Groz-Beckert İğneye Hükmediyor

Dokuma ve örme makinaları için iğne ve ekipmanlar üreten Groz-Beckert her yıl 500 yeni ürünü sektöre sunuyor.

  17 Mart 2012 00:08 Cumartesi
Groz-Beckert İğneye Hükmediyor

Örme makinaları parça ve ekipman üreten Groz-Beckert KG, 150 yıldır sektörün en ödemli makine üreticileri arasında bulunuyor.  Firma zamanla uzmanlık alanına dikiş makinaları parçaları, keçe ve yapısal iğneler ile ölçüm parçalarını ekledi. Dokuma makinalar parçaları, dokuma hazırlık ve örme silindirleri ile birlikte firmanın uzmanlık alanı bütün bir sektöre yayılmış oldu. Gelişimini sürdüren firma, Seramik Delme Bileşenleri (Ceramic Punching Compenents –CPC) ile bilgisayar ve telekomünikasyon sektöründe de bir tedarikçi olarak yer almaya başladı.

150’den fazla ülkeye satış gerçekleştiren Groz Beckert’in; Almanya, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, Kuzey Amerika, Hindistan ve Çin’deki üretim yerlerinden toplam 7 bin çalışanı bulunuyor. Firma, günümüzde bir aile işletmesi olarak yoluna devam ediyor. 1950’lerde Groz-Beckert, Almanya dışında üretim birimlerini kurmaya başladı. Firma en son 2011 yılında Vietnam’da üretim tesislerini faaliyete geçirdi. Groz-Beckert günümüzde yaklaşık 60 bin çeşitte iğne ve hassas parça üretimi söz konusu. Firma her yıl 500 yeni ürün geliştirerek sektöre sunuyor.

ITMA Münih 2007’de kumaş üretimi için E66 çözümünü sunan firma, ITMA Barselona 2011’de de E90 isimli ultra ince, kumaş örme silindirini tanıttı. ITMA’da tanıtılan bir başka yeni ürün Vo-LC™ iğnesi ise,dikişsiz makineler ve büyük çaplı yuvarlak makinalarında kullanılabiliyor. CylinderMaster ismindeki yenilikçi silindiri ile firma, üretimde çalışanların yaralanmasına neden olabilecek kaldırma ve yerleştirme işlemlerini oldukça kolaylaştırıyor. Firma, yenilikçi ürünlerinde “hassas mükemmellik-Perfection in Precision” sloganını kullanıyor.

Köklü Geçmiş Büyüme Trendini Destekliyor

Groz-Beckert’in kökeninde 1852 yılında kurulan iki firma yatıyor; Theodor Groz& Söhne ve Ernst Beckert. Bu iki firma 1939 yılında “Theodor Groz& Söhne & Ernst Beckert, Nadelfabriken Commandit Gesellschaft, Ebingen und Chemnitz” adını aldı. Ancak, bu birleşme ile oluşan yeni firma Groz-Beckert adıyla tanındı. Firma ürün segmentini 1980’lerde genişletmeye başladı. Örme makine iğneleri, dikiş ve ayakkabı makineleri iğnelerini üretmeye başlayan firma 1996 yılında Groz-Beckert KG adını ticari olarak alarak resmileştirdi. 1997 yılında firma, ileri teknoloji ürünü, sert metal hassas parçalarla Seramik Delme Bileşenlerini’ni sundu.

1998 yılında Josef Zimmermann GmbH & Co. KG’den Tafting İğne Bölümü’nü devralan Groz-Beckert 2000 yılında Grob Horgen AG’yi satın alarak dünyanın en büyük dokuma aksesuarları üreticisi oldu. Firmanın büyüme ve genişleme süreci 2001 yılında Schmeing GmbH&Co’yu satın alması ile sürdü. Firma Raesfeld ve Weseke tesislerinde öncelikle dokuma makinaları parçalarının üretimini ve satışını gerçekleştirmeye başladı. 2006 yılında Siegfried Mayer GmbH & Co. KG’yi devralan Groz-Beckert Grubu, silindir ve kadran 8dial) üretim programını tamamladı. 2008 yılında Oskar Fischer GmbH ve Knotex Machinenbau GmbH şirketlerini satın alan Groz-Beckert böylece dokuma makinesi bileşenleri sektöründeki mevcut üretim yelpazesini genişletti.

Üretiminin yüzde 80’ini 150 pazara ihraç eden Groz-Beckert, ayrıca bu parçaları da kendi ürettiği makinalarda imal ediyor. Üretim tesislerinde ISO 9001 sertifikasına sahip olan firma ayrıca, 2008’den bu yana entegre edilmiş yönetim sistemi (kalite, çevresel, mesleki sağlık ve güvenlik), ISO 14001 ve BS OHSAS 18001 ile sertifikalandırıldı. Devam eden gelişim risk yönetimi, kurum güvenliği olarak hedeflendiği için Groz-Beckert yönetim sistemini ARGUS (mesleki güvenlik, risk yönetimi, sağlık promosyonu, çevresel koruma, şirket güvenliği, bil-yap koruması) olarak genişletti.

Küresel ekonomik ve finansal kriz döneminde geleceğe dönük projeler üreten firma, bu olumsuz süreçlerden yükselerek çıkmayı başardı. Yüksek kalifiye niteliğindeki işgücü ile pazarda fark yaratan firma, eğitime dönük çalışmalara da imza atıyor. Firma, Teknoloji ve Geliştirme Merkezi (Technology and Development Centre- TEZ)  ile Groz-Beckert Academy adında eğitim kursları vererek tekstil değer zincirinde yerini alıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.