Kalite Yaşam Felsefemizdir, Ürünümüz İmzamızdır

“Biz kaliteyi bir yaşam felsefesi olarak benimsiyoruz” diyen Giovane Gentile Genel Müdürü Zaur Samedov, ‘Ürünümüz bizim imzamızdır’ ifadesini kullanıyor.

  19 Nisan 2019 00:00 Cuma
Kalite Yaşam Felsefemizdir, Ürünümüz İmzamızdır

Kuruluşu 1984 yılına dayanan Giovane Gentile, Beşiktaş’ta 9 metrekarelik küçük bir mağazada serüvenine başlıyor. “2001 yılında İtalya’nın önemli markalarından Giovane Gentile markasının tüm haklarını satın alarak, yurt içi ve yurt dışı müşterilerimizle  buluşturduk” diyen Giovane Gentile Genel Müdürü Zaur Samedov, 2005 yılında Giovane Gentile markasına entegre Giovane G. Designers markasını da üretime katarak tüm erkek trendlerini tek çatı altında mağazalarında birleştirdiklerini söyledi. Samedov, “Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika da birçok konsept mağaza dışında aynı zamanda yüzlerce corner mağazalarda koleksiyonlarımızı tüketicilerle buluşturuyoruz. Müşteri odaklı hizmet anlayışını benimseyerek kendi özgün tasarımlarımızı üretip uzman tasarımcılarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

Ağırlıklı Olarak Yurtdışında Büyüyeceğiz

Giovane Gentile, dünyada kaç ülkede, kaç noktada yer alıyor sorumuza yönelik olarak firmanın genel müdürü Samedov şöyle konuştu:2018 yılsonu itibarıyla 25 ülkede 125 satış noktamız mevcut. Bunlardan 25’i Giovane Gentile tabelalı “monobrand concept mağaza” olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Yurt içinde ise 33 mağazamızla birlikte dünya genelinde toplam 58 ‘monobrand concept mağaza’mız bulunmaktadır. İlk şubemizi açarken de 33. mağazamızı açarken de hedefimiz hep aynıydı. Müşterilerimizin bizden vazgeçmemesi ve onları kaliteli ürün skalasıyla buluşturmak. Bu bilinçle önümüzdeki dönemlerde büyümemizi ağırlıklı olarak yurt dışında sürdüreceğiz.”

İmalat Gücünü Tasarım ve Pazarlama Teknikleriyle Birleştirmek

‘Ülkemizde dünya çapında tekstil ve giyim markalarının çıkması konusuyla ilgili olarak Samedov, Türkiye’de hazır giyimin yıllardır İtalyan markalarına fason üretim yaptığı için önemli bir know-how’a ulaşmış durumda olduğunun özenle altını çizdi. “Özellikle lüks segment ürünlerin imalatında dünya pazarında ön sıralarda yer alan Türkiye, markalaşmaya ve marka ihracatına yönelen şirketlerle gücünü ortaya koymaya başladı” diyen Giovane Gentile Genel Müdürü Zaur Samedov, “Bu gücü ortaya çıkarırken tüm sektördeki şirketlerin mutlaka önem vermesi gereken kilit noktalar var. Örneğin; imalat gücünü tasarım ve pazarlama teknikleriyle birleştirerek gelecek vizyonunu çizen markaların en önemli gündem maddesi olan Ar-Ge, nihai tüketiciyle buluşma noktası olan mağazalar, tasarımlarınız ve pazarlama teknikleriniz gibi” ifade etti.

Müşteri Sayımızı Yüzde 25, Satışlarımızı Yüzde 35 Artırdık!

Giovane Gentile olarak stratejilerini doğru belirleyerek markalaşmaya önem verdiklerini vurgulayan Samedov, “Geçtiğimiz yıl perakende mağazacılıkta uyguladığımız Sadakat Programı çerçevesinde müşteri sayımızı yüzde 25 artırarak, satışlarımızı yüzde 35 büyüttük. 2018 yılını bir önceki yıla göre yüzde 50’ye yakın bir büyüme ile kapattık. 2019 yılında enflasyon değişimleri dolayısıyla yaşanan durumdan, kısa vadede etkilenme ihtimalimiz devam edebilir, fakat perakende sektörü için önümüzdeki yılın özellikle e-ticaretin artarak devam edeceği bir yıl olacağını öngörüyoruz. Dünya çapında bir marka yaratırken ülkenizin gücünden de destek almak oldukça önemli. Devletimiz de bu konuda önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Bunun en güzel örneği ise Turquality Projesi. Projenin temel amacı; Türk şirketlerinin küresel pazarda markalaşma sürecine katkıda bulunmak, küresel Türk markası olma potansiyeli gösteren markalara mali destek, danışmanlık, insan kaynakları, bilgi, istihbarat, teşvik ve reklam desteği sağlamak. Giovane Gentile olarak Turquality projesine entegre olma çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

 

2018’de Yüzde 50 Büyüdük, 5 Yılda 65 Mağaza Açacağız

Geride bıraktığımız 2018 yılı ile ilgili bir değerlendirme yapan Samedov, “2018 agresif bir büyüme ile bir önceki yılı yüzde 50’ye yakın bir oranda büyüyerek kapattık.  Mevcut büyüme sürecimizi sürdürülebilir kılmak için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. 2019 yılında satışlardaki sürdürülebilir büyümeyi aynı oranda devam ettirmeyi hedefleyerek yurt dışındaki şube sayımızı yılsonunda 40’a çıkarmak için çalışıyoruz. Turquality programımızın çalışmaları kapsamında yurt dışında 5 yılda 65 mağaza açma hedefimiz var. ‘Yerli ve milli üretim’ prensibiyle çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

