Yünsa Sürdürülebilirlik Çalışmalarıyla Sektöre Yön Veriyor

Türkiye ve Avrupa’nın en büyük entegre yünlü kumaş üreticisi ve ihracatçılarından biri olan Yünsa, sürdürülebilirliği tüm iş süreçlerinde uyguluyor.

  22 Ocak 2018 01:00 Pazartesi
Yünsa Sürdürülebilirlik Çalışmalarıyla Sektöre Yön Veriyor

Yünsa, uyguladığı standartlar ve doğal kaynakları en verimli şekilde kullanma yönünde geliştirdiği projeleri ile sürdürülebilirliği destekleyerek ulusal ve uluslararası çapta başarılara imza atıyor. Bu kapsamda enerji verimliliği, çevre ve atık yönetimi çalışmalarında ulusal ve uluslararası çapta başarılara imza atan Yünsa, yaptığı çalışmalarla sürdürülebilirlik hedefleri yönünde ilerliyor.

Hazırlanan Temiz Üretim Planı Gelişim Raporu kapsamında çevreye verilen zararı en aza indirecek en iyi üretim tekniklerini belirlediklerini ve uyguladıklarını belirten Yünsa Operasyon Direktörü Engin Sarıbüyük, “Atık suların temizlenerek yeniden kullanımı, doğal kaynak kullanımının optimize edilmesi, çevreye olan olumsuz etkilerin azaltılması ile ilgili enerji ve su tasarrufu konularında Ar-Ge projeleri yürütüyoruz. 2017 yılı CDP İklim Değişikliği Programı ve CDP Su Programı sonuçlarına göre her iki kategoride B skorunu alarak çevre koruma konularında uluslararası platformlarda başarılarımızı sürdürmeye devam ediyoruz” açıklamalarına yer verdi.

Yaşanabilir bir dünya için iklim değişikliği çalışmalarına odaklanarak stratejik ve sistemli yönetim biçimi ve çevre dostu projeler ile çalışma programları hazırladıklarını aktaran Engin Sarıbüyük, sözlerine şöyle devam etti: “Yünsa’da emisyon yönetimi, sera gazı emisyonlarının yanı sıra hava kalitesinin korunmasına yönelik diğer emisyonların da yönetim çalışmalarını içeriyor. SA Portal ve CDP portal üyelikleri ile şeffaflık ilkesi çerçevesinde kaynak kullanımına bağlı olarak karbon salımı belirleniyor. Enerji verimliliği çalışmaları kapsamında hava kalitesinin korunmasına yönelik emisyon yönetimini gerçekleştiriyoruz ve ölçümlerimiz bağımsız akredite laboratuvarlarda raporlanıyor.”

Sağlıklı Kumaş Üretiminde Uluslararası Standartlar

“Yürüttüğümüz tüm bu çalışmalar sayesinde; ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik taahhüdümüze bağlı kalıyoruz” diyen Sarıbüyük, Yünsa’nın üretim süreçlerinde yasaklanmış olan hiçbir kimyasal maddeyi kullandığını belirtti. Bu amaçla kurulan Yünsa Kimyasal Yönetim Sistemi, satın alınacak her kimyasalın müşteri regülasyonlarına uygunluğunu denetliyor.

Bu doğrultuda tekstil ürünleri ile ilgili tüm işleme aşamalarındaki hammaddelere, ara ve son ürünlere yönelik dünya çapında standart bir test ve sertifikalandırma sistemi olan Eko-Tex® 100 sertifikasını yeniledi.

Atık Sular Geri Kazanılıyor

Atık suların temizlenerek yeniden kullanımı konusunda bir Ar-Ge projesi yürüten Yünsa atıkları türlerine göre sınıflandırıyor, atığın türüne ve yasal düzenlemelere uygun olarak kaynağında ayrı olarak topladıktan sonra lisanslı tesislerde geri kazanılmasını veya bertarafını sağlayarak sürdürülebilirliğe bu alanda da katkı sağlıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.