‘Doğal Düğmelere İlgi Arttı’

Bilinçli tüketicilerin satın alma davranışlarında önemli değişiklikler yaşandığını belirten Form Düğme Kurucu Ortağı Mustafa Oktay, “Özellikle son yıllarda hazır giyim aksesuarlarında doğal ürünlere yöneliş arttı.” dedi

  15 Mayıs 2018 01:00 Salı
‘Doğal Düğmelere İlgi Arttı’

Form Düğme, doğal materyallerden ürettiği düğmelerle sektörde dikkat çekiyor. Sektöre 1996 yılında adımını atan ve doğal malzemelerden yapılan düğmeler konusunda öne çıkan Form Düğme, doğal materyalden düğme ve aksesuar üretiyor. Düğme yapımında korozo ağacının çekirdeğinden boynuz ve kemiğe, tahtadan sedefe geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor. Ayrıca firma, bakalit düğme üretimini de gerçekleştiriyor. Form Düğme Kurucu Ortağı Mustafa Oktay, firmanın yenilikçi çalışmaları ile ilgili yayın grubumuza özel bilgiler paylaştı.

İstenilen Renge Boyanabiliyor

Ürün portföyleri hakkında bilgiler veren Oktay şunları söyledi; “Korozo düğme bir çeşit palmiye ağacının çekirdeğinden üretiliyor ve istenilen renge boyanabiliyor. Müşterilerimiz pantoneden renk seçebildikleri gibi kumaş ya da iplik numunesi göndererek istedikleri renge boyatabiliyorlar. Bir diğer ürünümüz pamuk düğmeler ise ürün üzerine dikilip boyanabiliyor ve imalatçıya maliyet avantajı sağlıyor. Tüm proseslerini kendi bünyemizde yönettiğimiz bakalit düğmeler ise model çeşitliliği ve kalite-fiyat dengesi sebebiyle oldukça tercih edilen ürünlerimiz arasında.”

Sektör Tercihleri Doğal Olana Yöneliyor

Düğme artık sıradan bir tamamlayıcı yan üründen ziyade tasarımın bütünlüğünü sağlayan önemli bir aksesuar olarak kabul görüyor. “Dikilen giysinin kumaşı ya da dikişi ne kadar kaliteli olursa olsun eğer doğru aksesuar seçmediyseniz bütünlüğü yakalamanız oldukça zor.” sözleri ile açıklamalarını sürdüren Oktay, bu doğrultuda senede iki defa koleksiyon hazırladıklarını söyledi. Oktay, sektörün en çok tercih ettiği ürünlerden bahsederek, “Özellikle son yıllarda bilinçli tüketicilerin satın alma davranışlarında gerçekleşen önemli değişiklikler neticesinde doğal ürünlere yöneliş arttı. Geri dönüşümü kolay, doğaya zarar vermeyen, insan sağlığını göz önünde bulunduran ürünler daha çok tercih ediliyor. Önemli enstitülerin bu bağlamda vermiş olduğu sertifikalar çok önemli bir yer tutuyor. Biz de tekstil sektöründe önemli bir yeri olan Oeko-Tex belgesine sahip ürünler üretiyoruz.” diye konuştu.

‘Trendler Kendimizi Yenilememizi Sağlıyor’

Moda sürekli kendini yenilemeyi sürdürüyor. Giysi aksesuarlarının da trendlerin olmazsa olmazları arasında yer aldığını belirten Oktay, “Her yeni trend kendimizi yenilememizi ve tasarımlarımızı ilerletmemizi sağlıyor.” dedi. İç piyasada önemli bir pazar payına sahip olan Form Düğme, gerçekleştirdiği çalışmalar ile ihracat rakamlarında da artış gösterdi. Avrupa ve Balkan ülkelerinin yanı sıra Hindistan ve Bangladeş’in önemli pazarları arasında yer aldığını aktaran Oktay, “Bu ülkelerde yürüttüğümüz acentelik çalışmaları ile oldukça önemli markalara ve hazır giyim imalatçılarına hizmet veriyoruz. Önümüzdeki dönemde yapacağımız ortaklıklarla ihracat rakamlarımızı arttırmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı. Form Düğme, iç piyasada da güçlü bir pazarlama ekibi ile müşterilerine hizmet veriyor. Firma, üretim kapasitesini arttırmaya yönelik faaliyetleriyle verdiği hizmeti bir adım öne çıkarmayı hedefliyor.

Sektördeki İhtiyaç, E-Ticaret Platformunu Oluşturdu

Nihai kullanıcıların doğal düğmelere ulaşmakta zorlandığını, özellikle terzi ve özel dikim evlerinin düğme tedariklerini yapmak için belli bölgelerdeki toptan dükkanlara gitmek durumlarında kaldıklarını belirten Oktay, sektördeki bu açığı fark ederek bir e-ticaret platformu oluşturduklarını söyledi. Oktay, “Form Düğme çatısı altında bir e-ticaret platformu oluşturduk. Kullanıcılar her türlü doğal düğme ve erkek aksesuarlarına buradan ulaşabiliyorlar.” açıklamasında bulundu.

Form Düğme Kurucu Ortağı Mustafa Oktay, 2018 yılına yönelik hedeflerinden de bahsetti. 2017’nin özellikle son çeyrekte oldukça verimli geçtiğini söyleyen Oktay, “Gelen talepler 2018 hedeflerimizi şekillendirdi. Fabrika içerisinde bir takım üretim geliştirme projelerimiz olacak. Bunun yanında yeni pazarlara girmeyi hedefliyoruz. Yurtdışında markalaşma ve e-ticaret satışlarını arttırmaya yönelik dijital pazarlama çalışmalarımız devam edecek.” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.