English Home’a Katar’lı Ortak Geldi

Ev tekstilleri üreticisi English Home’in yüzde 40 hissesini Doha merkezli Qatar First Investment Bank satın aldı.

  15 Aralık 2012 21:00 Cumartesi
English Home’a Katar’lı Ortak Geldi

Son dönemde perakende ve hazırgiyim markalarına olan yabancı yatırımcıların ilgisi devam ediyor. Son olarak Doha merkezli Qatar First Investment Bank (QFIB),  English Home’ın yüzde 40’ını satın alarak ortak oldu. Türkiye’de Memorial Sağlık Grubu’nun yüzde 20 hissesine sahip olan QFIB, Turgut Aydın Holding’in sahibi olduğu English Home ile Türkiye’de yeni yatırımlara devam etti.

Bu satın almanın Türkiye’deki ikinci yatırımları olduğunu söyleyen QFIB Başkanı Abdullah Bin Fahad Al Marri ortaklık ile ilgili olarak; “Bu yatırım, ekonomisinin yüksek performans göstermesi itibariyle yakın geçmişte Fitch'ten ‘yatırım yapılabilir’ notu alan Türkiye'deki ikinci yatırımımızı teşkil ediyor. Türkiye’de doğrudan yabancı yatırım artışı ile birlikte tüketici harcamalarının da artması bekleniyor. Bu nedenle Türk perakende sektörüne girişimiz uygun bir zamana denk geldi” dedi.

QFIB CEO’su Emad Mansour ise Türkiye’nin nüfus artışına paralel artan alım gücü nedeniyle dinamik bir pazar olduğunu dile getirdi. Bundan dolayı Türk perakende sektöründe yer almanın kendilerini heyecanlandırdığını kaydeden Monsour, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ayrıca English Home kısa süredeki hızlı büyümesi ile bir başarı öyküsüne imza attı. English Home’un Türkiye pazarındaki konumunu pekiştirmeyi ve büyümesini daha da hızlandırmayı dört gözle bekliyoruz.”

Ortaklık English Home’u Büyütecek

English Home markasının sahibi Turgut Aydın Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Yaşar Aydın ise ortaklık ile ilgili olarak şunları söyledi; “Türkiye, dünya ülkelerinin önde gelen tekstil üretici ve ihracatçılarından biridir. Türkiye son yıllarda ev tekstili sektörü önemli bir büyüme gösterdi. Bu dinamiklerinde göz önüne alındığında, QFIB ile yapmış olduğumuz bu ortaklık gücümüze güç katacak. Yeni dönemde ev tekstil sektöründe artan talepten daha fazla yararlanacağımıza eminim”

Yeni ortaklıktan memnuniyet duyduklarını dile getiren Turgut Aydın Holding CFO’su Can Ersöz ise şunları dile getirdi; “Bu ortaklık, ana hissedarımız Aydın Ailesi'nin Türkiye'deki yatırımlarına Qatar First Investment Bank'ın Memorial'dan sonra yaptığı ikinci yatırımdır. Bu işbirliği yabancı yatırımcıların holdingimize olan güveninin önemli bir göstergesidir.  Bu ortaklık English Home'un önümüzdeki dönemde büyümesine ve uluslararası bir marka olmasına büyük katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda, bu gelişme QFIB ile daha önce Memorial için yaptığımız ortaklık performansının da bir yansıması niteliğindedir.”

Markanın yakın gelecekte daha büyük bir pazar payına sahip olmasını hedeflediklerini söyleyen English Home CEO’su Erdem Gündüz, kısa sürede hızlı ve güçlü bir büyüme yakalandığını belirtti. Türk ev tekstili pazarının lider markası olmayı başardıklarını savunan Gündüz; “İç pazarın yüksek büyüme potansiyeli göz önüne alındığında, yakın gelecekte hem Türkiye pazarında hem de yurtdışında daha büyük hedeflere ulaşacağımıza eminiz. QFIB'nin bize getireceği uluslararası tecrübe sayesinde, sadece Türkiye'de değil komşu bölgelerde de lider ev tekstili zinciri olma hedefimiz açısından, bu ortaklık önemli bir aşama olacaktır” dedi.

Markanın, Türkiye’nin yanı sıra Ukrayna, Kıbrıs, Arnavutluk, Azerbaycan ve Irak gibi ülkelerde toplam 110 mağazası bulunuyor. English Home’un gerçekleşen ortaklıkla birlikte çok yakın dönemde Ortadoğu ve Doğu Avrupa’da yeni mağazalar açmayı planladığı belirtiliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.