Karl Mayer, Dantel Raşel Makinelerini İyileştirecek

Desen rehber taraklarını desen doğrultusunda klips aracılığıyla sicim çubuklarına tutturulmasını sağlayan sistemi revize eden Karl Mayer, daha esnek ve verimli bir üretim vaat ediyor.

  15 Eylül 2014 09:26 Pazartesi
Karl Mayer, Dantel Raşel Makinelerini İyileştirecek

Tekstil sektörüne sunduğu çözgü örme ve hazırlama teknolojilerinin güçlü markası Karl Mayer’in esneklik ve üretkenlik açısından yüksek verimler sunan dantel raşel makineleri, sektörden gelen talepler üzerine yenilendi. Desen rehber taraklarını desen doğrultusunda klips aracılığıyla sicim çubuklarına tutturulmasını sağlayan sistemi revize eden Karl Mayer, Eylül ayından itibaren dantel raşel makinelerinin hepsinde esnek desen rehber taraklarını standart olarak sunacak. Şirketten yapılan resmi açıklamaya göre daha önce teslim edilmiş olan makinelerin de esnek bir desen rehber tarağı da bu yeni sistem kullanılarak çalıştırılabileceği bildirildi.

Yüksek Esneklik

Karl Mayer’in geliştirdiği bu yeni sistem hiçbir ekstra rehber elemanı olmadan kullanılabildiği gibi üretimde sıklıkla kullanılan tekrarlara da olanak tanıyor. Herhangi bir tekrar genişliği aralardaki süreler kısıtlanmadan işlenebilmesine olanak veren sistemdeki tek kısıtlama, desen rehber tarakları arasındaki minimum mesafe.

Kullanılan prosese göre tekrarda tutturularak ya da bırakılarak yeniden kullanılabilen desen rehber tarakları ve sicimleri, klipsin açılması sureti ile istenilen desene adapte edebilmek için tarakların tutturulması ile uygulanabiliyor. Kullanıcının, kendi işletmesinde, kolaylıkla yapabileceği bu işlem sayesinde desen değişim işleminde zaman tasarrufu sağlanıyor. Geçiş sürelerini ve dolayısıyla aksama sürelerinin uzunluklarını azaltmak için ekstra sicim çubuğu setlerini de kullanılabildiği sistemde desen rehber taraklarını, kullanılmayan ama sonraki parti için hazır olan sicimlere tutturulabiliyor. Esnek desen rehber taraklarının diğer bir avantajı ise, farklı tekrarlar üzerinde çalışılırken, her tekrar genişliği için farklı bir sicim setine ihtiyaç duyulmadığı için maliyet yönünden önemli avantajlar sağlıyor.

Basit Pozisyonlama

Klips sicimleri üretmek için özel bir fiksaj masası geliştiren Karl Mayer’in kurulum ekipmanı temel olarak pozisyonlama plakası ve fiksaj şemasında belirtilen verilere ve şablona göre desen rehber tarakları arasındaki tekrarlı aralıkları belirleyen hareket ettirilebilir ölçme ünitesinden oluşuyor. Bu düzenleme sayesinde, sicim üzerindeki desen rehber taraklarına ait pozisyonun doğru, hızlı ve kolay bir şekilde belirlenmesini sağlıyor. Desen rehber tarakları, montaj pensesi kullanılarak tutturulabildiği sistem, sökme pensesi kullanılarak da çıkarılabiliyor. Basit olduğu kadar da güvenilir ve emniyetli olan bu sistem, aynı zamanda bükme işlemi sırasında bile bağlantıya etki etmiyor.

Eski Sistemlerin Revize Süreci

Geliştirilen sistem sayesinde klips sicim sistemi mevcut makinelere de entegre edilebiliyor. Değişim için gereken alt yapı ve parça hizmetini bütün tesislerinde müşterilerine sunan Karl Mayer, bu sunduğu hizmeti fiksaj masası, sicimler ve desen rehber tarakları gibi temel ekipman tedarikiyle ve minimum aksama süresi ile tüm makinelere uydurulmak üzere uygun bir lojistik sistemin kurulumuyla tamamlıyor. Bu sayede sistem iyileştirmesinden Karl Mayer’in ürettiği raşel dantel makinesi kullanıcıları faydalanabilecek.

Karl Mayer Yedek Parçalar Bölümü’nün Başkanı Axel Wintermeyer eski sisteme sahip raşel dantel makinelerinin revizyonu hakkında yaptığı açıklamada “Biz öncelikle müşterinin tesisinde var olan şartları analiz eder ve örneğin desenlerin ne sıklıkla değiştirildiğini belirleriz. Buna dayanarak geri ödeme, aksama süreleri, satın alma masrafları ve depolama masraflarını dikkate alan bir iyileştirme stratejisi geliştirmek için onlarla birlikte çalışıyoruz. Böylece ürettiğimiz makinelerimizin potansiyeli çok daha fazla kullanılabilir" dedi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.