KTM 2014 Kapılarını Açtı

Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı – KTM 2014 ilk günden yoğun katılıma sahne oldu

  25 Ekim 2014 09:20 Cumartesi
KTM 2014 Kapılarını Açtı

Tekstil sektörünün önde gelen isimlerini, Türk tekstil ve konfeksiyon üretimin yüzde 70’inin yapıldığı bölge ile buluşturan Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı – KTM 2014 düzenlenen törenle 23 Ekim’de kapılarını ziyaretçilere açtı. İlk kez düzenlenen fuar,  ECR Fuarcılık tarafından Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

25 Ekim’e kadar sürecek olan fuarda Türkiye’nin yanı sıra 22 ülkeden 250 firma, 3 gün boyunca tekstil ve konfeksiyon üretimi yapan son teknoloji ürünü makinelerini sergileyecek. Yapılan tanıtım faaliyetleri ve Kahramanmaraş’ın konumu sayesinde şimdiden en önemli bölgesel fuarlar arasında yer alan KTM 2014’e Kahramanmaraş ve çevre illerinden gelen ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

Dünya Devleri Kahramanmaraş'ta

Fuarın açılışında konuşan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, fuara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Kahramanmaraş’ın, Türkiye’nin önemli tekstil merkezlerinden biri haline geldiğini belirten Karaküçük, "Kahramanmaraş, 270 tesiste 50 bin kişilik istihdam ordusu ile Türkiye ipliğinin yüzde 35’ini, kumaşın yüzde 10’unu karşılamakta ve 26 milyar dolarlık tekstil ihraç ürünü üretmektedir

Açılışını yapmakta olduğumuz; Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı Avrupa’dan Çin’e, Amerika’dan Tayvan’a yüzlerce tekstil makinesi üreticisinin katılımıyla gerçekleştirilmektedir. Bu dev organizasyonla, sektörün dünya devlerini burada ağırlamak bizi hem cesaretlendirmekte hem de tekstil sektöründe daha başarılı yatırımlara imza atmamız adına bizleri teşvik etmektedir. Kahramanmaraş bundan sonra; üretim için sergilediği performansı, Ar-Ge, moda tasarımları, fuar, sempozyum ve kongre gibi organizasyonlar konusunda da gösterecektir” dedi.

Kahramanmaraş Tekstili Hızla Gelişiyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise Kahramanmaraş’taki tekstil sektörünün pamuk üretimiyle başladığını belirterek, "Sanayileşme öyküsü gerçekten herkesin öğrenmesi, okuması ve takip etmesi gereken bir konudur. Çünkü bu şehrin müteşebbisleri çok zor zamanda bu temelleri atmışlar, kıt imkanlarla bu yola çıkmışlar. Çok sağlam atılan bu temeller bugün çok güçlü binalara temel teşkil etmektedir. Pamuk üretimiyle başlayan bu öykü, bugünlerde dünyanın en büyük üretim tesislerine dönüşmüş, en kaliteli pamuk ipliğini üreten en donanımlı boyahanelere dönüşmüş ve bugün dünyanın dört bir tarafına insanların kullanımına hazır son nihai ürünler üretilmektedir" şeklinde konuştu. 



YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.