Ecem Etiket İhracatta Güçlenmeyi Hedefliyor

1991 yılından etiket sektörüne dönük hizmetler veren Ecem Etiket, dokuma, plastik, klips ve matbaa ürünlerinde elde ettiği başarılardan sonra Ecem Kumaş markası ile kumaş segmentine de giriş yaptı.

  17 Temmuz 2012 22:49 Salı
Ecem Etiket İhracatta Güçlenmeyi Hedefliyor

Etiket sektöründe sadece dokuma ürünlerle değil plastik, klips, matbaa ürünleri ile de komple çözümler sunan Ecem Etiket, yavaş ve emin adımlarla büyümesini sürdürüyor. Firma bir yıldır yürüttüğü Ecem Kumaş faaliyetleri ile müşterilerinin taleplerini karşılıyor. İstanbul Bayrampaşa’da kendine ait üretim tesisinde çalışmalarını yürüten firma 1991 yılında farklı bir isimle sektöre girmişti. 1998 yılına kadar sadece dokuma etiket alanında müşterilerine hizmet sunan Ecem Etiket, bu tarihten itibaren faaliyetlerini çeşitlendirerek ürün gamını genişletti. Firmanın çalışmaları hakkında Ecem Etiket Genel Müdürü Abdullah Cebeciler ve Ecem Kumaş Yetkilisi Yakup Baytürk’ten bilgi aldık.

Günümüzde dokuma, plastik, karton, klips ve her türlü Jean etiketinin üretimini gerçekleştiren Ecem Etiket’i 1991 yılında Rami’de kendisinin kurduğunu hatırlatan Abdullah Cebeciler, 1998 yılında firmanın yeniden bir yapılanmaya giderek geliştiğini aktardı. Cebeciler; “Kuruluşumuzdan bu yana müşterilerimize en kaliteli etiket ürünlerini vermek için çalıştık. Bu amaçla makine parkurumuzu sürekli büyüttük, böylece her türlü etiket ihtiyacını karşılar hale geldik. Bugün 2 bin şirket müşteri portföyümüzde yer alıyor” dedi. Tam entegre bir tesis olduklarının altını çizen Cebeciler, yıllık 300 milyon adet kapasiteleri olduğunu açıkladı.

Ecem Etiket’in iç pazarın yanı sıra ihracat pazarlarında da güçlenmeyi sürdürdüğünü kaydeden Cebeciler, hali hazırda İspanya, Yunanistan, İran ve Fas gibi bölge ülkelerine ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Latin Amerika bölgesinin tekstilde yükselen bir trende sahip olduğunu belirten Cebeciler, bu pazara mutlaka girmek istediklerini bu nedenle bu pazara dönük çalışmalara hız verdiklerini ifade etti. Birçok önemli Türk hazırgiyim markası için etiket ürettiklerini dile getiren Cebeciler, müşterilerin hızlı tedarik istediklerini, tam anlamıyla dinamik bir sektör olduklarını savundu. Cebeciler sözlerini şöyle sürdürdü; “Müşterilerin istediği tasarımlarda, ebatlarda ve nitelikte etiketi üretmek için çok kısa bir zamanınız oluyor, hızlı moda anlayışına bağlı olarak hızlı etiket üretimi yapmak zorundasınız. Bazen etiketleri 2-3 günde teslim ettiğimiz oluyor. Dokuma, plastik, klips ve matbaa etiket ürünlerinin bir arada sunan az sayıda firma var, bu nedenle Ecem Etiket olarak biz öne çıkıyoruz. Müşterilerimize etiket taleplerini tek elden çözüm şansı sağlıyoruz.”

