ITMA 2015’in Ardından

Tüm tekstil sektörünün en büyük etkinliği olan ITMA 2015’e gerek katılımcı gerekse ziyaretçi sayısı ile Türkiye damgasını vurdu.

  26 Aralık 2015 08:09 Cumartesi
ITMA 2015’in Ardından

İlk kez kapılarını 1951 yılında açan ve dünyanın en büyük tekstil ve konfeksiyon üretim teknolojileri etkinliği olan ITMA 2015, 12-19 Kasım tarihlerinde İtalya’nın Milano kentinde Fierea Milano Rho’da düzenlendi.  Tekstil ve giyim sektörleri için geliştirilen çözümlerin sergilendiği etkinliğin, dünyanın dört bir yanından 123 binden fazla ziyaretçi geldi. Dört yılda bir düzenlenen ve tekstil sektörünün bu en büyük etkinliğinde Yayın Grubumuz da açtığı stant ve editörlerden oluşan geniş kadrosu ile yer aldı.

Fuar sırasında gerçekleştirdiğimiz görüşmeler ve izlenimler doğrultusunda tüm dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılar ve yakın coğrafyamızda yaşanan siyasi belirsizlikler yüzünden daralma yaşayan tekstil sektöründe farklılık yaratarak öne çıkmak için yaratıcı yeni yatırım ve iş fikirleri büyük önem taşıyor. Sürekli olarak artan maliyetler, artan rekabet koşulları ve çevresel baskılar ile sektör her geçen gün daha fazla yeniliğe ihtiyaç duyuyor. ITMA’ya katılan firmaların hemen hemen hepsi geliştirdikleri ürünlerde bu kavramları göz önüne alıp, sürdürülebilirlik kavramını ön plana çıkarmışlar.

Türkiye’nin ITMA’ya Verdiği Önem Artıyor

İlk kez 1991 yılında Paris’te gerçekleşen ITMA’ya 4 firma ile katılan ve geçtiğimiz on yıl içerisinde büyük bir atılım gerçekleştiren Türk tekstil makine sektörünün de geniş katılımla yer aldığı ITMA 2015’te 7.590 metrekarelik alanı ile Çin, Hindistan ve İsviçre gibi ülkeleri geride bırakarak İtalya ve Almanya’nın ardından üçüncü sırada yer aldık. Aralarında dünya liginde üst sıralarda yer alan makine ve teknoloji geliştirici firmalarımızın da yer aldığı 140 firma ile katıldığımız ITMA’daki ziyaretçi sayımızı da arttırmamız sektörümüz için çok olumlu bir gelişme olarak öne çıktı. Fuara, ev sahibi İtalya ve bir milyarlık nüfusu ile Hindistan’ın arkasından en fazla ziyaretçi Türkiye’den geldi.

Picanol Pazarlama İletişim Müdürü Erwin Devloo da, Türkiye’den önemli sayıda ziyaretçinin geldiğini söyleyerek, “Dört yıl öncesine göre Türkiye’den gelen ziyaretçilerin sayısında gözle görülür bir artış var” dedi. Bu durumdan memnuniyetini dile getiren Devloo, ziyaretçi sayısı ve kalitesi açısından bu yıl ki fuarın çok başarılı geçtiğini söyledi.

ITMA’ya Türkiye Damgası

Bu başarının arkasında gerek yurt içi ve gerekse yurtdışında yapılan tanıtım çalışmaları önemli rol oynadı. Yayın Grubu olarak, bizde bu organizasyona yönelik yaptığımız tanıtım çalışmaları ile buna katkıda bulunduk. Fuar öncesinde çıkardığımız ITMA 2015 Gazetesi ve Tekstil Dünyası Dergisi ile Türkiye’den katılan firmaların uluslararası arenada tanıtımlarını gerçekleştirerek, üzerimize düşen görevleri yerine getirdik. Ayrıca bizimle beraber, Tekstil Makine ve Aksesuar Sanayicileri Derneği de (TEMSAD) ITMA sırasında başarılı bir tanıtım çalışması gerçekleştirdi.

Stant Tasarım

Tekstil sektörünün çözüm ortağı olarak ITMA’ya katılan firmalarımıza stant tasarım konusunda yardımcı olduk. Türk tekstil sektörünün öncü firmalarından Dilmenler,Kipaş Holding, Ak-Kim ve Aksa gibi sektörde öncü olan bir çok firmanın stant tasarım organizasyonu da gerçekleştiren Yayın Grubumuz, sektörde öncü olduğunu bir kez daha kanıtladı.

ITMA Tur Organizasyonu

Yayın Grubumuz ve partner seyahat operatörümüz Fuar Tour ortaklığı ile ITMA 2015’e yaklaşık 600 kişilik bir tur organizasyona da imza attık. Uzman rehberler eşliğinde sorunsuz bir şekilde geçen ITMA turumuz için 2 yıl öncesinden başlatılan tur hazırlıkları sayesinde başarı ile gerçekleştirildi. Sektörden gelebilecek tüm talepleri karşılayabilecek şekilde organize edilen ve  esnek bir yapıda hazırlanan tur programları ile fuara katılanlar verimli bir iş seyahati yapma fırsatını buldu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.