 

İnovatif ve Akıllı Ürünlerle Markamıza Değer Katıyoruz

Ürün, kumaş, makine ve üretim süreçleri hakkında Samedov şu bilgileri verdi:Giovane Gentile olarak kumaşlarımızı İtalya’dan ithal ediliyoruz. Çünkü İtalya’daki suyun PH derecesi daha kaliteli kumaşlar üretilmesine imkan veriyor. Kumaşların tamamını kendimiz alıyor ve kumaşların dikim kalitesine son derece önem veriyoruz. Limited Edition ürünlerimizin iplik ve incelik kalitesi ön plana çıkıyor. Her sektörde rastladığımız inovasyon artık tekstil sektöründe de görülmeye başlandı. Biz de dünyada gelişen yeni teknikleri sıkı takip ederek özellikli “inovatif” ve “akıllı” ürünler tasarlayarak markamıza değer katıyoruz.  Yeni trendlerde inovasyon çok önem verdiğimiz bir konu. Çünkü teknolojik kumaşlar hem günlük yaşamı kolaylaştırıyor hem de kıyafetlerin fonksiyonelliğini artırıyor. Bu farkındalıkla dijitalleşme ve akıllı ürünler üretmek önem verdiğimiz ve üzerinde durduğumuz bir konu. Bunun en yakın örneği olarak birkaç sezon üst üste, mont ve kaban modellerimizin iç tarafına termometreler monte ettik. Bu sayede kullanıcıya, dışarda bulunduğu ortama göre mont içindeki vücut ısısını ölçerek, günün her saatini daha rahat geçirmesinin yolunu açtık. Ayrıca takım, ceket, pardösü ve palto kumaşlarımızın su itici özelliği var. Gömlek koleksiyonumuzda kullanılan kumaşların özelliği doğrultusunda kolay ütülenebilen ve nefes alan ürünler ürettik.  Şu anda test aşamalarında olan planladığımız ve çalıştığımız bazı yeni sistemler var. Örneğin, sanal ortamda ürün seçimi yapılması, mağazalara girişte karşılama teknolojisi, kemerden çıkacak şarj kablosu gibi. Yakın zamanda bu çalışmalarımızın meyvelerini almayı amaçlıyoruz. En kısa zamanda takipçilerimizi teknolojik ürünlerle buluşturmayı hedefliyoruz.”

Kaliteyi Yaşam Felsefesi Olarak Benimsiyoruz

 

Kaliteye büyük önem verdiklerini ve bu doğrultuda yatırım yaptıklarını ifade eden Giovane Gentile Genel Müdürü Zaur Samedov, “Biz kaliteyi bir yaşam felsefesi olarak benimsiyoruz. Yaptığımız her işte, ürettiğimiz her üründe ve sunduğumuz her hizmette her zaman en üst kalite düzeyini hedef alırız. Müşterilerimiz ise kalite anlayışımızın odak noktasını oluşturur. ‘Ürünümüz bizim imzamızdır’ felsefesini üretimden yönetime tüm birimlerde uygulamaya çalışırız. Sürdürülebilir kaynaklardan elde edilen kaliteli tekstil ürünleri ile geleceği düşünüyoruz. Dünyaya ve değişime açık, öncü girişimcilik ruhunu içimizde taşıyoruz. Kurulduğumuz günden itibaren bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından takip ediyor ve koleksiyonlarımızda son moda eğilimlerine uygun, katma değeri yüksek fonksiyonel kumaşları tercih ediyoruz” dedi.  Samedov konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kaliteli çizgimizi her zaman devam ettirerek ve ‘centilmenin sözünün değeri’ mottosundan yola çıkarak; koleksiyonlarımızın yüzde 80'ini ‘Giovane G. Designers’, yüzde 20'sini ise çok özel seçilmiş materyallerden oluşturulan ‘Giovane Gentile Limited Edition’ olarak iki temel marka altında topladık. ‘Business, Casual ve Trend’ konseptleriyle; anahtar kelimemiz ’doğallık’ olan, hayatta yeni deneyimler kazanmaya açık, stil sahibi, modern ve şehirli erkeklere hitap eden Giovane Gentile Limited Edition ve Giovane G. Designers, koleksiyonlarımızda “ulaşılabilir lüx” prensibini benimseyerek, beylerin hem iş hayatında hem de günlük hayatında vazgeçemediği parçaların altına imzamızı atıyoruz.”

Ulusal Tekstil Politikamız Yok

Türkiye hazır giyim sektörünün sorunları konusunda Samedov,Ekonomik dalgalanmaların özellikle geçtiğimiz yıl sektörümüz için olumsuz sonuçlar yarattığını söyleyebiliriz. Yabancı para cinsinden alınan ve kur sabit olmayan AVM’lerin kiraları yıl içinde dövizle eşdeğer olarak artıyor. Tüm bunların yanı sıra sektörün yapısal sorunları mevcut. Ulusal bir tekstil politikamız yok. Ulusal pazarda ülkemizden çıkan çok az marka var.  Son yaşanan ekonomik durumlardan dolayı milli bir seferberliğin olması gerekiyor” dedi. Enflasyonla mücadele programına destek veren Türkiye’nin önde gelen erkek giyim markalarından biri olarak üstlerine düşen sorumluluğu daha fazla yerine getirerek en az yüzde 20 indirime gittiklerini ifade eden Samedov, ülkemizdeki ekonomik kalkınmayı hızlandırmak ve sürdürülebilir kılmak adına enflasyonla mücadele için yürütülen tüm çalışmalarda, projelerde yer alacaklarını da sözlerine ekledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.