Yavaş ve Emin Adımlarla Büyüyoruz

Sektörde 30 yılı geride bıraktığını açıklayan Abdullah Cebeciler, istikrarlı bir firma oldukları için müşterilerin güvenini kazandıklarının altını çizdi. Ana kulvarları olan dokuma etiket üretiminde Jakob Müller makinalarını kullandıklarını dile getiren Cebeciler, saten, atkı saten ve tafta dokumaların yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Cebeciler; “Ebat anlamında da O.5 milimetreden 20 santimetreye kadar dokuma etiket üretebiliyoruz. Ebat konusunda sınırsız bir güce sahibiz diyebilirim. Plastik etiket için kendi kalıphanemizde, müşterinin istediği kalıp ve ölçülerde üretim yapıyoruz. Aynı şekilde kendi matbaamızda talep edilen matbaa ürünü etiketleri üretiyoruz. Kısaca, etiket için gerekli bütün üretimi kendi tesisimizde gerçekleştirmenin verdiği güvene sahibiz”.

2012 yılının ilk yarısında etiket sektöründe belirgin bir durgunluk yaşandığını ifade eden Cebeciler, yılın 3. ve 4. çeyreklerinde ise bir toparlanma beklediklerini söyledi. 2012 yılında yeni bir yatırım öngörmediklerini aktaran Cebeciler, 2013 yılında ise bir yatırım hedefleri olduğunu açıkladı. İç pazardaki daralma ve durgunluk nedeniyle ihracata odaklandıklarının altını çizen Cebeciler, kaliteden ödün vermeden, düşen kar marjını karşılamak için daha çok üretim yaptıklarını belirtti. Cebeciler; “Sürümden kazanmak olarak tanımlanan bu durumda daha fazla üreterek eski karı yakalamaya çalışmış oluyoruz. Ecem Etiket olarak biz öz sermayemiz ile çalışmalarımızı yürütüyoruz, yani kredi kullanma sürecine girmiyoruz. Böylece önümüzdeki döneme dair öngörülerimiz ve beklentilerimiz bankanın sürpriz kararlarıyla değil kendi çalışmalarımızla şekillenmiş oluyor” dedi.

Ecem Kumaş Hızla Gelişiyor

Ecem Etiket’in etiket üretiminin yanı sıra son bir yıldır kumaş segmentinde de yer aldığını dile getiren Ecem Etiket Kumaş Departmanı Sorumlusu Yakup Baytürk, birçok fabrikada ham, yarı işlenmiş ve boyanmamış kumaşların Ecem Kumaş markası ile üretildiğini söyledi. Baytürk, denim kumaş, gömleklik kumaş, fantezi kumaş gibi çeşitli türlerde üretimleri Ecem Kumaş markasıyla müşterilerine sunduklarını dile getirerek; “Bursa, Maraş ve İstanbul’daki çeşitli fabrikalarda kendimiz için, özel olarak bu kumaşları markamız için üretiyoruz. Ham, yarı işlenmiş ve boyanmış kumaş olarak talep nasıl gelmişse müşteriye onu veriyoruz” dedi.

Kendisinin de tekstilde uzun bir geçmişe sahip olduğunu belirten Baytürk, firma olarak son bir yıldır kumaş segmentinde yer almalarına karşın hızlı bir gelişim gösterdiklerini ve müşteri taleplerini değerlendirdiklerine değindi. “Müşterilerimiz için özel dokumalar yaptırıyor, bunu boyahanelerde boyatıyor ve baskı uygulamalarını gerçekleştirerek onlara Ecem Kumaş olarak tedarik ediyoruz” diyen Baytürk,  bu alanda avantajlı bir konuma sahip olduklarını ifade etti. Farklı türde üretim yapan fabrikalarla yürüttükleri işbirliğinin kendilerini başarılı kıldığını söyleyen Baytürk, bu nedenle tek türde üretim yapan bir fabrika oluşturma gibi bir hedeflerinin bulunmadığını kaydetti. Günümüzde 10 fabrikanın kendileri için üretim gerçekleştirdiğinin altını çizen Baytürk, kumaşta kalite ve hızlı temin konusunda iddialı olduklarını sözlerine ekledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.