Mayer & Cie., Spinit Sistemleri Ödül Aldı

Mayer & Cie., iplik eğirme ve örme teknolojileri, Federal Çevre Bakanlığı’nın inovasyon ödülüne layık görüldü.

  23 Mart 2018 01:00 Cuma
Mayer & Cie., Spinit Sistemleri Ödül Aldı

Federal Çevre Bakanlığı (BMUB) ve Alman Ensdüstrileri Federasyonu (BDI) her yıl, ‘iklim ve çevre koruma alanında yeni ufuklar açan’ inovasyonlara IKU ödülleri veriyor. Albstadt merkezli yuvarlak örme makine üreticisi Mayer&Cie., spinit sistemleri iplik eğirme ve örme teknolojileri sayesinde IKU’nun sahibi oldu. İplik eğirme ve örmeyi bir makinede birleştiren ürün, single jersey kumaşların üretiminde enerji, kaynak, zaman ve yer tasarrufu sağlıyor. Spinit Systems Pazarlama ve Satış Sorumlusu Michael A. Tuschak, “Daha önceden hem teknik hem de ideolojik olarak ayrılmış olan bu iki süreci birleştirmeye cesaret eden ilk üreticiyiz. Böylesi bir yeniliğin bu ödülle ödüllendirildiğini görmekten çok mutluyuz.” diye konuştu.

Daha Az Enerji, Daha Az Kaynak

İplik, enerji ve üretim süreçlerinin daha yoğun olduğu iplikhaneden gelir. Mayer & Cie,  Spinit 3.0 E ile ipliğin iplikhaneden gelmesini beklemeden, tek makinede daha önceden ayrılması oldukça zor olan iplik eğirme ve örme süreçlerini birleştiriyor. Söz konusu işlem için farklı makinelerin kullanımına gerek kalmadığı için, konvansiyonel üretim süreçlerinin kullandığı enerji miktarını 2/3 oranında azaltılmasını, karbondioksit dengesinde olumlu bir etki sağlıyor. İplik eğirme ve örme makinesi aynı zamanda pamuğun tasarruflu kullanımına da yardımcı oluyor.

Alınan ödülle gurur duyduklarını belirten Mayer & Cie. Kurumsal Gelişimden Sorumlu Müdürü Sebastian Mayer, “İplik eğirme ve örme süreçlerini bir araya getirerek, daha önceden var olmayan bir ara yüz yarattık. Bu nedenle teknolojik liderliğin yanı sıra değerli bir bilgi liderliği de oluşturduk.” dedi. Verilen ödülün yanı sıra beş IKU kategorisinin ödül kazananlarına, iklim ve çevre etkinliklerini desteklemeleri için 25.000 Euro para ödülü verilecek.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.