Aksesuarda Büyüyen Güç: Akdamar Tekstil

Akdamar Tekstil, 2003 yılında başladığı sektörel yolculukta 2008 yılında yeni adıyla markalaşarak önemli bir aşamayı geride bıraktı.

  16 Mayıs 2012 01:46 Çarşamba
Aksesuarda Büyüyen Güç: Akdamar Tekstil

Tekstil ve hazırgiyim aksesuarları alanında uzun dönemdir faaliyette bulunan Akdamar Tekstil hem ithal ettiği kaliteli taşlar hem de Türkiye’de gerçekleştirdiği baskı çeşitleri ile kulvarında her geçen dönem büyümesini sürdürüyor. 2003 yılında Cansu tekstil adıyla kurulan firma, 2008 yılı itibariyle kurucularının soyadını alarak markalaşmasını tamamladı. Akdamar Tekstil Genel Müdürü Murat Akdamar ile firmanın çalışmaları ve pazar hedefleri konusunda bir söyleşi gerçekleştirdik.

Günümüzde Akdamar Tekstil’in önemli bir firmaya dönüştüğünün altını çizen Murat Akdamar, firma merkezinin İstanbul’da olmasının yanı sıra, Gaziantep’te bir şubeleri olduğunu, AKD Dijital adıyla bir yan firmaları bulunduğunu, ayrıca Çin’in Yuvi bölgesinde sahip oldukları ofisleriyle ithalatı direkt ve en hızlı şekilde gerçekleştirdiklerini açıkladı. Akdamar; “Sektörde deneyim edindikten sonra 2003 yılında Cansu Tekstil adıyla firmamızı kurduk. 2008’de ise kurumsallaşırken firma adımızı Akdamar olarak seçtik. Soyismimizle yola devam etmek istedik. Bu kurumsallaşmada sadece ismimizle fark yaratmak istemedik. Sektördeki birçok firma aracı kurumlarla Çin’den ithalatı sürdürüyor. Biz ise orada kendi ofisimizi açtık, kendi elemanlarımızla orada bulunuyoruz. Böylece aksesuarların Yuvi’de üretiminden Türkiye’de müşterilerimize teslimine kadar bütün süreci yönetiyoruz. Bu yeniliğimiz nedeniyle birçok firma bizimle çalışmaya başladı. Ayrıca Yuvi’de yerimizin olması fiyatlarımızın daha uygun seviyelere inmesine yardımcı oldu. Tüm ürün segmentimizin yüzde 70’ini Çin’den kendimiz getiriyoruz.”

Antep’te Kendi Evimizdeyiz!

Antep kökenli bir aile oldukları için ve tekstil sektörünün Antep ve çevresinde yoğunlaşması nedeniyle Türkiye’deki şubelerini Gaziantep’te açtıklarını dile getiren Murat Akdamar, bölgedeki en büyük tedarikçi olduklarını savundu.  Antep yöresinde özellikle ayakkabı üreticileri tarafından yoğun ilgi gördüklerini açıklayan Akdamar, lazer kesim denilen ayakkabı sayalarının üretiminde önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Yeni teşvik kanununun etkisiyle de İstanbul’daki birçok tekstil işletmesinin Antep, Maraş, Kilis ve Urfa bölgesine kaydığını söyleyen Akdamar, kendilerinin merkezi bir konuma sahip olduklarını vurguladı.

Akdamar Tekstil’in taş diziminin yanı sıra, pres, süblim baskı (süblimasyon), ultrasonik yapıştırma, transfer baskı lazer kesimi yaptığını belirten Murat Akdamar, crystal, octagon, dome, stud, transfer bant gibi ithal malzemelerde birinci kaliteyi tercih ettiklerinin de altını çizdi. İthal ürünlerin hem Türkiye’de üretimi bulunmadığını hem de üretilenlerin de fiyat avantajına sahip olmadığını kaydeden Akdamar, Türkiye’de genel olarak düz metallerin üretildiğini hatırlattı.  Emprime baskının tüm üretim sürecini direkt olarak kendilerinin gerçekleştirdiğini, bunun için ayrı bir atölyelerinin bulunduğunu söyleyen Akdamar, dijital baskı alanında çok yeni olmalarına karşın büyük bir taleple karşılaştıklarını açıkladı.  Akdamar; “Dijital baskı konusu modaya daha çok bağlı, yani bir buçuk yıl bu baskı konusuna bir ilgi olur, daha sonra söner gider. Sonuçta maliyetleri çok yüksek. Emprime baskının yerine dijital baskı alamaz. Zaten dijital baskıda adet çok azdır, sınırlı sayıda üretebiliyorsunuz ve makinaların fiyatları da son derece yüksek” dedi.

Aksesuar ürünlerinde kalitenin çeşitlendiğini ve müşterileri konumundaki hazırgiyim üreticilerinin talep ettiği kalite çeşitlerinde ithalat gerçekleştirdiklerini dile getiren Akdamar, aksesuarda istenen kalite standartlarının ise dünyaca kabul edilmiş standartlardan aşağı olmadığının altını çizdi. Türkiye’de hali hazırda 100’ün üzerinde hazırgiyim, ayakkabı ve ev tekstili alanında müşterileri olduğunu açıklayan Akdamar, kalitelerinin sürekli arttığını, bunun da müşteri portföylerine yansıdığını kaydetti.

Okunma : 3463


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.