ANDRITZ’den Nonwoven Teknolojisi Yenilikleri

ANDRITZ Nonwoven, nonwoven endüstrisi için bir lider sistem tedarikçisi. ANDRITZ nonwoven entegre çözümleri forming’den finish’e kadar tek elden sunuluyor

  22 Mart 2016 07:44 Salı
ANDRITZ’den Nonwoven Teknolojisi Yenilikleri

Yayın grubumuz, ANDRITZ Nonwoven Bölümü’nün Avrupa'daki üç yetki merkezinden biri olan ANDRITZ Küsters GmbH’yı, Almanya’nın Krefeld şehrinde ziyaret ederken, Bölge Satış Yöneticisi Bernd Can ve Pazarlama Müdürü Helga Kenis ile şirket ve teknolojiler hakkında okuyucularımızı bilgilendirmek için bir araya geldi. Helga Kenis ANDRITZ Küsters’in tarihine kısaca değinerek şu sözlere yer verdi; "ANDRITZ Küsters 50’li yıllarda kurulmuş olup çok uzun bir zaman bir aile şirketi olarak kalmıştır. 2006 yılında Küsters ANDRITZ grubunun bir üyesi oldu ve o zamandan beri özellikle nonwoven işini genişletti. ANDRITZ Nonwoven Bölümü üç teknoloji liderini tek bir çatı altında birleştirmiştir. Hydroentanglement sistem tedarikçisi ANDRITZ Perfojet 2010, drylaid ve needlepunched nonwoven ANDRITZ Asselin-Thibeau ise 2011 yılında ANDRITZ Nonwoven Bölümüne katıldı. ANDRITZ Küsters her zaman tekstil, nonwoven ve kağıt kalenderlemede önde gelen bir şirket olmuştur.”

ANDRITZ Grubu birçok faaliyet alanında etkili olmakta; üretim hatları, ekipmanlar ve servis hizmetleri, hidroelektrik santralleri, komple kağıt üretim tesisleri, metal işleme ve çelik sanayi gibi ve evsel ve endüstriyel sektörlerde katı/sıvı separasyonu branşlarında dünya çapında önde gelen bir tedarikçi konumundadır. Halka açık teknoloji grubunun merkezi Avusturya'nın Graz kentinde yer alırken yaklaşık 25.000 kişilik bir kadroya sahip. ANDRITZ Grubu 250'den fazla firması ile dünya çapında çalışmalara imza atıyor.

Yeni neXcal Quadriga Thermobonding Kalenderi ile Yüksek Verimlilik

Son kalender inovasyonu ile ANDRITZ Küsters, nonwoven üreticilerini bugünün standartlarının çok ötesine götürüyor. Bernd Can, müşteri taleplerinin ANDRITZ Küsters’in araştırma ve ürün geliştirme faaliyetleri üzerinde çok önemli bir etkiye sahip olduğunu vurguladı. Can, şu sözlere yer verdi; “Sürekli olarak değişen hijyen ürünleri pazarında yeni gravür desenleri, yüzey yapıları veya nonwoven özellikleri çok sayıda üreticinin esnekliğinde büyük bir sorun yaratmaktadır. Bu yeni 5-silindirli kalender konsepti verimlilik, işlem güvenliği ve yüksek ürün kalitesinde bir kilometre taşıdır. neXcal Quadriga kanıtlanmış sıcak S-val ve dört gravür silindiri ile donatılmış olup otomatik ve çabuk desen değiştirme olanağı vermektedir. neXcal Twin konseptimiz çift gravür silindiri ile zaten performanslı spunbond hatlarında bir standart haline gelmiştir. neXcal Quadriga birinci sınıf spunbond üretimde bundan sonraki standartı oluşturacaktır.”

Ultra Hafif Nonwovenlarda Yüksek Kapasite ve Sürdürülebilir Üretim İçin Yeni Çözümler

Hijyen pazarının bugün mükemmel tekdüzelikte, hafif spunlace nonwovenlar gerektirmekte olduğunu vurgulayan Bernd Can sözlerine şöyle devam etti; “Fransa’daki şirketimiz ANDRITZ Perfojet ultra hafif nonwoven üretimi için yeni çözümler geliştirmiştir. Geniş kurum içi uzmanlığını sayesinde drylaid ve su iğnelemede, ANDRITZ ISO Web TT tarak ve Jetlace su iğnelemenin mükemmel kombinasyonu çok yüksek hızda ultralight spunlace ürünleri için şu anda önde gelen bir teknik çözümdür. Nonwoven üreticileri şimdi 20 gsm veya aşağısı ultralight spunlace nonwovenlar üretebilmektedirler. Geliştirmede ANDRITZ nonwoven için, en yüksek verimlilik ile birlikte sürdürülebilirlik sabit bir motivasyondur. Komple hatlarda uzman olan ANDRITZ enerji tüketimini ve atıkları azaltmak için spunlace üretkenliği en üst düzeyde tutan teknolojiler geliştirdi. Ön ıslatma, enjektör tasarımını, kurutma sistemi neXecodry, su filtrasyon ve geri dönüşüm ya da kompakt makine tasarımı ANDRITZ neXline spunlace’in benzersiz avantajları arasındadır.”

Maliyet-Etkin, Esnek, Güvenilir ve Sağlam Anahtar Teslimi Needlepunch Hatları

ANDRITZ, maliyet-etkin, esnek, güvenilir ve sağlam, açma, karıştırma ve sarma sistemleri ile birlikte anahtar teslimi iğneleme hatları sunuyor. neXline needlepunch nonwoven geniş bir yelpazede son teknolojilerle geo-tekstil, otomotiv, filtrasyon, çatı keçeleri ve kaplama alanlarında aktif olarak faaliyet gösteriyor. neXline needlepunch eXcelle grubu, ağırlık düzgünlüğünü, çekme dayanımı ve homojenliği ile yılda 4.500 ve 9.000 ton arasında üretim kapasitesi ve kumaş özellikleri açısından üreticilerinin gereksinimlerini karşılamak için bireysel çözümler sunuyor. ADRITZ Asselin-Thibeau müşterilerini teknik hat yapılandırması ile destekliyor ve onlara hat performansını en iyi duruma getirmek için hizmet sağlıyor.

“Türkiye Pazarı ANDRITZ İçin Hala Çok Aktif ve Önemli”

Türkiye pazarında ANDRITZ'in yeri, 2016 hedefleri ve kendisinin bu konudaki değerlendirmesini sorduğumuz Bernd Can, Türkiye’nin ANDRITZ için önemli bir bölge olduğunu vurguladı. Can, "Özellikle ANDRITZ Perfojet Türkiye'de çok başarılı, ANDRITZ Asselin-Thibeau’da son zamanlarda çok iyi bir iş alanı geliştirdi. Bizde ANDRITZ Küsters olarak Türkiye pazarından çok memnunuz. 2016 bizim için umut verici.  ITMA Milano'da oluşan ve üzerinde çalıştığımız birçok proje var. Türk nonwoven ve tekstil sanayinden gelen taleplerin değerlendirilmesi önemli bir konu. Türk pazarının bizim için çok aktif ve önemli olduğunu söyleyebiliriz." sözlerine yer verdi.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.