Benninger Yaşam Boyu Katma Değer Yaratıyor

Benninger, yaş terbiye segmentinde üreticilere verimliliği arttırırken maliyeti düşüren, çevreye daha az karbon ayak izi bırakılmasını sağlayan teknolojiler sunuyor.

  19 Mart 2013 18:28 Salı
Benninger Yaşam Boyu Katma Değer Yaratıyor

Yaş terbiye alanında pazar ve teknoloji lideri olan Benninger AG, yenilikçi çözümleriyle küresel pazardaki trendlere de yön veriyor. Son dönemde çevreci ve maliyet düşürücü özellikteki terbiye makinalarıyla adından söz ettiren firma, ITM 2012’de başarılı bir fuar süreci yaşadı. Firmanın Türkiye mümessili Erdinç Dincer’in sahibi olduğu Benninger Dinçer Tekstil Makineleri ile birlikte organize ettiği stand yoğun iş görüşmelerine evsahipliği yaptı. Benninger’in küresel pazardaki çalışmaları ve yenilikçi teknolojileri ile ilgili olarak Benninger CEO’su Gerhard Huber’le bir söyleşi gerçekleştirdik. Huber, ITMA Barselona sonrasında değişen pazar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 

Gerhard Huber, 150 yıldan uzun bir geçmişi bulunan Benninger’in sahip olduğu deneyim ve kusursuz itibarı sayesinde, uzun yıllardır yaş terbiye alanında pazar ve teknoloji lideri olduğunun altını çizdi. Huber; “Benninger, müşterilerinin söz konusu taleplerine, bütünsel ve sürdürülebilir çözümler sağlıyor. Böylece Benninger, teknolojiyi, kaliteyi, hizmeti ve müşterilerinin çıkarını temsil eder. ‘Yaşam boyu’ müşterilerine bu anlamda önemli bir katma değer sunmaktadır” dedi.

 

Sadece Makina Değil Bütüncül Çözüm İsteniyor

Son yıllarda tekstil müşterilerinin beklentilerinde önemli değişmeler gözlemlediklerini kaydeden Gerhard Huber, artık sadece makine tedariğinin yeterli olmadığını belirtti. Tekstilcilerin, bütün alanlarda her yönüyle kendilerine yardımcı olacak bir uzman system üreticisi tarafından desteklenmek istediğini söyleyen Huber, sözlerine şöyle devam etti; “Bu nedenle, sağladığımız bu mekanik sistemlerin yanı sıra, biz hizmet portföyümüzü adım adım kimya endüstrisine, teknolojik sonuçlara, verimlilik ve işletme maliyetlerigibi alanalar doğru genişlettik. Kısa sure once de kaynak denglerini optimize etmeyi başardık. Bunun son örneğini  ‘karbon ayak izi’ çalışmamız oluşturuyor. Kısaca, Benninger, müşterileri için daha geniş, kapsamlı ve bütünsel düzlemde bir iş ortağı olarak kendini konumlandırıyor.”

Huber, sektörde Benninger’in teknolojik trendleri belirleme ve yeni yollar çizmede önemli bir rol üstlendiğini ve bu yetkinliği ile müşterileri tarafından tercih edilen bir markaya dönüştüğünü ifade etti. Bu tecrübelere dayanarak müşterilerine tüm süreci içeren bütüncül çözümlerin yoğun ilgi gördüğünü açıklayan Huber, makinaya bir konsept getirme noktasında Benninger’in öncü olduğunun altını çizdi. Ürettikleri teknolojilerin bu nedenle kopyalandığını belirten Huber, başarılarının talep edilen değil, talep edilenin bir adım ötesinde makinalar üretmekte yattığını ifade etti. Huber, bu dönemde öne çıkan makinalara şu örnekleri verdi; “Gerilimsiz ve karışıksız kumaş çalışması için Trikoflex Drum Washer, orijinal S-Roll teknolojisi ile CPB (cold pad batch)-Boyama için Benninger-Küsters-DyePad, pamuk merserize, ayrıca causitizing viskoz elyaflar ve örgü kumaşlarda her iki dokuma için uygun Mercerizing-Concept.”

Benninger’in yaş terbiye segmentindeki tüm süreçlerde aktif bir şekilde yer aldığını dile getiren Huber, bu süreçleri; yıkama, beyazlatma, boyama, dokuma ve örgü segmentinde merserize süreci ve atık su geri dönüşümü ile kaynak yönetimi sistemleri olarak tanımladı. Huber, Benninger-Trikoflex(tambur yıkama sistemi) ve Benninger-Küsters Dye-Pad Benninger bu işlemler için lider teknolojiler olduğunu söyledi.

