Yeni Bir Moda Markası Doğdu: MONIST

Sibel Türker tarafından yaratılan MONIST markası, özellikle şehirli kadınların iş, gece ve eğlence zamanları için en uygun kıyafetleri seçmesine yardımcı olmayı hedefliyor.

  16 Mayıs 2012 01:43 Çarşamba
Yeni Bir Moda Markası Doğdu: MONIST

İlk koleksiyonunu Mayıs ayında modaseverlere sunan tasarımcı markası MONIST, ilk etapta internet ortamından satışta olacak. Açılış defilesini Les Ottomans Otel’de gerçekleştiren marka, zamansız koleksiyonları ile farklılaşmayı hedefliyor. İlk koleksiyonun tanıtımında ünlü oyuncu Seda Güven, fotoğraf sanatçısı Lara Sayılgan’ın kamerası karşısına geçerek poz verdi.

Finans sektöründe uzun bir geçmişe sahip olan Sibel Türker tarafından kurulan ve tasarımcı Sema Işık Saral tarafından koleksiyon ve konsepti geliştirildi MONIST, stil sahibi, zarif ve elegan kadın gardrobunu hedef alıyor. Uzun yıllar finans sektöründe üst düzey yönetici olarak görev aldıktan sonra kendi hayatında eksikliğini duyduğu giyim tarzından yola çıkarak MONIST tasarımcı markasını 2011 yılında yaratan Sibel Türker, ‘Her yaştaki kadını; her ortamda, kaliteli, şık ve rahat, gücünü ve iradesini yansıtacağı ürünlerle buluşturmak istedik’ söylemi ile iş kadınlarının içini ferahlatacak çözümler sunmaya aday olduklarının altını çiziyor.

 

Farklı Seçenekler İçin 4 Grup

 

MONIST,  yüzde 100 ipek, şifon ve saten kumaşlar ile yüzde 100 pamuklu kumaşların 4 farklı çizgide hazırlandığı bir koleksiyon ile çıkış yapıyor. Rakiplerinin aksine, ‘en ucuzu’ değil ‘en kaliteli ve özgün’ parçaları vaad eden MONİST ürünleri, kaliteli aksesuarlarla kombinlenerek özel paketlerinde teslim ediliyor.

 

MONIST’ın Klasik Grubu’nda inciler ve zarafeti temsil eden boyundan bağlı modeller yer alıyor. Trend Grubu’nda saten ve şifonun üstün uyumu dikkat çekerken, Haftasonu Grubu’nda rahat olduğu kadar şık pamuklu gömlekler öne çıkıyor. Efsane Grubu’nda ise el emeği özel modeller sunuluyor. Beyaz, bej ve grinin ana renklerini oluşturduğu koleksiyon; mor, kırmızı, yeşil ve parlement mavisi seçenekleri hazırlanmış.

 

Üst grup koleksiyonu; ipekler, şifonlar, satenler ve krepler ile pamuklu kumaşlardan oluşurken, üst gruba eşlik eden özel tasarım etek ve pantalonlarda ise en iyi kalitede 4 mevsim giyilebilecek yünlü kumaşlar kullanılıyor. İş hayatından gelen bir kurucusuna sahip olan markanın tasarımlarında bu deneyimlerin etkisi görülüyor; Önden açık modellerde düğmelerin arasında çıt çıt kullanıldı, şeffaf kumaşlar ile hazırlanan modeller için saten içler tasarlandı, koton grubunda önden fermuarlı modellere sıkça yer verildi, bluz ve gömleklerin boyları ile yaka açıklıkları özenle ayarlandı ve ürünleri korumak için organze kumaştan özel saklama kılıfları hazırlandı.

Marka ilk etapta sadece internet ortamında satışta olacak. Mayıs ayının ilk haftasında Les Ottoman Otel’de gerçekleşen tanıtım etkinliğinde iş, sanat, cemiyet ve moda dünyasının önde gelen isimleri bir araya geldi. Burada sembolik olarak markanın resmi internet sitesinin açılışı da gerçekleştirildi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.