Hohenstein Group, Hohenstein Sağlık Merkezi'ni Kurdu

Hohenstein Enstitüsü, Boennigheim'daki şirket gruplarının bir parçası olarak tekstil halk sağlığı için yeni bir merkez kurdu.

  05 Temmuz 2017 01:00 Çarşamba
Hohenstein Group, Hohenstein Sağlık Merkezi'ni Kurdu

Yeni kurulan Hohenstein Sağlık Merkezi, özellikle tıbbi tekstiller, giyim, tekstil ürünleri alanında insan sağlığını etkileyen süreçler üzerine yoğunlaşacak. Hohenstein Sağlık Merkezi Tıp Direktörü ve Hohenstein Laboratories GmbH & Co KG'nin Genel Müdürü Prof. Dirk Höfer tarafından yönetiliyor.

Tekstil ürünlerinin hastalıkların önlenmesinde, günlük hayatta insan sağlığının korunmasında ve iyileştirilmesinde ayrıca tıbbi, bakım ve hijyen amaçlı kullanılması kapsam ve çeşitlilik bakımından büyük ölçüde artmıştır.  Ancak sağlık alanında çalışan birçok kullanıcı, bu tekstil ürünlerinin faydaları, riskleri, uygulamaları ve kullanım alanları hakkında gerekli güncel ve bilimsel temelli bilgilere sahip değil.

Sağlık sektöründe kullanılan tıbbi tekstiller, dünya çapında büyüyen bir pazar haline geldi ancak bu alanda ürün üreten küçük ve orta ölçekli şirketler için koşullar gelecekte çok daha zorlaşabilir. 2017 yılında yürürlüğe giren AB Tıbbi Cihazlar Direktifi (MDR) tarafından getirilecek değişiklikler, tıbbi tekstil sektöründe faaliyet gösteren tüm tekstil şirketleri için yeni zorluklar öne çıkaracaktır. Örneğin, klinik değerlendirme için daha yüksek spesifikasyonlar olacaktır. Hohenstein Sağlık Merkezi, bu duruma yönelik, hem hâlihazırda piyasada olan hem de sunulacak olan insan sağlığını etkileyen tekstil ürünleri üzerine tıbbi uzmanlık geliştirecek ve destekleyecek.

Aynı zamanda sağlık sektöründeki bu tür tekstille uğraşan çeşitli aktörlerle bağlantılar kurarak, tekstil endüstrisinde doktorlar ve tüketiciler arasında yeni bulguları paylaşacak. Hohenstein Sağlık Merkezi, başlangıçtaki araştırma konseptinden pazardaki ürünün piyasaya sürülmesine kadar etkili ürün geliştirmeyi desteklemek için tıbbi uzmanlık sunacak. Yeni merkezin asıl amacı, sağlığı teşvik etmek, korumak ve iyileştirmek için tekstillerin kullanımını desteklemek olacak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.