Shima Seiki, Örme Yenilikleri İle ITMA ASYA’da

Örgü makinaları alanında 50 yılı geride bırakan Shima Seiki ITMA Asya’dan mutlu ayrıldı. Firma, fuarda hız ve verimlilik konusunda öne çıkan 6 yeni makinesini ziyaretçilere tanıttı.

  20 Mart 2013 17:27 Çarşamba
Shima Seiki, Örme Yenilikleri İle ITMA ASYA’da

Japonya merkezli tekstil makine üreticilerinde birisi olan Shima Seiki, ITMA Asya fuarında başarılı sonuçlar aldı. 6 yeni makinesi ile fuarda ziyaretçilerini karşılayan firma, Wholegarment serisinin devamı olan örme makineleri ile önemli bir tanıtım gerçekleştirdi. 1962 yılından bu yana sektörde faaliyetlerini sürdüren firma, küresel pazara getirdiği yenilikler ile de adından söz ettiriyor. 1730 çalışanı ile örgü makineleri sektöründe yer alan Shima Seiki’nin temel iş birimleri arasında örgü makineleri, düz örgü makineleri, konfeksiyon CAD sistemi, tekstil baskı sistemleri yer alıyor. Genel anlamda şirket profiline bakıldığında ise satış, pazarlama ve servis anlamında sağladığı desteklerle ön plana çıktığı görülüyor. Firma özellikle Wholegarment serisinde yer alan dikişsiz üretim yapma yeteneği ile biliniyor. Normalde uygulanan ayrı dikiş teknikleri kullanılmadan yapılan üretim Wholegarment’in aynı zamanda dünyanın ilk tam giysi üretim metodu olarak tanımlanmasını sağlıyor.  Firmanın ürün segmentinde başta Wholegarment olmak üzere, Mach2, SWG, İLK, SSR, SCG, NSSG, NSIG, SSG, SIG, SlideNeedle, DSCS, i-DSCS R2CARRIAGE + DTC, SDS, SDSONE, SDS-ONE APEX, TOPLAM ÖRGÜ SİSTEMİ, TOPLAM MODA SİSTEM ve SIP markaları yer alıyor.

 

Katılım Sloganı; ‘Örmede Yeni Çağ’

 

ITMA Asya fuarında önemli makinelerini sergileme fırsatı bulan firma, 1995 yılından bu yana piyasada yer alan Wholegarment serisi makineleri ile büyük ilgi gördü. Bilindiği gibi, genel olarak örme giyimler, ön ve arka cepheleri ayrı ayrı üretilir ve sonra dikiş ile birbirine bağlanır. Shıma Seiki’nin devrimci nitelikteki Wholegarment teknolojisi ise, örgüyü tek tüm parça olarak üç boyutlu olarak üretiyor. Böylece daha ucuz ve el emeği sonrasında kolay işlenen kumaşlar elde ediliyor. Wholegarment ürünlerin genel özellikleri arasında yumuşak yüzey, hafiflik ve sofistike bir esneklik sayılıyor.

 

2012 yılında 50. yaşını kutlayan Shima Seiki, 528 metrekare alanda, 3 bilgisayarlı örme makinesi, 5 Wholegarment örme makinesi, 4 adet 3D giyim tasarım sistemleri, 1 tekstil baskı sistemi ile yaklaşık olarak 600 örgü örneği sergiledi. Firmanın sergilediği ürünlerin ortak özellikleri arasında SlideNeedle yer alıyor. SlideNeedle, Wholegarment teknolojisinde örgü ve transfer olanaklarını genişleterek, daha geniş ölçü yelpazesi sağlayan, kaliteli kumaş üretimine katkıda bulunan ve üretim yöntemlerini destekleyen yapısı ile Wholegarment teknolojisinin ayrılmaz bir parçası olarak öne çıkıyor. Bunların yanında sergilenen tüm makinelerin daha önce Wholegarment serisinin teknolojisini barındırdığı belirtiliyor. Yeni makineler ile organizasyonda en çok ziyaret edilen firmaların başında gelen Shima Seiki’nin fuardaki sloganı ise, Örmede Yeni Çağ olarak hazırlanmış.  Shima Seiki’nin fuarda sergilediği ürünler ve teknik özellikleri ise şu şekilde belirtiliyor;

 

MACH2SIG123-SC 18G düz örme makinası Kabartmalı motif işleme alanında düz örme makineleri için devrim niteliği taşıyan bir teknoloji olarak tanıtıldı. 40 motif taşıyıcısı ile taşıyıcı sayısı en yüksek makine olarak öne çıkıyor. Taşıyıcıyı destekleyen diğer etkenlerin de etkili bir şekilde kullanıldığı makine, SDS-ONE APEX3 ayar yazılımı ile hız kazandı. R2CARRIAGE sistemi ile de saniyede 1.4m hıza ulaşarak seri üretimde en üst noktalara ulaşmayı başardı. Bu yeni teknoloji aynı zamanda ITMA Asya Fuarı’nda da ilk kez sergilendi.

