Akbarkod’un Odak Noktası ‘Müşteri Memnuniyeti’

Akbarkod, müşterilerine sunduğu yeniliklerle sektördeki konumunu güçlendiriyor.

  01 Ağustos 2016 09:00 Pazartesi
Akbarkod’un Odak Noktası ‘Müşteri Memnuniyeti’

Hazır giyim, ayakkabı, kimya, medikal, kozmetik ve perakende gibi birçok sektöre barkod ve etiket alanında çözümler sunan, aynı zamanda donanım ve teknik servis hizmeti sağlayan Akbarkod, konumunu kısa sürede güçlendirerek, bugün sektördeki en önemli firmalar arasında yerini aldı. Akbarkod’un sunduğu çözümler hakkında yayın grubumuzun sorularını yanıtlayan Satış Müdürü Caner Şahin, firmanın bugünkü başarısında etkili olan yapı taşlarını anlattı. 2011 yılında 3 ortaklı bir şirket olarak kurulduklarını ve ilk yıldan itibaren yükselen bir ivme ile büyümeyi sürdürdüklerini belirten Caner Şahin, hazır müşteri portföyü, stoklu çalışma ve fuarlara katılmanın avantajını yaşadıklarını kaydetti. “Bu işe başladığımızda ne yapacağımızı biliyorduk.” diyen Şahin sözlerini şöyle sürdürdü; “Sektörün içinden gelen insanlar olarak, sektörü yakından tanıyorduk. Akbarkod adı ile yeni bir heyecanla markamızı kurduktan sonra hızlı bir şekilde ekibimizi büyüttük. Yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılarak yatırımlar yaptık ve şu anda sektörde sayılabilecek en iyi firmalar arasında yer aldığımızı söyleyebilirim.”

24 kişilik ekipleri ile sevkiyattan teknik servise kadar tüm süreçleri titizlikle yürüttüklerini kaydeden Şahin, bu alanda kendilerini rakiplerinden ayıran en önemli özelliğin sadece bu işi yapmaya odaklanmak olduğunu ifade etti.  Şahin, “Bizim işimiz kolay görünen ancak arka tarafında zor işleyen bir süreç. Bizim sattığımız tarzda ürünlerin tamamını sokak arasındaki bir kırtasiyede de, tekstil sarf malzemeleri satan bir mağazada da bulabilirsiniz. Maalesef artık piyasanın geldiği konum bu… Ancak bizim farkımız sadece bu işi yapıyor olmamız. Biz bu işin yanında tekstil malzemeleri ya da kırtasiye ürünleri satmıyoruz. Ekibimiz tamamen buna odaklı ve 5 yıldır bu işi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar da başarılı olduk.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Müşteriye Tek Elden Komple Çözümler

Akbarkod olarak çalışmalarında müşteriye tek elden komple çözümler sunmaya odaklandıklarını belirten Şahin, “Biz hem donanım ürünleri satışı hem de sarf malzemelerin satışını yaparken, sattığımız malzemelerin tamamına teknik destek de veriyoruz. Ayrıca gelen talepler üzerine yazılımı da kendi bünyemize katarak bugüne geldik.” açıklamalarına yer verdi.

Akbarkod’un sahip olduğu ürün gamı hakkında da bilgi veren Caner Şahin, “Barkod yazıcı, barkod okuyucu, el terminalleri gibi ürünleri satışını ve teknik desteğini sağlamaktayız. Sarf ürünleri olarak da özellikle tekstil sektörüne yönelik, japon akmaz başta olmak üzere; saten, nonwoven, coton, tyvek gibi etiketlik kumaşlar ve bunlara baskı yapabilecek B110A, D110A, Wax ve Wax/Resin gibi ribonları satıyoruz. Aynı zamanda birçok sektörün kullandığı barkod etiketlerin de imalatını yaparak müşterilerimize sunuyoruz.” dedi.

Tekstil firmalarının müşteri portföylerinin yaklaşık yüzde 70’ini oluşturduğunu söyleyen Şahin, Eren Holding, Batik, Koton, Taha Grup gibi Türkiye’nin en önemli tekstilcileri ile çalıştıklarını söyledi.

Epson Türkiye ile Önemli İşbirliği

Gıda, ayakkabı perakende gibi sektörlere sundukları barkod sistemlerinde ise müşterilerini yeniliklerle buluşturmaya devam ettiklerini kaydeden Şahin, “Etiket alanında imalatçı gücümüzü kullanarak, müşterilerimize istediklerini verebiliyoruz. Bu işin en önemli tarafı imalat sürecinde olmak. Bununla ilgili olarak son dönemde Epson Türkiye ile bir anlaşma imzaladık. Epson etiket makinaları ile kullanıcıya istediği etiketi renkli olarak basmasını sağlayan bir teknoloji sunacağız. İnsanlar artık tek renk etiketlerden sıkıldılar, artık renkli ürün istiyorlar. Bir ürünün kutusuna baktıklarında içindeki ürünü etiketinde renkli olarak görmek istiyorlar. Biz de Epson Türkiye ile bunu yapmaya çalışacağız.” dedi.

Son olarak Akbarkod’un büyüme hedefleri konusunda da sorularımızı yanıtlayan Şahin, “Biz bir satış firması olarak kurulduk. Daha sonra bünyemize imalat ve yazılımı da ekledik. Şu anda ise düzenli giden bir büyüme grafiğimiz var. Her sene üzerine bir şeyler katan, fuarlara önem veren bir firmayız. Ekibimizin gelişmesine ve büyümesine önem veriyor ve yatırımlarımızı da bu konuda yapıyoruz. Yazılım ekibimiz ve Epson Türkiye ile yaptığımız anlaşma ile müşteriye daha iyi ve daha kompakt hizmet vermek istiyoruz. Amacımız son kullanıcıya daha fazla hizmet vermek. Sahip olduğumuz altyapı ile bunu başaracağımıza inanıyoruz.” sözlerine yer verdi.

 

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.