ifadelerini kullandı.

Uluslararası KTM 2019 Fuarı’nın sektörün önemli paydaşlarını bir araya getireceğinin altını çizen Vural, fuarın sağlayacağı B2B görüşme avantajı, geniş sunum olanakları ve makine şovlarının ziyaretçi ve katılımcılara yeni iş fırsatları oluşturacağını söyledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.