 

SWG-FIRST154 S21 yeni makine; Dünyanın 21 farklı ölçüde örgü yapabilen ilk düz örgü makinesi olarak tanıtılıyor. Makine dairesel dokuma, ultra ince ve sofistike kumaşlar üretilmesine imkan sağlıyor. Ayrıca SWG’de R2CARRIAGE sistemi kullanılarak verimlilik artışına da katkı sağlandığı belirtiliyor. Makine aynı zamanda hızlı ve ince ayarlı örmeyi sağlamak adına i-DSCS+DTC yazılımına sahip bulunuyor.

 

MACH2X123 15L yeni makine; Komple hazır giyim teknolojisi ve ticari üretimi için geliştirilen Wholegarment’i destekleyen 4 yataklı SlideNeedle donanımlı MACH2x son teknolojik ürünlerden birisi olarak küresel pazara tanıtıldı. Firmanın kompakt versiyonunu fuarda sergileme şansını yakaladığı makinede örgü eni küçük aksesuarlar, çocuk giyim, erkek giyimi, kadın giyim üretimi için bütün özellikler sağlanmış. Mach2x123 15L aynı zamanda, 10g-15g aralığında yüksek kaliteli ürünler alınmasını sağlıyor. Makine oldukça geniş örgü işlemi sağlayan 125 cm örgü genişliğine sahip bulunuyor.

 

MACH2X103 8L yeni makine; Firma bu makine ile özellikle çocuk giyiminde ve küçük aksesuarların üretiminde yer alan şirketlere çözümler sunuyor. Yeni ürün,  40 - 100cm genişliği ile kompakt ve hafif bir örgü imkanı sağlıyor. Son teknolojik ürünlerin kullanıldığı 8L’de, firmanın genel anlamda kullandığı yazılımlar, hızlı ve kaliteli üretim elde edilmesine yardımcı oluyor. Firmanın standında sergilediği ürün, 6g-10g aralığında yüksek verimli kaliteli orta ölçüde Wholegarment üretimi sağlıyor.

 

ITMA Asya’da ilk kez sergilenen makinelerden birisi olan SWG021N 10G, mini serisinin bir parçası olarak lanse edildi. 25 cm genişlik yakalama imkanı sunan makine, yüksek kaliteli eldiven, çorap, eşarp, kravat gibi ürünlerin üretilmesini sağlıyor. SWG mini serisindeki makineler arasında yer alan 18G ise, müşterilerine minimum yatırımla Wholegarment pazarına katılma imkanı sunuyor. Eldiven, çorap, kravat ve diğer küçük aksesuarları 36 inçlik yeni örme aralığı sunuyor.

 

SIP-160F2S yeni makine, SDS-ONE APEX yazılımı ile oluşturulmuş. Çeşitli kumaşlarda tam renkli baskı imkanı sunan ürün,  reaktif boyalar ve pigment baskı mürekkeplerini, iki farklı tipte uygulamaları desteklemek için kullanılabiliyor. Makine, 3 boyutlu dokular ile doğrudan kumaş üzerine baskı yapma imkanı sağlıyor. SDS-ONE APEX3 yazılımını taşıyan baskı sitemi, basılı ürünlerin ilk aşamasından son aşamasına kadar kontrol edilmesini sağlıyor. Makine de yer alan renk yönetim sistemi ise CMS olarak belirtiliyor. Firmanın makinelerinin hemen hemen hepsinde yer alan SDS-ONE APEX3 yazılım sitemi, Shima Seiki firmasının 'Toplam Moda Sistemi' ve 'Toplam Örgü Sistemi'ne entegre yapısıyla bilenen 3D tasarım sistemi olarak hazırlanmış. Bu planlama ile firma tasarımdan satışa kadar düzgün iş akışı sağlama aşamalarını birbirine bağlıyor. Bu sistem uygulanması masrafların azalmasına ve sanal örneklerin elde edilmesine yardımcı oluyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.