A.Modiano Savio Teknolojileri İle İlgi Gördü

Savio SPA, iplik sektörüne yönelik geliştirdiği yenilikçi çözümleri KTM 2016’da tanıttı.

  23 Mayıs 2016 09:00 Pazartesi
A.Modiano Savio Teknolojileri İle İlgi Gördü

Türk tekstil sektörüne bünyesindeki güçlü markalar ile hizmet veren Alfredo Modiano Mümessillik, KTM 2016’da dünyanın önde gelen tekstil makine üreticilerinden Savio’nun ITMA 2015’te lansmanını yaptığı Eco PulsarS makinesini ve Polar Multicone sistemini çalışır vaziyette sergiledi.  A. Modiano, mümessilliğini yaptığı Savio, Electrojet, Rite Spa, Simet Srl, Roj Srl (Nuova Roj), Ommi SPA, Autefa Solutions SPA, RF Systems Srl,  Loris Bellini, Lafer SPA, son teknolojik gelişmelerini KTM 2016’da yer alan standında müşterilerine yakından tanıttı. A. Modiano Mümessillik Yetkilisi Selim Sarfati, Kahramanmaraş tekstil sektörü ve KTM 2016’da sergiledikleri ürünler hakkında yayın grubumuzun sorularını yanıtladı.

Savio’nun geliştirdiği ve sürdürülebilir ekonomik avantajları ile öne çıkan Eco PulsarS, enerji tasarrufu, üretkenlik ve klima çalışma verimliliği açısından sektörün beklentilerine cevap veriyor.  KTM 2016’da sergilenen Eco PulsarS hakkında bilgiler veren Selim Sarfati, “KTM 2016’da Savio’nun ürettiği 2 yeni teknoloji Eco PulsarS ve Multicone’nu tanıtıyoruz.  Bu makine normal bobin makinelerine oranla yüzde 30’luk bir enerji tasarrufu sağlarken aynı zamanda sadece makinede değil, çevresel koşullarda da tasarruf sağlıyor. Normalde bobin makinesi belirli bir sıcak havayı işletmeye verir, bu sıcak havanın klima tesisinde işlenmesi gerekir.  Bu yeni teknoloji sayesinde işletmeye sıcak hava verilmiyor. Bu durum bobin dairesinin klima sistemini rahatlatırken önemli ölçüde verimlilik sağlıyor. Ayrıca Eco PulsarS, üretim prosesi sırasında kayıpları en aza indiren kontrollü kesim sistemi, iplik tansiyon kontrol sistemi, atık toplama & ayırma sistemi ve geliştirilmiş düğümleme sistemleri sayesinde sınırlanmalar olmadan optimum düzeyde verimlilik kazandırıyor. Savio’nun önemli bir özelliği olan esneklik, yani farklı metaryallerin entegre edilerek makinenin istenildiği anda farklı hale getirilmesi gibi özellikler de sabit tutulmuş durumda.” açıklamalarında bulundu.

Multicone İplik Sektörüne Büyük Avantaj Sağlıyor

Savio tarafından KTM 2016’da sergilenen bir diğer yenilik ise Multicone. Bu sistem, bilgisayar üzerinden kolayca ayarlanarak, bobinlerin boyama, dokuma ve örgü gibi farklı kullanımlara göre şekillendirilmesini sağlıyor. İplik sektörünün ihtiyaç duyduğu tüm formatları hazırlayabilmek için sarma sürecinde kolay ve hızlı değişim sağlayan Elektronik iplik rehberli  Polar Multicone, kolay kullanımı ile öne çıkıyor.

Bu sistemin Savio’nun ITMA’da sergilediği en önemli yeniliklerden biri olduğunu söyleyen Selim Sarfati, “Hassas sarım yapan iplik gezdiricili (traversli) bobin makinesi, kullanıcıya kullanım kolaylığı sağlarken her tipte bobinin üretimine olanak sağlıyor. İplik rehberinin bağımsız motorlar sayesinde sağlanan hareketini, aynı zamanda bilgisayarlardan ayarlayabiliyor ve her tipte bobin imal edilebiliyorsunuz. Aynı bobin ölçüsünde ve aynı çapta yüzde 20’ye kadar daha fazla iplik sarılabiliyor. Bu durum özellikle kendi dokuması olan işletmelerde çözgüde randıman artışı sağlıyor. Multicone sistemi hem polar model makinelere, hem de EcopulsarS makinelere adapte edilebilme özelliği ile de fark yaratıyor.” sözlerine yer verdi.

Savio Kahramanmaraş’a Servis İstasyonu Kurdu

Kahramanmaraş ve bölgesinin tekstil sektöründeki önemi dolayısıyla, müşterilerine daha yakın olabilmek ve daha hızlı servis hizmeti verebilmek adına geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş’ta Savio’nun servis istasyonunu açtıklarını kaydeden Selim Sarfati, “Kahramanmaraş’taki potansiyeli ve yoğunluğu dikkate alarak, müşterilerimize daha yakın olmak adına burayı merkez olarak seçtik ve geçtiğimiz yıl servis istasyonumuzu açtık. Sunduğumuz yedek parça stoğu ve servis elemanlarımızın sayısı da gün geçtikçe artıyor. Türk ve Türkiye’de yerleşmiş olan İtalyan teknisyenler için burası merkez üs konumunda. Servis hizmeti talep edildiğinde burada bulunan teknik ekibimiz müşterilerimizi hemen ziyaret ederek, arızalara anında müdahale edebiliyorlar.  Bu durum Kahramanmaraş sanayicisi için de büyük avantaj oldu. ” açıklamasında bulundu.

Kahramanmaraş pazarının kendileri için her zaman önemli bir konumda yer aldığını belirten Sarfati, pamuklu yatırımların yaklaşık yüzde 80’ini bünyesinde bulunduran Kahramanmaraş ve bölge tekstil sanayisinde Savio ile önemli yatırımlara imza attıklarını kaydetti. Sarfati, “Kahramanmaraş ve bölgesinde son dönemde Savio ile birçok yatırım yaptık. Çok sayıda firma bobin makinelerinde Savio’yu kullanmaya başlarken, duydukları memnuniyet dolayısıyla tüm siparişlerini Savio’ya yönlendirdi.” sözlerine yer verdi.

“Broşürle Değil Makinemizle KTM 2016’da Yer Aldık”

KTM 2016’nın, bölge sanayicisinin yanı sıra tekstil sektörünün her kademesinde çalışanlara hitap eden bir fuar olduğunu kaydeden Sarfati, A. Modiano’nun mümessilliğini yaptığı firmalar için de fuarın önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Sarfati, fuarda ziyaretçilerden yoğun ilgi gördüklerini ifade ederek, “Kahramanmaraş tekstil sektörü yıllardır bizi tanıyan ve önem verdiğimiz bir pazar. Bölge sanayicisine verdiğimiz önemi ve desteği göstermek, amacıyla,  burada sadece bir stand ve broşürle yer almadık. Emek ve mesai harcayarak, yüksek maliyetlerin altına girerek makinemizi buraya getirdik ve çalışır vaziyette sanayicimize sergiledik. Bu çabamız Kahramanmaraş’a verdiğimiz önemin en büyük göstergesi.” açıklamalarına yer verdi.

Türkiye’de sahip oldukları satış rakamları konusunda da sorularımızı yanıtlayan Selim Sarfati,  satış rakamlarını yıllık yükleme adedi olarak kaydettiklerini belirterek 2015 yılında yaklaşık 4500 bobin kafasının Türkiye’ye yüklendiğini, 2016 yılında ise bu rakamın 5000’i aşmasını beklediklerini söyledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.