Karl Mayer İstanbul’a Yeni Makinasıyla Geldi

Çözgülü örme ve çözgü hazırlık makinaları üreticisi Karl Mayer, 2010 ve 2011 döneminde satışlar bakımından oldukça parlak bir grafik çizdi

  19 Mart 2013 18:51 Salı
Karl Mayer İstanbul’a Yeni Makinasıyla Geldi

Küresel tekstil pazarında çözgülü örme ve çözgü hazırlama makinaları alanında 1937 yılından bu yana yer alan Karl Mayer, yenilikleriyle birlikte ITM 2012’ye geldi. Çözgülü örme makinalarını; zemin işlemeleri, döşemelik kumaş, streç iç çamaşırı, yarı teknik tekstil ve tür perde gibi geniş bir ürün segmentine göre geliştiren firma, müşteri talepleri doğrultusunda yeni nesil makinalarıyla ITM 2012’den sonra ITMA ASYA CITME’ye katılacak. ITM’deki standında sergilediği HKS 3-M makinası ile yoğun ilgi gören firmanın çalışmaları hakkında Karl Mayer Çözgülü Örme İş Birimi Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Oliver Mathews Textil Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu. 1937 yılından bu yana sektörde yer alan firmanın Türk pazarına önem verdiğini belirten Mathews, tekstil ve teknik tekstil için geliştirdikleri teknolojilerin müşterilerin talepleri doğrultusunda şekillendiğinin altını çizdi.

Türkiye pazarının kendileri açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Mathews, Türkiye’deki satış rakamlarının çok iyi sonuçlara ulaştığını belirtti. ITM fuarına katılarak da gösterdikleri gibi 2012 yılında Türk pazarına ağırlık vereceklerini belirten Mathews,  bu yıl katılacakları diğer iki fuar hakkında da şunları söyledi: “Haziran ayında Şanghay’da ITMA Asya fuarında olacağız. Aralıkta ise Hindistan’da INDIA ITME 2012’de yer alacağız. Bu sene ilk defa HKS 3-M makinemizi sergiliyoruz ve İstanbul, bu süreçte ilk durağımız oldu. Bu sürecin ilk durağını ise İstanbul oluşturdu. Ürünlerimizi ilk önce Türkiye’ye getirdik.”

HKS 3M İstanbul’a Geldi Nov-O-Matic 2 Gelmedi

Oliver Mathews yeni geliştirilen HKS 3M Makinasının Türkiye’de ilk defa sergilendiğinin altını çizerek, bu makinanın son dönemde en çok satılan makinalardan birisi olduğunu açıkladı. HKS’nin yıllardır çok satan standart bir makine serisi olduğunu hatırlatan Mathews, geliştirdikleri makinanın yeni neslini sunduklarına işaret etti. Mathews sözlerine şöyle devam etti; “Bu yeni jenerasyonda makine eskisine göre daha büyük hız avantajına sahip, bu nedenle de verimlilik düzeyi de yüksek. Birinci jenerasyon olan HKS serisi 1900’lerin sonlarına doğru gelişti ve ikinci jenerasyon HKS 3M, 2007 de ilk defa karbon fiberli olarak gösterime çıkarıldı ve daha o zamanlar yaklaşık yüzde 25 gibi önemli bir hız artışını gördük. Şimdi yine yüzde on beş artırmayı başardık.”

Mathews, ITM’de sınırlı bir sergi alanına sahip oldukları için yeni Nov-O-Matic 2 Generation’u getiremediklerini, bu makinayı ITMA ASYA’da sergileyeceklerini söyledi.

Klasik tekstil ve teknik tekstil segmentlerinin bütünde bir talep artışı gördüklerini ifade eden Mathews, Karl Mayer’in hazırgiyim tekstili, yarı teknik ve çok teknik tekstili alanlarındaki farkı görerek ürünlerini geliştirdiğini belirtti. Mathews, teknik tekstillerde müşterilerin talebi doğrultusunda çözgülü örme teknolojilerini geliştirdiklerini ve ihtiyaçlara göre adapte ettiklerinin açıkladı.

2012 Satışlarda Daha Stabil Görünüyor

2011 yılı satış rakamları çerçevesinde değerlendirmelerde bulunan Oliver Mathews, geçtiğimiz yıl Türkiye’nin en önemli pazarlar arasında yer aldığını, Çin’in ise bir numaralı pazarları olduğunu yineledi. Mathews diğer önemli pazarları arasında ise Hindistan, Kore ve Tayvan’ı sıraladı. 2012 yılındaki pazar beklentilerine de açıklık getiren Mathews, tüm yıl için bir öngörüde bulunmanın zor olduğunu ancak şimdilik makine satış miktarında bir sabitlik göründüğünü kaydetti. Mathews sözlerini şöyle sürdürdü; “2010 ve 2011’de çok mükemmel bir dönem yaşadık. Bu nedenle 2010’da ve 2011’de normal bir dönemde sattığımızdan daha fazla makine sattık. Eğer Karl Mayer’in tarihine bakacak olursak, 2006 ve 2007’de çok iyi satış rakamına ulaştıklarını, ardından 2008 ve 2009’da küresel krizle karşılaştık. Tüm sektörlerin ve tekstilcilerin derinden etkilendiği bu krizde bizim de satışlarımızda düşüş görüldü. Ancak 2010 ve 2011’i, 2006-2007 döneminden bile daha iyi geçirdik. Diğer yandan, makine satışı bakımından 2012’nin geçtiğimiz yıla ulaşmasının zor olacağını tahmin ediyoruz.”

Türk Pazarında Talep Artmaya Devam Ediyor

2012’nin ilk çeyreği açısından Türkiye pazarında pozitif bir eğilim gördüklerini söyleyen Oliver Mathews, yıl boyunca talebin artacağını öngördüklerini belirtti. Bunu çok şaşırtıcı bir durum olarak değerlendiren Mathews; “Asya pazarlarına bakarsak eğer, 2010 ve 2011 ile karşılaştırıldığında bu yıl daha az talep görülüyor. Ancak şaşırtıcı bir şekilde Türkiye’den ve Hindistan’dan talep artışı geliyor.

Hali hazırda Türk pazarında çok güçlü olduklarını teyit eden Mathews, makine üretiminde son dönemde adından söz ettiren Asyalı makinacıların bu pazarda kendilerine rakip olamadığını belirtti. Oliver Mathews sözlerini şöyle bitirdi; “Biz lider olmak zorundayız ama bu aynı zamanda da çok büyük bir sorumluluk. Eğer liderseniz, kendinize örnek olarak bakabileceğiniz kimseniz olmaz ve eğer diğerlerinin başındaysanız, her zaman bir sonra ne yapacağınızı düşünmek zorundasınız. Çok uzun yıllardır ilk defa bir Türk fuarında makineleri sergiledik. Daha önce buradaydık ama küçük bir danışma masamız vardı. Makine katılımı ile bu pazara olan güvenimizi gösterdik.”

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.