Barutçu Tekstil Büyük Oynuyor

Barutçu Tekstil, yıllık 8 milyon metre kumaş üretimi ile sektördeki gücünü arttırmaya devam ediyor.

  15 Kasım 2012 18:23 Perşembe
Barutçu Tekstil Büyük Oynuyor

Türk firmalar kumaş üretimi ile büyük küresel üreticilerle yarışmaya devam ediyor. Her yıl düzenli olarak küresel fuarlara katılım gösteren firmalar, hem müşterileri ile yakın iletişim kurma imkanı yakalıyor hem de yeni pazarlara açılma şansı yakalıyor. Üretiminin yüzde 90’ını ihraç eden Bursa merkezli Barutçu Tekstil’in sahibi Lütfi Barutçu, Textil Dünyası’na firmanın fuarlara katılımı, yatırımları ve gelecek planları hakkında önemli bilgiler verdi.

Barutçu Tekstil’in 1991 yılında Bursa’da kurulduğunu ifade eden Lütfi Barutçu, kısa süre içerisinde tekstil sektörünün önde gelen, kumaş imalat ve ihracatçılarından birisi olduklarını açıkladı. Toplamda 15.000 metrekare kapalı alanda modern üretim tesisi ile üretim yaptıklarının altını çizen Barutçu; “Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikamızın dokuma salonlarında, en son teknoloji 4 adet Karl Mayer çözgü hazırlama, 120 adet armür ve 10 adet jakarlı dokuma tezgahımızla yıllık 8 milyon metre kumaş üretim kapasitesine sahibiz. Bu teknolojik altyapımız ile özellikle bayan giyimine yönelik bütün kumaş çeşitlerini üretebiliyoruz. Yıllık ilkbahar-yaz ve sonbahar-kış olarak iki ana kumaş koleksiyonu tasarlıyoruz” dedi. İplik hammadde ihtiyacını yurtiçinde Sönmez, Acarsoy, Kipaş, Korteks, Polyteks gibi firmalardan karşıladıklarını ifade eden Barutçu; “Almanya’dan Floş, İtalya ve Güney Kore’den Polyester, Tayland’dan Pamuk, Japonya’dan Cupro ipliklerini ithal ediyoruz.” diye konuştu.

“Texworld’te Büyük İlgi Gördük”

Yurt içinde ve yurt dışında önemli bir müşteri potansiyeline sahip olduklarını hatırlatan Barutçu, küresel pazarın önemli fuarlarına katıldıklarını açıkladı. Bu fuarlar arasında Texworld Paris, Textillegprom Moscov, Texbridge İstanbul’u sayan Barutçu, Eylül 2012’de katılım gösterdikleri Texworld fuarında başarılı bir edisyon geçirdiklerini dile getirdi. Barutçu şöyle devam etti; “Texworld Fuarı’nda sergilediğimiz ürün gruplarımız arasında; yüzde 100 Viscon – yüzde 100 Cotton – Polyester, Cotton, Elestane - Polyester, Viscon, elestane- Polyester, Cotton – Polyester, nylon, elestane karışımlı; Düz,  Çizgili, Ekose Gömleklik kumaşlar, Pantolonluk, Ceketlik, Elbiselik kumaşlar, jakarlar, memory taftalar yer alırken, ayrıca yeni koleksiyonumuz içinde bulunan Modal Cupro ve Tencelli kaliter müşterilerimiz tarafından büyük ilgi gördü.”

Texworld Fuarı’nda bu yıl gündeme gelen çevre dostu üretim konusunda fikirlerini açıklayan Barutçu, özellikle Avrupalı tüketicilerin, ürünlerin nasıl ve hangi şartlarda üretildiğine ayrıca üretim yapılan yerin çevre dostu bir yer olup olmadığına dikkat ettiğini vurguladı. Bu yönde yatırımlar yaptıklarını hatırlatan Barutçu şöyle konuştu; “ Örneğin dokuma salonlarımızın tamamı klimatize edildi. Ayrıca kirli hava emme ve filtreleme sistemleri ile donatıldı. Ayrıca yatırımını yeni başlattığımız kumaş boyama tesisimizde çevre dostu üretim teknikleri kullanarak, Türkiye’de çevre dostu üretim yapan firmalar listesine adımızı yazdırmak en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor.”

Piyasaya Temkinli Yaklaştık Ancak ARGE’ye Devam Etti

2011 – 2012 yılında 13 milyon metre civarında kumaş üretimi yaptıklarını anlatan Barutçu, üretimin yüzde 70’lik kısmını BRT Tekstil ve ECS STILL Tekstil ile 20 ülkeye ihraç ettiklerini açıkladı. 2013 yılına yönelik sektöre dair değerlendirmeler yapan Barutçu; “ 2012’de ihracata yönelik üretim yapan firmaların ortak sıkıntısı Euro Bölgesi’nde yaşanan ekonomik durgunluk ve Ortadoğu ülkelerinde yaşanan siyasi krizlerdi. Bu durum firmaları yeni pazar arayışlarına ve temkinli davranmaya yöneltti” dedi.

Bu bağlamda Barutçu Tekstil olarak temkinli bir duruş sergilediklerini vurgulayan Lütfi Barutçu sözlerini şöyle tamamladı; “Piyasaya temkinli yaklaşmamızın yanında yenilenme ve ARGE yatırımlarımızı devam ettirdik. Ayrıca 2012 yılı başında projelendirip yatırımını başlattığımız modern ve yüksek teknolojili Kumaş Boyama Tesisimizi 2013 yılında tamamlayacağız. Katma değeri yüksek ve kaliteli ürün gruplarımızla ve üretim hızımızla yeni pazarlara yönelip, rekabetçi piyasa koşulları içerisinde sürekli var olmayı hedefliyoruz.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.