Effe, Ürün Portföyünü Genişletti

Effe, ürettiği ekipmanlar ile enerji maliyetlerinin düşürülmesi ve üretim kalitesinin artırılmasını sağlıyor

  30 Aralık 2014 09:24 Salı
Effe, Ürün Portföyünü Genişletti

Tekstil sektöründe farklı tip üretimler ve hizmet ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiği endüstriyel, ekonomik ve kısa zamanda kendini amorti eden çözümlerle  “Sürekli ve Çok Memnun Müşteriler” sloganını canlı tutan EFFE Makine Endüstri Ticaret A.Ş, boya, apre, baskı ve teknik tekstil ile ilgili üretimler yapan işletmelere yönelik otomasyon uygulamaları üretiyor. Bünyesinde yürüttüğü Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları sonucunda yüksek performanslı endüstriyel kesme uygulamalarına ultrasonik kenar kesme uygulamalarını ekledi.

Dijital baskı makinelerindeki baskı proseslerinde kullanılan dokuma polyester kumaşlara uygulanan klasik kenar ve orta kesme yöntemleri, kesme işlemi sırasında liflenmelere ve kumaşların kenar yapılarının bozulmasına sebep olduğu için bu konuda Ar-Ge çalışmaları yapan Effe, EF-CTR-ULTR’yi geliştirdi.

EF-CTR-ULTR Ultrasonik Kenar Kesme Ünitesi

EF-CTR-ULTR Ultrasonik Kenar Kesme Ünitesi ile kesme işlemi sırasında liflenen dokuma polyester kumaşların; ram makinesi, egalizeli açık en sanfor makinesi veya çeşitli finish makinelerinde talep edilen ölçülerde kesilmesini sağlayarak ve kesilen kısımların liflenmesini önleyerek tekstil üreticilerinin kalite beklentisini karşılıyor. Ayrıca, EF-CTR-ULTR Ultrasonik Kenar Kesme Ünitesinde gerçekleştirilen kesme işlemi; yüksek frekanslarda üretilen titreşimlerle yapıldığından, kesim işlemi sırasında oluşan ısı kesilen kısımların güçlendirilmesini de sağlıyor.

EF-CTR Diskli Kenar Kesme Ünitesi

EF-CTR Diskli Kenar Kesme Ünitesi, kenarları kolalanmış veya kolalanmamış kumaşların ram makinesi veya egalizeli açık en sanfor makinesi zincir çıkışlarında optik okuyucu ile kontrol edilerek istenen miktarda kesilmesini sağlayan bir sistemdir. Makine zincir hızına senkron çalışabildiği gibi bağımsız olarak da çalışabilir. Genellikle makine çıkış rayları üzerine monte edilerek çalıştırılabiliyor.

Opsiyonel uygulamalarda ise tamamen bağımsız olarak da çalıştırılabilme özelliğine sahip olan EF-CTR’de kenar kesme işlemi, kumaşın iğnelerden tamamen ayrılmasından sonra yapıldığından minimum fire oranları sağlanıyor. Herhangi bir sebepten dolayı kenar kesme işleminin kesintiye uğraması, makine çıkışındaki kumaşın eninin daralması veya genişlemesi halinde bile otomatik kontrollü fotosel sistemi sayesinde kesme işlemi aralıksız devam ediyor.

EF-CTR-M Orta Kesme ünitesi

EF-CTR-M Orta Kesme ünitesi, ram makinesi, top sarma makinesi veya kalite kontrol makinelerinde özellikle sentetik yapıdaki kumaşlar ile tül veya nonwoven kumaşların ortadan veya farklı kısımlarından talep edilen genişliklerde kesilmesi için kullanılır. Proses şartlarına göre klasik döner bıçaklı, diskli bıçaklı veya ultrasonik sistemli kesme uygulamaları yapılabilir.

EF-CTR-S Açık En Sanfor Zincir Girişi Öncesi Kenar Kesme Uygulaması

Effe tarafından üretimi gerçekleştirilen EF-CTR-S Açık En Sanfor Zincir Girişi Öncesi Kenar Kesme Uygulaması açık en sanfor makinelerinde yapılan kenar kolalama ve kenar kesme proseslerinde yaşanan olumsuzlukları önlemek için tasarlanmıştır. Kenarları egalizeli kurutma makinelerinde kolalanmış ve kurutulmuş kumaşların kenar kesme işlemlerinin açık en sanfor makinesi zincir girişi öncesinde kesilmesi, enerji tasarrufu ve üretim artışı sağlıyor.

Baskı Makineleri Rotasyon Uygulamaları

Effe, pigment ve reaktif baskı uygulamalarının yapıldığı, rotasyon baskı makinelerinden, özellikle hassas yapılı örme kumaşların uzamasından kaynaklanan problemlerin çözümü için ürettiği uygulamalarla üretim kalitesinin arttırılmasına katkıda bulunarak müşterilerinin rekabet gücünü arttırıyor. Uygulamada, Effe tasarımı ve imalatı olan üniteler ve PLC yazılımı kullanılıyor.

Uygulamalar sayesinde her türlü hassas örgü kumaşın baskı blanketine tansiyonsuz olarak sevk edilmesi mümkün oluyor. Söz konusu uygulamaların yapıldığı çeşitli marka rotasyon makinesinde çalışan operatörlerin, makinelerin kumaş girişinde sürekli olarak yapmak zorunda oldukları denetim ve kumaş kontrollere de gerek kalmadan personel tasarrufu sağlanmış oluyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.