Ahmet Çalık’a “Fahri Doktora”

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık’a, Japonya’da bulunan Kindai Üniversitesi tarafından “Fahri Doktora” unvanı verildi.

  01 Aralık 2016 10:00 Perşembe
Ahmet Çalık’a “Fahri Doktora”

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Japonya’da bulunan Kindai Üniversitesi tarafından “Fahri Doktora” unvanına layık görüldü. Japonya ile Türkiye arasındaki sosyo-ekonomik gelişime sunduğu üstün katkılar nedeniyle Japonya’daki ilk fahri doktora unvanını Matsumoto Diş Üniversitesi’nden alan Çalık, Japonya’da ikinci fahri doktora unvanını Kindai Üniversitesi’nden almış oldu.

Ahmet Çalık’a verilen fahri doktora unvanı nedeniyle Kindai Üniversitesi’nde düzenlenen törende konuşan Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık: “Çok sevdiğim Japonya’da Kindai Üniversitesi’nin şahsıma ticari ilişkiler alanında fahri doktora verilmesinden dolayı büyük mutluluk ve onur duyuyorum” dedi.

Japonya ve Türkiye’nin uluslararası toplumlarda az görülen bir dostluk ilişkisi içerisinde olduğunu vurgulayan Çalık; “Son yıllarda özellikle doğrudan yatırımların artmasıyla birlikte ekonomik ilişkilerimizde önemli bir artış yaşıyoruz. Türk ve Japon şirketleri için Türkiye’de, yakın coğrafyada ve global ölçekte işbirliğine açık birçok yatırım alanları bulunuyor. Türk şirketleri olarak Japon dostlarımızla iş ortaklıklarımızın sürdürülebilir projelerle büyümesini diliyoruz.” dedi.

25 yılı aşkın süredir Japon firmalarıyla Orta Asya’da önemli projelere imza atan Çalık Grubu, önümüzdeki dönemde de büyük iş potansiyeli barındıran Avrasya ve Afrika bölgelerinde de Japon firmalarıyla yeni projelere imza atmayı planlıyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.