İlk 500’de Kahramanmaraş Var

İstanbul Sanayi Odası’nın ‘Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ araştırmasında, Kahramanmaraş’tan listeye giren şirket sayısı 9 oldu.

  09 Temmuz 2015 08:52 Perşembe
İlk 500’de Kahramanmaraş Var

Yıllık 5 milyar dolar sanayi üretimi, 2,1 milyar dolar dış ticaret hacmi ve 5 milyar dolar ihracat hedefi ile Türkiye’nin en gelişmiş ilk 10 şehri arasında yer alma hedefi bulunan Kahramanmaraş, İstanbul Sanayi Odası’nın her yıl yayınladığı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında 9 şirket ile yer aldı. Tekstil sektöründen ilk 500’e Kahramanmaraş’tan İskur’dan İskur İplik Kumaş Mensucat Tic. San. A.Ş ve İskur Tekstil Enerji Tic. San. A.Ş Olmak Üzere Kipaş Mensucat İşletmeleri A.Ş., Şirikçioğlu Mensucat San. Tic. A.Ş., Mem Tekstil Sanayi A.Ş., Matesa Tekstil San. Tic. A.Ş. ve Erdem Tekstil A.Ş. girdi.

Pozitif Büyüme Olacak

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, “2015’e seçim atmosferi ile başlayan Türkiye, ilk çeyrekte yüzde 2,3 büyüme gösterdi. İhracat ve istihdamdaki gerilemeye rağmen sanayi üretiminin artmasına bağlı olarak büyüme rakamları 2015’in büyüme performansının pozitif olacağına işaret ediyor. Türkiye, 2023 yılında milli gelirini 2 trilyon dolara, yıllık ihracatını ise 500 milyar dolara, fert başına milli gelirini 25.000 dolara çıkarmayı hedefliyor. Bu hedefleri sağlayabilmek adına bundan sonraki süreçte, ekonomik başarıyı üretim ve teknolojiyle, inovasyonla aramamız gerekiyor. Türkiye’nin çok daha yüksek katma değerli bir üretim yapısına geçmesi için üretimi ve istihdamı destekleyen proaktif bir teşvik politikasına ve yeni bir ekonomik modele acilen ihtiyaç var” dedi.

“Herkese Teşekkür Ediyorum”

Geçen yıldan bugüne kadar, üretimden satışlarını ortalama yüzde 15 artırarak listede yer alan Kahramanmaraşlı firmalara teşekkür eden Karaküçük, sözlerine şu şekilde devam etti “Patronundan işçisine, yan sanayisinden lojistik hizmetlerine emeği geçenleri tebrik ediyorum. Rekabet gücümüzü ve zenginleşmeyi ancak büyük şirketlerin sayısını artırarak sağlayabiliriz. Büyük şirketlerimiz arttıkça istihdam ve ihracatımız da aynı nispette yükselecektir.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.