Yeniliklerin Beşiği İsviçre

Caspar Honegger'ın dokuma tezgâhı, Isaak Groebli'nin mekik nakış makinesi, Karl Friedrich Gegauf'un kenar süsü dikiş makinesi ve daha bir sürü icadın temelini oluşturan İsviçreli makineciler ITMA Barcelona’yı bekliyor.

  26 Kasım 2018 00:00 Pazartesi
Yeniliklerin Beşiği İsviçre

Yüzyıllar boyunca, İsviçre'nin yenilikçi ruhu, insan deneyiminin çeşitli alanlarını kapsayan icatlarla defalarca kanıtlanmıştır. Küresel tekstil endüstrisi üzerindeki etkileri, sürekli ve önemli gelişmeler ile en dikkate değer ülkeler arasında yer almıştır. İsviçreli tekstil makineleri şirketleri, doğal olarak gelişen bu yaratıcılık geleneğinin merkezinde yer almaktadır. Günümüzde, İsviçre tekstil makinecileri, makine ve parça üreticileri ve servis sağlayıcıları, geleceğin tekstil endüstrisini etkileyecek sürekli yeniliklere olan bağlılığıyla bu mirası sürdürmektedir. Geçmişe baktığımızda, İsviçreli icatlar, küresel tekstil endüstrisine defalarca enerji verdi. Bu liste şunları içeriyor: Caspar Honegger'ın dokuma tezgâhı (1842), Georges Audemars'ın suni ipek (1855), Isaak Groebli'nin mekik nakış makinesi (1863), Karl Friedrich Gegauf'un kenar süsü dikiş makinesi ve daha sonra Othmar Winterhalter'ın zip (1923) ve George de gibi icatları Mestral'ın Velcro tutturucu (1951). Yakın geçmişten beri, çoğu okuyucunun iyi bildiği Swiss Textile Machinery üyelerinin başarılı ilerlemeleri üzerinde durmaya gerek yok. İcat bugün hala bir yaşam biçimidir ve bu felsefenin meyveleri yine 30 üyenin sergileyeceği ITMA Asia + CITME 2018'de gösterilecektir.

Müşteri güvenini oluşturmak

İsviçreli tekstil makineleri firmalarının kuşakları boyunca, "mucit geni" ile birlikte uzmanlık verilmiştir. Bununla birlikte, her şeyden önce müşteri taleplerinin öncelikli olduğunun kabul edilmesi olmuştur. Bu ihtiyaçları yenilikçi çözümlerle karşılamak gerçek hedeftir. Cornelia Buchwalder, dernek Genel Sekreteri Cornelia Buchwalder, “İnovasyon tecrübesi ve mirası, İsviçre Tekstil Makineleri üyelerine kendi iş başarısını sağlamalarına yardımcı olan müşterilerimiz için kesinlikle katma değer sağlıyor” diyor.

Endüstri 4,0 ilerledikçe, daha fazla yeni teknoloji ve standartlar beklenebilir. Buchwalder “İsviçreli Tekstil Makine üyelerinin gelecekte dünya tekstil sektörünü etkileyecek olan yenilikleri tanıtmaya devam edeceğinden eminim ve ITMA 2019'un Barselona'daki büyük beklentisiyle sabırsızlıkla bekliyorum” diyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.