“Değişimin İçinde Olmak Zorundasınız”

GiovaneGentile Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Mutkan tekstilde inovasyonun önemine değinerek, “Tekstil ve modanın içerisindeyseniz her zaman değişimin içinde olmak zorundasınız.” dedi.

  21 Mart 2018 01:00 Çarşamba
“Değişimin İçinde Olmak Zorundasınız”

1984 yılında İstanbul Beşiktaş’da küçük bir mağazada ticaret hayatına başlayan Ercem Tekstil, 2001 yılında GiovaneGentile markasıyla birlikte hem yurtiçi hem de yurtdışı toptan moda ve hazır giyim sektöründe faaliyetlerini yürüten güçlü bir firmaya dönüştü. Perakende sektöründe edindiği bilgileri kalite anlayışını ve müşteri beklentilerini tasarladığı koleksiyonlarla birleştiren Ercem Tekstil, 2005 yılında GiovaneGentile markasına entegre Giovane G. Designers markasını da üretimine katarak tüm erkek trendlerini tek çatı altında birleştirdi. Textowear dergisine özel değerlendirmelerde bulunarak mağaza konseptlerinin ve koleksiyonlarının her geçen gün geliştiğini ifade eden GiovaneGentile Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Mutkan, “Tekstil ve modanın içerisindeyseniz her zaman bir değişimin içinde olmak ve inovatif ürünleri koleksiyonunuza katmak zorundasınız.” dedi.

“Takım Elbiseyi Hakkıyla Üreten Birkaç Firma Var”

GiovaneGentile’ın en büyük artılarından biri de kullandığı malzemeler. Marka, tüm ürünlerinde farklı ve özel malzemeleri tercih ediyor. Türkiye’de takım elbiseyi hakkıyla üretebilen birkaç firma olduğunu belirten Mutkan, “Tasarımlarımıza çok ince detayları işliyoruz. Takım elbiselerin yakalarını tamamen kıl teladan yapıyor, üst kalitede fermuar ve kemikten üretilen korozo düğmeler kullanıyoruz. Takım elbiselerimiz yüzde 100 merserize ipliklerle dikiliyor. İçine kullanılan teladan omzuna yerleştirilen vatkaya kadar tamamen natürel ve vücuda uyumlu malzemeleri kullanmayı tercih ediyoruz.” bilgilerini paylaştı. Kullandıkları kumaşların yüzde 80’ini ithal ürünlerin oluşturduğunu aktaran Mutkan, “Kumaş ve aksesuar tedariğinde tercihimiz natürelliği, sağlamlığı, modaya uygunluğu ve işlevselliği oluyor.” diye konuştu.

Marka Olmanın Sırrı: Koşulsuz Müşteri Sadakati

Türk hazır giyim sektörünün küresel pazardaki rekabet gücünü değerlendiren Mutkan, “Ülkemizde çok iyi üretim yapan, çok başarılı ve özgün tasarımlara sahip markalar var. Üreticilerimiz, kurumsal altyapısını güçlendirip doğru pazarla stratejisinde bulunursa bu sayı artabilir.” diye konuştu.Mutlan, üreticilere, inovasyon ve teknoloji yatırımlarına ağırlık vermesini, düzenli fuarlara katılmasını, potansiyel müşterilere ulaşmak için sürekli satış ve pazarlama faaliyetlerinde bulunmasını önerdi.

“Marka olmanın birinci kuralı mutlu ve sağlıklı müşteri profili oluşturabilmek.” sözleri ile açıklamalarını sürdüren Mutkan, 10 müşteriden 7’sinde geri dönüş sağladıklarını söyledi. Mutkan, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Zaten dünyada veya yurtiçinde iyi bir marka olabilmenin en büyük kurallarından bir tanesi koşulsuz müşteri sadakati oluşturabilmek. Dünyada artık erkekler de modayı kadınlar kadar takip ediyor ve modaya daha fazla bütçe ayırıyor.”

24 Ülkede 110 Satış Noktası

GiovaneGentile, Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika’da yer alan 24 ülkede toplam 110 satış noktasında müşterileri ile buluşuyor. Mutlan, “2016 yılından itibaren pazara çok hızlı giriş yaptık. İlk etapta özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerde yapılandık. Şu an İstanbul’da toplam 13 mağazaya sahibiz. Anadolu’dan gelen bayilik taleplerini olumlu değerlendirerek Türkiye genelinde 30 satış noktasına ulaştık.” dedi. 2018 yılı büyüme hedeflerinden bahseden Mutkan, “Markamızın 30’uncu, 2018 yılının ilk mağazasını İzmit’te açtık. İlk şubemizi açarken de 30’uncu mağazamızı açarken de hedefimiz hep aynıydı; müşterilerimizi kaliteli ürün skalasıyla buluşturmak. Bu bilinçle önümüzdeki dönemlerde markamızı konumlandırmaya devam edeceğiz. 2018 yılı sonunda mağaza sayımızı 40’a ulaştırmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.