Yurtdışında ‘Türk Markası’ Algısı Oluşturuluyor

Türkiye’nin erkek giyim markası Kiğılı, dünyaya ‘Brand of Turkey’ algısını yerleştirmek için 2018 yılında satış noktalarına 25 yeni mağaza daha eklemeyi hedefliyor.

  28 Mayıs 2018 01:00 Pazartesi
Yurtdışında ‘Türk Markası’ Algısı Oluşturuluyor

Türk markaları, yurtdışındaki yatırımlarını arttırarak ‘Türk markası’ algısını yerleştirmek için çalışıyor. Yurtiçinde ‘Türkiye’nin erkek giyim markası’ olarak anılan Kiğılı da yatırımlarında önceliği yurtdışına veren markalardan oldu. Yurtdışındaki iletişimini ‘Made in Turkey’ yerine ‘Brand of Turkey’ şeklinde sürdüren Kiğılı ve Abdullah Kiğılı Exclusive Cut markaları, 80’inci yılını kutladığı 2018 yılında satış noktalarını arttırmaya odaklanıyor. 2018 yılında özellikle yurtdışına odaklanacaklarını belirten Kiğılı CEO’su Hilal Suerdem, bir yandan yeni pazarlara açılırken, diğer yandan mevcut pazarlardaki metrekarelerini büyütmeyi planladıklarını söyledi.  Suerdem, “Türki Cumhuriyetler, Balkanlar ve Orta Doğu öncelikli olarak satış noktalarımızı arttıracağımız yerler. Suudi Arabistan’ın en büyük kenti Cidde’de ikinci mağazamızı açacağız. Birleşik Arap Emirlikleri’yle görüşmelerimiz sürüyor. Afrika, Hindistan gibi bölgelerde de fırsatlar değerlendirebiliriz.” diye konuştu.

Yıl boyunca yatırımlarını yoğun şekilde sürdürecek olan marka, Türkiye’de 15, yurtdışında 10 olmak üzere toplam 25 yeni mağaza daha açmayı hedefliyor. Kiğılı, 2018’de açacağı mağazalar ile yurtiçinde 240, yurtdışında ise 36 noktaya ulaşmış olacak. Marka son olarak Paris’te yeni mağazasının kapılarını açtı. Markanın bu kentteki ikinci satış noktası olan yeni mağaza, Kiğılı’nın yurtdışındaki 26’ncı satış noktası oldu.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.