Eximbank’tan İhracatçıların Kredi Talebine Can Suyu

Türk Eximbank'ın sermayesi 10 milyar TL’ye çıkarıldı. Sermaye yapısını güçlendirecek olan bu karar sonrasında, ihracatçıların artan TL kredi talepleri de karşılanabilecek.

  09 Şubat 2017 10:00 Perşembe
Eximbank’tan İhracatçıların Kredi Talebine Can Suyu

Türk Eximbank, 12 Ocak 2017 tarihinde Olağanüstü Genel Kurul’unda, sermaye artırımlarını kolaylaştıracak kayıtlı sermaye sistemine geçti. Olağanüstü Genel Kurul’da Banka’nın kayıtlı sermaye tavanı 10 milyar TL’ye çıkarıldı. Böylece mevcut durumda 3,7 milyar TL olan ve tamamı ödenmiş olan sermayesi, önümüzdeki dönemde 10 milyar TL’ye yükseltilecek.

Türk Eximbank’ın Olağanüstü Genel Kurul’u sonrasında yapılan açıklamada şöyle denildi; “Türk Eximbank’ın sermaye yapısı daha da güçlendirilerek, ihracatçıların artan TL kredi talepleri de karşılanabilecektir. Ülkemizin ihracat ile büyüme hedefine daha etkin ulaşabilmesi için Türk Eximbank tarafından önemli miktarda kaynağa ihtiyaç bulunmaktadır. Döviz kredilerinin kaynağını oluşturacak fonlar, Merkez Bankası reeskont kaynağını kullanarak ve uluslararası piyasalardan borçlanarak temin edilecektir. Bu amaçla 2017 yılı içerisinde uluslararası piyasalarda tahvil ihracı, Dünya Bankası, İslam Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırım Bankası gibi uluslar üstü kuruluşlardan borçlanma ve ayrıca sendikasyon kredileri temini yoluna gidilecektir. Öte yandan, TL kredilerinin en önemli kaynağı ise Türk Eximbank’ın kendi sermayesi olacaktır.”

İhracatçıların TL Kredi Talepleri Karşılanacak

Türk Eximbank'ın sermaye yapısını güçlendirecek olan bu karar sonrasında, ihracatçıların artan TL kredi talepleri de karşılanabilecek. TL kredilerinin en önemli kaynağı ise; Türk Eximbank'ın kendi sermayesi olacak. Eximbank’ın sermaye artışı sonrasında, ihracatçıların, daha uygun faizli ve uzun vadeli kredi kullanma olanağı bulması ve likit sorununu çözmesi hedefleniyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.