İHKİB ve MEB El Ele

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve T.C. Ticaret Bakanlığı işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen Moda Tasarım Teknolojileri Beceri Yarışması gerçekleşti.

  17 Temmuz 2019 00:00 Çarşamba
İHKİB ve MEB El Ele

Hazır giyim sektörünün en önemli ihtiyacı olan nitelikli teknik eleman konusunun önemine ve meslek liselerinin sektör için üstlendiği önemli role dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Teknolojileri Alanı Kadın Giyim Modelistliği dalında eğitim alan 53 liseden 212 öğrenci katıldı.

Kendi geleceklerini ve kariyer planlarını yetenekleri ile belirleyecek olan öğrenciler için düzenlenen Moda Tasarım Teknolojileri Beceri Yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Yarışmada toplamda 55 bin TL’lik para ödülü verildi.

Sektörün İtici Gücü Meslek Liseleri

Hazır Giyim Sektöründe Türkiye’nin en büyük gereksinimlerinden biri olan ve sektöre yüksek katma değer sağlayan “nitelikli teknik eleman” konusuna dikkat çekmek için İHKİB ve MEB özel desteği ile başlatılan proje, meslek lisesinden mezun teknik elemanların sektördeki önemini vurgulamayı hedefliyor. Meslek liseleri, kağıt üzerindeki hayalleri gerçeğe dönüştüren “kadın giyim modelistliği” bölümü öğrencilerinin, mezun olduklarında hızlı bir şekilde sektöre geçiş yaparak kariyer hayatına adım atmalarına imkan sağlıyor. Sanayi dönüşümünün Türkiye üzerinde oluşturacağı potansiyel etkiler düşünüldüğünde yetenekleri ile öne çıkan bu istihdam sürecine hızlıca adaptasyonlarının sağlanmasında meslek liselerinin katkısı büyük önem taşıyor.  Bu sebeple İHKİB, MEB ile birlikte meslek liselerini ülke genelinde desteklemeye devam ediyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.