Kahramanmaraşlılar ITMA’ya Çıkartma Yaptı

KMTSO, 106 kişilik bir heyetle ITMA 2015’te önemli temaslarda bulundu

  17 Aralık 2015 09:18 Perşembe
Kahramanmaraşlılar ITMA’ya Çıkartma Yaptı

ITMA fuarı için Yayın Grubumuz ve Fuar Tour’un organizasyonunu tercih eden Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), 100 kişinin üzerinde bir heyetle Türkiye’yi İtalya’da temsil etti. KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Zabun, Yönetim Kurulu Üyelerinden Salih Ziya Gümüşer, Ertuğrul Korkut Tanrıverdi, Hüseyin Özdal başta olmak üzere ve iş adamları fuar süresince önemli temaslarda bulundu.

Hedeflerimize Yaklaşıyoruz

Fuarda bir açıklama yapan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, yenilikçi anlayış ile küresel ekonomiye uyum sağlamak için ITMA’da olduklarını belirterek, “Hedeflerimize bir adım daha yaklaşabilmek adına fuarı çok önemsiyoruz. 2014 yılında 615 milyon dolar tekstil ürünleri, 70 milyon dolar konfeksiyon ihracatı yapan Kahramanmaraş yeni teknolojilerle yeni yatırımlara imza atma hedefini taşıyor. Böylelikle üretimde sürat ve kalite artarken enerji verimliliği yükseliyor. Bu rakamları artırmak için gerekli teknolojiyi bu fuarlardan temin ediyoruz. Ar-ge ile üretimimizi destekliyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ın tekstil ve konfeksiyon sektörlerinde güçlü bir potansiyel taşıdığını ifade eden Karaküçük, “Bir çok sektörde yakaladığımız yenilikçi anlayışı, nitelikli üretime dönüştürmek için teknoloji parkurumuzu her geçen gün yeniliyoruz. Özellikle teknolojik altyapı ve tecrübe birleştiği zaman ortaya müthiş bir sinerji çıkıyor. Bu da işverene kazanç, ülkeye kazanç ve emekçiye kazanç olarak dönüyor. Kahramanmaraş olarak her sektörde üretkenliğimizi sürdüreceğiz” dedi.

Mayer&Cie ile Mem Tekstil Projesi

Dünyanın teknoloji devleri arasında sayılan Mayer&Cie firması ile gerçekleştirilen proje kapsamında, Mem Tekstil bünyesinde örme kumaş işletmesi kurulmasından dolayı Mayer&Cie firması Karaküçük’e ITMA Fuarındaki standında yer vererek görüşlerini dile getirdi. Karaküçük de gerek proje kapsamında sağlanan işbirliği gerekse ITMA gibi büyük bir fuarda Mayer&Cie standında Mem Tekstil nezdinde Kahramanmaraş’a gösterilen önem dolayısıyla Mayer&Cie yetkililerine teşekkür etti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.