Arslantepe Koleksiyonu, Tarihi Günümüze Taşıdı

Türkiye’nin en önemli denim tasarımcılarından Ahmet Giray Yılmaz, geçmişi M.Ö. 5000 yıllarına dayanan Arslantepe Höyüğü’nden ilham alarak hazırladığı Arslantepe koleksiyonunu tanıttı.

  30 Eylül 2017 01:00 Cumartesi
Arslantepe Koleksiyonu, Tarihi Günümüze Taşıdı

Battalgazi Belediyesi tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ‘Kervansaray Buluşmaları Kültür ve Sanat Günleri’ kapsamında Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın destekleri ile düzenlenen defilede Ahmet Giray Yılmaz tarafından hazırlanan 21 tasarım sunuldu. 9. ‘Kervansaray Buluşmaları Kültür ve Sanat Günleri’nde gerçekleştirilen defile sonrasında Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından başarılı tasarımcı Ahmet Giray Yılmaz’a bir de plaket takdim edildi.

Özel Koleksiyona Özel Dokuma Kumaşlar

İlkbahar - Yaz 2018 koleksiyonu kapsamında özel dokuma gabardin, keten ve jüt karışımlı denim kumaşlar kullanıldı. Ahmet Giray’ın dokuma sırasında özel olarak ilgilendiği kumaşlara, Arslantepe Höyüğü’nden esinlenen desenler baskı ve jakar teknikleri ile uygulandı. Her biri özel işçilikle üretilen ve özel astarlar dokunan kumaşların yanı sıra dönemi anlatan takılar ve dönemin şekline uygun tasarlanan sandaletler de koleksiyonda dikkat çeken detayları oluşturdu.

Aynı zamanda TRT’nin hazırlayacağı bir belgeselle Arslantepe’nin uluslararası platformda bilinirliğini arttırmaya ve UNESCO’nun dünya kültür mirası asıl listesinde yer almasına yönelik çalışmalara defile de oldukça büyük katkı sağlıyor “Geçmişin İzinde” adlı belgeselde Tasarımcı Ahmet Giray Yılmaz’ın Arslantepe motiflerinden esinlenerek oluşturduğu koleksiyon ve defileye hazırlık süreci izlenerek, ilk devlet sisteminin kurulduğu, bürokrasinin doğduğu yer olan Arslantepe'nin tarihi ve kültürel önemi vurgulanıyor.

Arap Ülkeleri Yayıncılar Birliği (ASBU) ile birlikte Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin devlet televizyonlarının ortak yapımlarla bir araya geldiği bir konsorsiyum olan COPEAM için hazırlanan belgesel yapım aşamaları tamamlandıktan sonra Şubat 2018’de TRT dahil 13 yabancı ülkenin devlet televizyonunda yayınlanacak. Bu sene seçtiği tema ile kültürel miras ve yaratıcılık çerçevesinde geçmişle gelecek arasında bağ kuran gençlerin hikayelerini buluşturan COPEAM, 13 ülkenin belgeselleri arasında yapacağı bir değerlendirmeyle de serinin en iyi belgeselini seçecek.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.