Günümüzde Benninger’in, geleneksel segmentinde ‘teknoloji lideri’ olarak kabul edildiğini yineleyen Huber, en iyi ve kaliteli teknolojilerin tedarik edildiği ve sürdürülebilir kalitede parçaların kullanıldığı teknolojilerin üreticisi olarak tanındıklarının altını çizdi. Bu algının oluşması için sürekli ürün geliştirme, yöntemler ve süreçler konusunda çalışmalar yaptıklarını, bir teknoloji üreticisi için bunları hayati bir ön koşul olduğunu vurgulayan Huber; “Benninger olarak, müşterilerimize yöntem, üretkenlik, işletme maliyeti ve çevresel etki bağlamında uzun vadeli, sürdürülebilir çözümler sunan, kapsamlı bir sistem tedariği yaklaşımı benimsiyoruz. Dolayısıyla müşterilerimiz için katmadeğer oluşturuyoruz” dedi.

İsviçreli makina üreticilerinin üye olduğu Factor+’un kalite konusunda müşterileri bir güveni verdiğini hatırlatan Huber, Beninger’in, bir Factor+  üyesi olarak, kaliteli teknoloji ve kusursuz hizmet çerçevisinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Huber; “Sahip olunan bu üstün nitelikler ve “İsviçre’ye özgülük” Factor+kampanyası kapsamında vurgulanmaya devam edecek” diye konuştu.

Benninger Küresel Krizde Doğru Strateji ile Kazandı

Benninger’in örme ve dokuma kumaşların terbiye, merserize teknolojileri ile 2011’de pazarda olumlu bir görünüme sahip olduğunu dile getiren Huber, 2012 yılına yavaş bir başlangıçla girildiğini ancak ikinci yarıda hareketlenme beklediklerini söyledi. Alınan siparişlerin 2012’nin ikinci yarısındaki artışı da teyit ettiğini belirten Huber, özellikle açık en terbiye ve örme segmentinde Küsters  CPB istasyonuna olan ilginin yoğun olduğunu açıkladı.

Bütün sektörleri derinden etkileyen küresel finansal ve ekonomik krizden sonra, hem pazar dinamiklerinde hem de pazar atmosferinde ve gereksinimlerinde önemli değişiklikler gözlemlediklerini açıklayan Huber, Benninger’in işlevsel ve stratejik yaklaşımlarla bu süreçten başarıyla çıktığını kaydetti. “Böylece uzun vadede müşterilimize katma değer sağlamaya devam ediyoruz” diyen Huber öne çıkan pazarlar hakkında şunları söyledi; “Son yıllarda olduğu gibi Asya, özellikle Hindistan, Çin, Bangladeş, Endonezya, Vietnam ve Tayland ile Hindistan gibi ülkeler daha da önem kazanacak. Ancak, Benninger Avrupa, Kuzey Afrika ve Güney Amerika gibi geleneksel pazarlarında da mevcut varlığını koruyarak gelişmeye devam edecek.”

Türkiye pazarı hakkında da görüşlerini açıklayan Gerhard Huber, Türk pazarına dokuma ve örgü segmentleri için tasarlanmış ürün portfolyolarının tamanını sunduklarını söyledi. Huber; “Türkiye Benninger için önemli bir Pazar. Türkiye’de bir çok uzun soluklu müşterilerimizle güçlü ilişkilerimiz var” şeklinde konuştu.

Beninger’in ‘Karbon Ayak İzi’

Karbon (CO2) ayak izi teriminin, bir ürüne ilişkin sera gazı emisyonlarını tanımlamak için kullanıldığını hatırlatan Gerhard Huber, bu konudaki duyarlılığın gerçek rakamların kalıcı olarak açıklandığı sürece sağlanabileceğini savundu. Huber; “Benninger, tekstil ürünleri konusunda, son kullanıcıları, tekstil ürünlerinin karbon ayakizi hakkında bilgilendirmek için küresel lider rolünü üstlendi. Bu bağlamda, bu tüketicilerin yaşam döngüsü (beşiktan mezara) değerlendirmesini üstlendi. Aynı zamanda tekstil mühendisleri ve uzmanları da tek tek her tekstil prosesi ve reçetesi hakkında detaylı olarak bilgilendiriliyor. Bu iki hizmet de yeni bakış açıları doğuracak ve Karbon (CO2) emisyonlarını önleme hususunda farkındalığı güçlendirecektir. Bunlar, daha temiz dünya ve yeniliklere zemin hazırlayacak önemli adımlardır” dedi.

