Yabancılar Türk Hazır Giyim Markalarının Peşinde

Türkiye’nin öncü markalarından Kiğılı’nın satışı için yabancı bir fonla görüştüğü açıklandı

  06 Temmuz 2015 08:17 Pazartesi
Yabancılar Türk Hazır Giyim Markalarının Peşinde

Son dönemde Eroğlu Holding’in Mexx’i, Gözalan Grup’un Mustang gibi dünyanın önemli hazır giyim markaları satın aldığı haberleri sektörde memnuniyetle karşılanmıştı. Bu kez de yabancı bir firma Türkiye’de hazır giyimin öncü firmalarından Kiğılı’yı satın almak girişimlerde bulunduğu haberi yansıdı.

Ya Bitecek Ya Bitecek

Konu ile ilgili olarak, ortaklık için yabancı fonlarla görüştüklerini açıklayan Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, “Epey bir yol aldık. Arzu ettiğimiz istediğimiz belli bir değeri var markanın. 2015 yılında yabancı bir fon işletmemize girerse sürpriz olmaz. Ya bitecek ya bitecek" dedi. Şartlara bağlı olarak Kiğılı'nın çoğunluk hisselerini de satabileceklerini söyleyen Kiğılı, "Çoğunluk da olabilir azınlık hisse de olabilir. Azınlık da çoğunluk da olsa görüştüğümüz fonlar işin başında beni görmek istiyorlar. Benim de sıhhatim müsaade ettiği müddetçe 3-5 yıl zarfında şirketi yönetmeye devam edeceğim” diye konuştu.

Gelecek 2 yıl için planlar yapmaya başladıklarını dile getiren Kiğılı, “2 yıl içinde tekstil ve hazır giyim sektöründe çok ciddi birleşme ve satın almalar olacak. Kriz sonrası zaten pek çok dev marka Türkiye'ye geldi. Pek çok fon da Türk hazır giyim markalarının peşinde. Ve bunların çoğu bir iki yıl içinde sonuçlanır” dedi.

Orka da Marka Alarak Büyüyecek

Silk&Cahmere, Collezione gibi markalarında benzer görüşmeler içinde oldukları bilinen tekstil sektöründe konu ile ilgili olarak Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, perakendenin parlayan bir sektör olduğunu bu yüzden de eline çantasını alan yabancı fonların Türk firmaların kapısına dayandığını söyledi. Bu işin çok abartıldığına dikkat çeken Orakçıoğlu, 'Neden sadece ortak alarak büyüyecekmişiz. Ben gidip yabancı markayı alarak büyümeyi tercih ederim. Bunu yapacak finansal gücümüz de var. Ama bu tür hizmet veren kuruluşlar ne yazık ki ülkemizde yok' dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.