Burteks Tekstil: Denim Alanında Uzmanlık

Özellikle denim sektörüne dönük teknolojileriyle Türk mümessilleri arasında farklı bir yere oturan Burteks Tekstil,

  18 Mart 2013 17:24 Pazartesi
Burteks Tekstil: Denim Alanında Uzmanlık

Denim segmenti başta olmak üzere tekstil sektörü için yenilikçi teknolojiler tedarik eden Burteks Tekstil, hem makine hatları hem de yedek parça ve aksesuarları ile satış sonrasında da müşterilerine çözümler sunuyor. Firmanın mümessilliğini yürüttüğü önemli markalar arasında Morrison Textile Machinery, Ukil Machinery, West Point Industries, Oerlikon Daytex Sanfor Blanketleri öne çıkıyor. Burteks Genel Müdürü Recep Bekdemir, yaptıkları çalışmaları anlatırken, bu sektörde yaşadığı deneyimlerin kendisine katkı sağladığının altını çizdi.

Sektöre dönük değerlendirmelerde bulunan Bekdemir, 2011 yılında tekstil sektörünün sıfırdan yatırımlardan daha çok güncellemelere yöneldiğini söyledi. İplik ve dokumada revizyonların görüldüğünü dile getiren Bekdemir, Burteks’in ürün gamı açısından da sektörde modernizasyon yaşandığını belirtti. Bekdemir; “Tekstilciler makinalarını modifiye etmeye, daha iyi duruma getirmeye çalıştılar. Burteks olarak bizlerin uzun soluklu projelerimiz var. Özellikle denim sektöründeki bu projelerden bazıları bitti, bazıları 2012 yılı içinde devam edecek. 2012 yılının bizler için daha iyi olacağına dönük bir umudum var. İnsanlar biraz önünü görünce yatırım yapmaya yöneliyor” dedi.

Türkiye’de Tekstil sektörünün bitmeyeceğini ve Türkiye’nin bu sektörden vazgeçemeyeceğini savunan Bekdemir, 2023 yılı için hedeflenen ihracat rakamları içinde tekstil için öngörülen payın küçük olduğundan yakındı. Bu konuyla ilgili olarak Bekdemir şunları ekledi’’ Ancak Tekstil sanayicilerinin baskıları doğrultusunda gerekli düzeltmeler hemen yapıldı ve yaşanan sıkıntılar nedeniyle ithal ürünlere ek vergiler getirildi. Tekstil üretimini korumazsanız cari açığınız artıyor, istihdam sorunları yaşıyorsunuz. Tekstil sektörünün büyümesi ile birlikte inanılmaz bir istihdam kapasitesi oluşuyor. Her alanda üretim Türkiye’nin tek çıkış yolu. ”

Okunma : 7710


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.