Sanayi üretiminde seri, hızlı ve sadece kar amaçlı üretimin geride kaldığnın altını çizen Huber, sürdürülebilirlik, kaynakların daha özenli kullanımı ve enerji verimliliğiyle ilgili oluşan yeni trendleri görmekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Huber; “Bu genel eğilim, Tekstil makineleri endüstrisine de bir yön verirken, Tekstil ürünlerine yeni gelişmeler ve ortaklıklar kazandırılması konusunda da yardımcı olacaktır” diye konuştu.

Bu yöndeki teknolojik gelişme çerçevesinde CPB’ye (cold pad batch) dayalı sistemlerin JET teknolojilerinin yerini almış olmasının olumlu bir gelişme olduğunun altını çizen Huber, CPB sistemlerinin su ve enerji gibi tekrar elde edilebilir kaynakları kullanmasının, istikrarlı bir kaliteye ulaşma konusunda büyük avantaj sunduğunu da dile getirdi. Huber, bu noktada, Benninger’in karbon emisyonunu yüzde 60 oranında azaltan, Orijinal Benninger Küsters DyePad aracılığıyla müşterilerine sürdürülebilir teknolojiler sunduğunu ifade etti.

Yakın Plan: Benninger AG

Bir İsviçre firması ve Factor+ üyesi olan Benninger, 150 yıldan uzun geçmişiyle tekstil terbiye, kord bezi ve otomasyon segmentinde birçok yenilikçi teknolojiye imza attı. 1859 yılında Uzwil’de kurulan firma, 1870-1880 döneminde geniş boyama makineleri  (wide width dyeing), levent sarma (beaming) makineleri ve konik (sectional) çözgüler üretti. İlk ihracatını 1990 yılında gerçekleştiren firma, 1990-92 döneminde ise yurtdışı yatırımlarına ağırlık vermeye başladı. Bu dönemde Hong knog’da Benninger Far East Ltd, Hindistan’da Benninger India Ltd kurulurken, Almanya’da J. Krückels KG firma bünyesinde katıldı ve Rusya’da Benninger Moscow açıldı. 1995 yılında ise Çin Şanghay’da Benninger Textile Machinery Co. Ltd firması kurulurken, 2001 yılında Almanya’da ıslık terbiye programına sahip bulunan Kleinewefers Textilmaschinen GmbH devralındı. 2007 yılında firma bünyesinde yine Almanya merkezli Küsters Tewtile GmbH katılarak ürün gamı güçlendirildi. 2008 yılında ise Benninger dokuma hazırlık birimini Almanya merkezli Karl Mayer Group’a sattı.

Benninger tekstil terbiye ve kord üretim makinaları ile günümüzde klasik tekstilden teknik tekstile kadar geniş bir alanda tercih ediliyor. Firmanın Isviçre Uzwill’deki ve Almanya’da Zell ve Zittau’da bulunan fabrikaları ISO 9001 sertifikalarına sahip bulunuyor. Asya ve Avrupa pazarlarında güçlü bir konumda bulunuyor. Firma, 2009 yılından bu yana Türkiye’de Erdinç Dinçer’in sahibi olduğu Benninger Dinçer Tekstil Makineleri firması tarafından güçlü bir şekilde temsil ediliyor.

Tekstil terbiyesine odaklanan fırma yıkama (Ben-Wash), Kasarlama (Ben-Bleach), Merserize (Ben-Dimensa), Boyama (Ben-Colour / Küsters Pad-Batch Boya Makinası), Örme Hattı (Ben- KnitLine) süreçlerine odaklanmış bulunuyor. Beninger’in geçtiğimiz dönem tanıttığı ve yoğun ilgi gören Karbon Ayak izi etiketi uygulaması, örme ve dokuma kumaşlar için Benninger terbiye makinelerinin düşük su sarfiyatı özelliğine vurgu yapıyor. Bu, aynı zamanda düşük enerji sarfiyatı ve buna eşdeğer CO2 salınımı olarak karşımıza çıkıyor. Bennninger makinelerinde suyun ve enerjinin geri kazanılması sayesinde, Tekstil sistemleri atık suyun kanala atılma oranını sıfıra düşürmeyi mümkün hale getirdi.

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.