Kısa Sürede Hızlı Yol Aldı; Pinteks Mümessillik

2005 yılında kurulduktan sonra mümessillik çalışmalarında hızla yol alan Pinteks, iplik sektörü merkezli bir marka oldu.

  18 Mart 2013 18:29 Pazartesi
Kısa Sürede Hızlı Yol Aldı; Pinteks Mümessillik

İplik sektörünün önemli makine ve ekipman markalarını temsil eden Pinteks Mümessillik, sektöre 1989 yılında adım atan Murat Avcı tarafından 2005 yılında kuruldu. Firma ilk dönem önemli makine üreticilerinden PINTER ve EPIC’in temsilciliğini aldı. ITMA 2007 Münih fuarında yapılan görüşmelerde İtalyan FA.NI ve Hindistan  A.T.E / INSPIRON firmalarının mümessillikleri de Pinteks’e geçti. Pinteks günümüzde; PRECITEX, PERFECT, WINTEX ENGINEERS,  MRS BEARINGS, ENS SPINDLES,SOHLER – NEUENHAUSER ile LMW Grubu’nun bir parçası olan LAKSHMI Ring Travellers (LRT) firmalarının mümessilliklerini yürütüyor. Şirket sahibi Murat Avcı, sektördeki tecrübeleri ve satış sonrası müşterilerine sağladığı teknik bilgi ve uzman ekip desteğiyle kısa sürede hızla geliştiklerini söyledi.

Mümessilliğini yürüttükleri firmaların ürünlerini, İstanbul merkez olmak üzere stoklarında tuttuklarının altını çizen Avcı; “Müşterilerimizin arz ve talebine göre istenen parçayı aynı gün stoktan fabrikaya sevk ediyoruz. Sadece satış değil, montaj ve satış sonrası servisinde üstün hizmet anlayışını ilke edindiğimiz için Kahramanmaraş’ta da bir teknik ekibimiz bulunuyor” diye konuştu.

2011 yılında makine, aksesuar ve yedek parça satışlarının önceki yıllara göre daha iyi geçtiğini belirten Avcı, markalar bazında PINTER, FA.NI, INSPIRON, LRT, PRECITEX ve SOHLER NEUENHAUSER’ ın öne çıktığını dile getirdi. Avcı, bu dönemde sadece satışlar anlamında değil, yeni markaların ürün gamına katılması açısından da başarılı geçtiğini kaydederek; “Mümessili olduğumuz firmalar arasına SCHOLZE Germany GmbH firmasını da ekledik” dedi

Satışlarımız Arttı

2011 yılında satışlarda artış yaşadıklarını yenileyen Avcı, makine ve hatlardaki yenilemelerin yanı sıra sıfır yatırımlar yapıldığı bir yılın yaşandığını belirtti. Bu dönemde özellikle ring, bobin, dokuma ve büküm makinalarının talep gördüğünü açıklayan Avcı, pazarda sürekliliğin yaşanmasını ve ani ivmelerin yaşanmamasının bu alım sürecini etkileyen en önemli unsur olduğunu savundu.

2012 yılı için, yılın ilk çeyreğinden sonra Avrupa ve Asya’daki siyasi ve ekonomik verilerin netleşmesiyle, daha sağlıklı bir değerlendirmenin yapılabileceğini dile getiren Murat Avcı, buna karşın bu yılın iyi olacağına dair bir düşünceye sahip olduklarını da belirtti. Temkinli bir iyimserlik yansıtan Avcı, 2012’de alınacak olan kararlarla büyüme eğiliminin durağana dönebileceğinin altını çizdi.

Tüm Segmentler İçin Tedarik Sağlanıyor

Pinteks Mümessilliğin ürün gamında yer alan EPIC Enterprises Inc, Volkmann ve ICBT / RITM gibi two for one büküm, Superba ve Suessen makinalarına yönelik parçalar üretiyor. FA.NI firması ise iplik üretiminde kontrol sürecine odaklanıyor. INSPIRON firması da her cins fitil makinası için komple kelebekler, pençe, rotofil ve aksesuarları üretiyor. NEUNHAUSER firması dok sarma tertibatı, iplik transport otomasyonu ekipmanları üretirken LAKSHMI RING TRAVELLERS ise bilezik, kopça ve fitil bobin askısı sunuyor.

Pinteks bünyesinde yer alan diğer firmalar ise ürün gamlarıyla şöyle sıralanıyor; core-yarn, şantuk, enjekte iplik ve özel efekt sistemleriyle PINTER S.A, kısa ve uzun elyaf iplikçiliği için her cins apron ve manşon ile PRECITEX, gezer temizleyiciler ve fitil bobin transport sistemleri ile SOHLER NEUENHAUSER, manşon taşlama makinası, manşon takma, çıkarma, Shore ölçme, manşon mili (LP) yağlama ekipmanı, keçe temizleme, tarak teli bileme ekipmanları, manşon için ultra violet makinası ile PERFECT EQUIPMENT, her tip ve model ring ve büküm makineleri için iğleriyle ENS SPINDLE, ring, fitil, bobin, büküm makinası ile dokuma tezgahı özel rulmanları ile MRS BEARINGS, RSB Rieter cer makinaları için elektronik kartlar ve yedek parçalar WINTEX ENGINEERS ve son olarak, her tip dokuma için özel ve teknik olarak dizayn edilen levent ve ekipmanları ile SCHOLZE.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.