Karl Mayer Pazar Payını Liba İle Artıracak

Karl Mayer ve Liba GMBH şirketlerinin ortaklığı, teknik anlamda bilgi seviyesini yükseltirken çözgülü örme makineleri pazarındaki liderliği güçlendirecek

  07 Mart 2014 08:11 Cuma
Karl Mayer Pazar Payını Liba İle Artıracak

Küresel tekstil pazarında çözgülü örme ve çözgü hazırlama makinaları alanında üretim gerçekleştiren Karl Mayer Grubunun daha önce satın aldığını duyurduğu, dokuma, nonwoven ve örme alanlarında makine üretimi yapan Liba GMBH ile olan entegrasyonu 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle gerçekleşti. Yapılan bu anlaşma ile birlikte Karl Mayer piyasada özellikle çözgülü örme makineleri konusundaki en büyük rakibinin çoğunluk hisselerini satın almış oldu.

İki şirketin yeni ortaklığı ile yüksek teknik bilgi seviyesinde üretim gerçekleşecek. Alman çözgülü örme makineleri üretiminde söz sahibi olan iki şirket, anlaşma ile pazar liderliği elde etti. Yapılan anlaşma sonrasında Karl Mayer ile tam entegrasyon sağlanıncaya kadar Liba Maschinenfabrik GMBH çalışmalarında değişiklik olmadan devam edecek. Ancak ortaklar bu güçten faydalanmak için hızlı bir entegrasyon konusunda acil önlemler alacak.

Anlaşma ile ilgili yapılan açıklamada LIBA Machinenfabrik GmbH Başkanı ve sahibi Karlheinz Liebrandt şirketin hisselerini elinde tutmaya devam edecek. Liebrandt aynı zamanda şirket yönetiminde marka yüzü olma konumunu da devam ettirecek. Marcus Kube, şirket yönetimine dahil edilecek ve Karl Mayer adına yönetimde söz sahibi olacak.

Dokuma, nonwoven ve örme alanlarında makine üretimi yapan Liba GMBH, ağırlıklı olarak çözgülü örme makineleri üretimi ile tanınıyor. Liba GMBH Almanya’nın Bavyera Bölgesi dışında ABD ve Çin’de bulunan satış ve servis ofisleriyle hizmet veriyor. Üretim üssü Almanya’nın Naila Bölgesi’nde yer alan LIBA’nın Almanya’da 365 çalışanı bulunurken, firma küresel alanda da 420 çalışana istihdam sağlıyor. LIBA ayrıca 25 yıldan fazla bir süredir zemin çalışmaları için kullanılan (geogrid) geotekstiller ve yüksek performanslı elyafların üretimine yönelik teknoloji geliştiriyor. LIBA 12 yıldır, otomotiv ve rüzgar gücünün kullanılması alanında da çalışma gerçekleştiriyor. Firmanın ürettiği yenilikler arasında trikot makinesi, raşel makinesi, atkı çözgü makineleri, sarma makineleri yer alıyor. Temel olarak LIBA dokuma, nonwoven ve örme alanlarında makine üretimi yapıyor.

Alman tekstil makinaları sektöründe 75 yıldır yer alan Karl Mayer, ürettiği makinalarla tekstilcilere yenilikçi çözümler sunuyor. Bir aile şirketi olarak yapısını sürekli geliştiren Karl Mayer, çözgü örgü makinaları sektöründe lider konuma yükseldi. Firma, çözgü örgü ve dokuma için çözgü hazırlama ekipmanlarında da yeni standartlar oluşturdu. Karl Mayer tarafından mümkün olan en iyi iplik gergisi için geliştirilen AccuTense 0º Type C, proses sürecindeki non-strech cam ipliğini sorunsuz bir şekilde çözgü levendine uygulamanızı sağlamak üzere dizayn edilmiştir. 2cN gerginlikten 45cN gerginliğe kadar çalışabilen AccuTense 0º Type C, her filament çıkrık işlemesi için kullanılabildiğinden minimum kayıp sağlıyor. Yatay olarak monte edilmiş izleme ünitesi, temas etmeden ipliğe müdahale şansı veriyor. Ayrıca, kullanım kolaylığı açısından ön gerilim kolaylıkla ayarlanabilmesi AccuTense 0º Type C’ın kullanımını da kolaylaştırıyor.

Yüksek verimlilik ve birinci sınıf ürün kalitesi sunan Karl Mayer’in yeni nesil 4 bar triko makinesi TM 4 EL, düz kumaş üretimi için tasarlanmıştır.  Dakikada 1.400 devir hızındaki TM 4 EL, yarı-teknik (semi-technical) tekstil, otomotiv konfeksiyon ve özellikle ayakkabılık kumaş için dizayn edilmiştir. Tayvanlı ayakkabı kumaşı üreticisi Long John için dizayn edilen, TM 4 EL’in  standart çalışma genişliğinin 180” olması üretimi kolaylaştırıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.