Liba Maschinenfabrik,Karl Mayer tarafından satın alındı

Liba Maschinenfabrik’in çoğunluk hisselerini satın alan Karl Mayer Grubu şirketin entegrasyonunu 1 Ocak 2014 itibarı ile gerçekleştirecek.

  27 Kasım 2013 07:21 Çarşamba
Liba Maschinenfabrik,Karl Mayer tarafından satın alındı

Yapılan anlaşma sonrasında Karl Mayer ile entegrasyon tamamlanıncaya kadar Liba Maschinenfabrik GMBH çalışmalarında değişiklik olmadan devam edeceği açıklandı. Bu anlaşmayla birlikde Karl Mayer piyasada özellikle çözgülü örme makineleri konusundaki en büyük rakibinin çoğunluk hisselerini satın almış oldu.

Yapılan açıklamada Liba GMBH başkanı Karlheinz Liebrandt’ın görevinde kalacağı ve şirket sözcülüğüne de devam edeceği vurgulanırken Marcus Kube’nin Karl mayer adına yönetimde yer alacağı bildirildi.

Dokuma, nonwoven ve örme alanlarında makine üretimi Yapan Liba GMBH, ağırlıklı olarak çözgülü örme makineleri üretimiyle bilinmektedir. Liba GMBH Almanya’nın Bavyera Bölgesi  dışında ABD ve Çin’de bulunan satış ve servis ofisleriyle hizmet veriyor. Üretim üssü Almanya’nın Naila Bölgesi’nde yer alan LIBA’nın Almanya’da 365 çalışanı bulunurken, firma küresel alanda da 420 çalışana istihdam sağlıyor. LIBA ayrıca 25 yıldan fazla bir süredir zemin çalışmaları için kullanılan (geogrid) geotekstiller ve yüksek performanslı elyafların üretimine yönelik teknoloji geliştiriyor. LIBA 12 yıldan fazla zamandır, otomotiv ve rüzgar gücünün kullanılması alanında da çalışma gerçekleştiriyor. Firmanın ürettiği yenilikler arasında trikot makinesi, raşel makinesi, atkı çözgü makineleri, sarma makineleri yer alıyor. Temel olarak LIBA dokuma, nonwoven ve örme alanlarında makine üretimi yapıyor.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.