Hateks, Heimtextil’de Başarı Yakaladı

Dünyanın en prestijli ev tekstili fuarlarından biri olan Heimtextil 2012’ye katılan Türk tekstil firması Hatex, fuardan beklentilerini karşılayarak memnun ayrıldı

  18 Mart 2013 19:30 Pazartesi
Hateks, Heimtextil’de Başarı Yakaladı

Heimtextil 2012, ev tekstili sektöründe yer alan Türk firmalarının yoğun katılımına sahne oldu. Fuara her yıl artan sayıda katılan Türk üreticiler arasında yer alan Hatex’ın Pazarlama ve Satış Müdürü Nilgün Cengiz, fuarın kendileri açısından başarılı bulduğunu söyledi. Textil Dünyası’na fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Cengiz, Heimtextil Frankfurt fuarına 15 yıldır aralıksız olarak katıldıklarını dile getirdi.

Havlu, bornoz, paspas ve havludan üretilen çocuk ürünlerinin standlarına gelen ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Cengiz, iplik boya, jakarlı, armürlü, kadife, bukle ve nakış ürün gruplarının tamamının kendi firmaları tarafından üretildiğinin altını çizdi. Bu ürünlerin yanı sıra, ekolojik ve fairtrade pamuklardan mamul ürünlerini de teşhir ettiklerini belirten Cengiz, tüm ürün gruplarının sertifikalı olduğunu ifade ederek; “Ayrıca Sensei isimli markamızın ürünleri de standımızda yer aldı. Bu yılki koleksiyonumuzda trend renk ve modellere yer verdik” dedi.

Önemli iş Bağlantıları Gerçekleştirdik

Olumlu sinyaller veren bir fuar geçirdiklerini belirten Cengiz, sözlerine şöyle devam etti; “İstekli ve hazırlıklı alıcıların ziyareti önemli ve olumlu gelişmeler olacağının belirtisi olarak sayılabilir. Alıcıların ellerindeki projeler ve satın alma istekleri fuarın olumlu sonuçlar vereceğini ifade ediyor. Umarım aldığımız sinyaller boşuna değildir.” Firma standını yoğunlukla Avrupalı alıcıların ziyaret ettiğini dile getiren Cengiz, Amerikalılar ile de hazır projeler üzerinden görüşmeler yaptıklarını belirtti. Heimtextil 2012’de satın alıcıların, daha hazırlıklı ve spesifik programlar oluşturarak kendilerini ziyaret ettiğini anlatan Cengiz; “Geçen seneye göre daha verimli bir organizasyon geçirdik” dedi.

Hateks’in 2012 planları ve faaliyetleri açısından da ipuçları veren Cengiz, önümüzdeki yılda AR-GE çalışmalarını yoğun olarak sürdüreceklerini ve yatırımlarını bu yönde gerçekleştireceklerini açıkladı. Bu dönemde Sensei markasının Avrupa’da bilinirliğini arttırmaya dönük projeler geliştireceklerini kaydeden Cengiz, Hateks’in sahip olduğu sertifikalar ile sektöründe öne çıktığını belirtti. Cengiz sözlerini şöyle sürdürdü; “Firmamızın toptancılar, markalar, süpermarket zincirleri ve mağaza zincirleri ile işbirliği içerisinde, dünyanın önce gelen şirketleri ile uzun yıllara dayanan iş mazisi var. Şirketimiz, müşterilerine her türlü teknik destek ve servisi sağlamaktadır, pek çok ülke ve firma için sahip olduğumuz sertifikalar ile denetleme maliyetlerini ortadan kaldırmış oluyoruz. Periyodik yatırımlarımızın yanı sıra ürün kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar, artan ürün çeşidi ve kapasitesi ile Hateks tüm havlu ve bornoz çeşitlerinin üretimine kendi bünyesinde imkan tanıyor.”

Yakın Plan: Hateks

1973 yılında kurulan Hateks A.Ş. günümüzde tam entegre bir tekstil firması konumunda bulunuyor. Üretim sürecine iplik eğirme ile başlayan firma, son aşamada paketli ürün sevkiyatı ayağını da gerçekleştiriyor. Aylık 350 ton üretim kapasitesine sahip olan Hateks, havlu kumaşından üretilen her türlü ürünü üretebiliyor. Havlu üretimini kapsayan tüm üretim prosesleri şirketin bünyesinde yer alırken, üretim üniteleri; Ring Eğirme, Open-End, Dokuma ( Armür ve Jakar ), Boyama ( Kumaş ve İplik ), Terbiye, Nakış,  Konfeksiyon’dan oluşuyor

Fransız-Türk ortaklı Sensei markasını da bünyesinde bulunduran Hateks, üretiminin yüzde 20’sini bu marka için gerçekleştiriyor. Markanın üretim kapasitesinin yüzde 75’i Avrupa’ya, yüzde 20’si Amerika’ya ve yüzde 5’lik kısmı da iç piyasaya yönelik olarak sağlanıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.