Stoll’den Örgü Sektörüne Yeni Bir Nefes: CMS ADF-3

Örgü teknolojilerinin önemli üreticisi Stoll, yeni teknolojisi olan CMS ADF-3 makinesini Türk üreticilere özel bir lansmanla tanıttı.

  21 Mart 2013 01:33 Perşembe
Stoll’den Örgü Sektörüne Yeni Bir Nefes: CMS ADF-3

Düz örme sektörünün güçlü firması Stoll, örgü teknolojilerine getirdiği yenilikleri Türk tekstil üreticilerine özel bir etkinlikle birebir tanıttı. 11 Aralık 2012 tarihinde Titanic Otel’de “Yeni Teknoloji Yeni Stoll Farkı İle” sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğe Almanya’dan gelen Stoll yetkililerinin yanı sıra, firmanın Türkiye temsilcisi Mayer Mümessillik yöneticileri de katılarak, misafirleriyle yakından ilgilendi. Yeni teknoloji CMS ADF-3 makinasının prototipinin yakından incelendiği etkinliğin açılış konuşmasını yapan Stoll Satış ve Pazarlama Müdürü Ralf Fritschi, triko piyasasında dünya ikincisi olan Türkiye’deki müşterilerle buluşmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

 

Türkiye’nin düz örme sektöründe dünya üzerindeki başarısına değinen Fritschi, Mayer Mümessillik ile olan ilişkilerinin 3 yılı doldurduğunu ve bugüne kadar yapılan bütün çalışmalardan memnun olduklarını vurguladı.

Türkiye’nin 90’lı yıllarda elektronik düz örme makinelerinin girişi ile hızlı bir yükselişe geçtiğini dile getiren Fritschi şöyle konuştu; “ Başarılı üretim politikaları ile sürekli büyüyen Türkiye bizim içinde çok önemli bir pazar. Mayer Mümessillik ile de sürekli gelişen Türk piyasasında başarıyla temsil ediliyoruz. 2010 yılından bu yana sürdürdüğümüz bu ortak çalışma anlayışı ile de doğru işler yapmaya devam ediyoruz. 2012 yılında önemli bir değişim yaşadık. Yeni teknolojiler, marka yüzü sloganı ile yaşanan değişimle yeniden doğduk.”

 

İlk olarak bu yıl gerçekleştirilen ITMA Asya fuarında tanıtılan CMS ADF-3 makinesi hakkında kısaca bilgi veren Ralf Fritschi, henüz prototip halinde olan makinenin tamamıyla yüksek performans, yüksek verimlilik ve yüksek desen kapasitesi üzerine tasarlanmış bir düz örgü makinesi olduğunu belirtti. Stoll firmasının desen ve koleksiyon alanında da müşterilerine destek olmaya çalıştığını vurgulayan Fritsch, bu amaçla moda ve teknoloji departmanını kurarak moda ve trendlerin daha yakından takip edilmesine olanak sağladıklarını dile getirdi.

 

Organizasyonda Devore tekniği hakkında açıklamalarda bulunan Stoll Türkiye Teknik Sorumlusu Ali Yıldız, sıra dışı görünümü ile Devore’nin dünyada moda olduğunu ifade etti. Devore tekniğinin Hp makineleri ile uyumlu hale geldiğinin altını çizen Yıldız, kalın ve ince ipliklerin buluşması sonucu ortaya farklı motiflerin çıktığını açıkladı. Yıldız son olarak kısa süreli çelik değişiminden sonra imalata devam etme imkanıyla zaman anlamında kazançlı bir teknik olduğunu vurguladı.

 

CMS ADF-3: Daktilodan Yazıcıya Geçiş!

Stoll, ‘Knit Ahead’ (ileriye örün) sloganı, marka renkleri ve bütün pazarlama faaliyetlerinde yaptığı modern değişimleri, yeni teknoloji CMS ADF-3 makinesi ile sürdürüyor. CMS ADF-3 teknolojisini ‘Daktilodan Yazıcıya Geçiş’ olarak nitelendiren Stoll yetkilileri, makinenin gelecek sezonlarda başarılı satış rakamlarına ulaşacağını tahmin ediyor.  Yaratıcı ve özellikli intersiya desenleri üretebilen son teknolojik ürünü CMS ADF-3 yüksek performansı ve yüksek verimliliği ile düz örgü sektörüne yeni bir boyut kazandırmayı hedefliyor.

 

Intersiya, vanize, ters vanize yapmanın yanında teknik tekstil üretiminde kullanılabilme özelliği ile öne çıkan

bir makine olan CMS ADF-3, doğrudan iplik beslemeli ve semerden bağımsız motorize edilmiş mekikler ile

düz örgü sektörüne farklı bir bakış açısı getiriyor. Teknolojinin iplik beslemesi klasik HP serisinde mevcut yolu izlemiyor. CMS ADF-3 makinesinde semerler üst kısımlarından birbirine bağlanmamış olduğu için iplik direkt olarak çardaktan mekiğe besleniyor. Bunun bir sonucu olarak da iplik üzerindeki gerginliğin azalması, semerin sağa ve sola gidişlerinde iplik üzerindeki mevcut gerginliğin dengelenmesi sağlanmış oluyor ve dolayısıyla kumaş kalitesi arttırılıyor.

 

Mekik sisteminin özelliklerine bakıldığında ise her birinin farklı bir motor aracılığı ile semerden tamamen bağımsız bir biçimde tek tek kontrol edilebildiği ifa ediliyor. Makinede altı çizilen özelliklerden birisi de 16 mekik yolu ile birlikte toplam da 32 mekik ile çalışmaya olanak sağlanmış olması. Ayrıca sistemde Radyal biçimde yerleştirilmiş raylar aracılığı ile mekiklerin raylara göre farklılık göstermesinin de önüne geçiliyor.

 

Dokunmatik Ekran İle Kullanım Kolaylığı

 

Tüm Stoll makinelerinde olduğu gibi her biri tam fonksiyonlu olan 3 adet sistemle donatılmış makinede, 32 mekiği 2 sisteme toparlayıp, diğer sistemi ise transfer için kullanarak maksimum verim sağlanıyor.  Yeni nesil mekiklerle birlikte, mekiklerin birbirlerine yaklaşabilme mesafesi daha da kısaltılarak çok dar alanlarda bile verimli çalışma mümkün hale getirilmiş.

 

CMS ADF-3’ün tek tip olan mekikleri ile normal, intersiya, vanize, teknik tekstil ve medikal örgüleri mekik değişimine gerek kalmadan yapma şansı bulunuyor. Makine ayrıca, ileri teknoloji olarak nitelendirilen 64 motorla hükmedilen 32 mekikli bir sisteme sahip. Bunun yanında makinede başarısı kanıtlanmış Stoll yaylı ve dilli iğnesi, plakası, çekim tertibatı ve standart HP çelik kutusu kullanıyor. CMS ADF-3’ün, desen tasarımı aşamasında büyük potansiyellere sahip oluşuyla daha özgür ve

sanatsal çalışmalara olanak sağlayacağı ifade ediliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.