WEKO’dan Temassız Sıvı Uygulama Sistemi

15-19 Ekim arasında Şanghay’da gerçekleşen Itma Asia Fuarı’nda yer alan WEKO, temassız sıvı uygulama sistemlerini tanıtırken, kimyasal kullanımında çevre dostu çözümlere odaklandı.

  26 Kasım 2018 00:00 Pazartesi
WEKO’dan Temassız Sıvı Uygulama Sistemi

Tekstil ve nonwovenlar sıvı fonksiyonel maddelerin uygulanmasına bağlı olarak optimal şekilde rötuşlanabilir: Hidrofilik / hidrofobik veya oleofilik / oleofobik finisörler, yumuşatıcılar, alev geciktiriciler ve anti mikrobiyal ürünler vb. istenen özellikleri sağlar.

WEKO Sıvı Uygulama Sistemi (WFA), sürdürülebilir tekstil ve dokuma için doğru çözümü sunuyor. Almanya'da geliştirilen bu teknik sistem, malzeme ağına ultra ince mikro damlacıkları püskürten hızlı dönen rotor diskleri ile temassız fonksiyonel sıvılar uygulayabilmekte. Aerosollerin istenmeyen şekilde kaçmasını önlemek ve bir çalışma ortamı elde etmek için, kapsüllenmiş WEKO ProTec ise ultra temiz bir hassasiyet sunuyor.

Temassız Uygulama

WEKO’nun geliştirdiği temassız sprey uygulaması, merdaneler arasında sıkılarak kumaşlar üzerinde herhangi bir mekanik stres uygulamaması nedeniyle, çok dikkatli bir şekilde ele alınmaktadır. Yüksek kaliteli tekstil üretiminde pahalı post prodüksiyonlara artık gerek kalmamaktadır. WEKO Sıvı Uygulama Sistemleri (WFA) sadece gerçekten ihtiyaç duyulan miktarda tekstil kimyasalları uygular. Kimyasal yardımcıların ciddi şekilde azaltılması, tekstil ve nonwoven yüzey işlemlerinde sürekli bir üretim için özellikle önemlidir. WFA sıvı uygulama sistemleri sayesinde tasarruf edilebilir, çünkü gerektiğinde tek taraflı ve yüzey uygulaması mümkündür.

Maliyet Azaltan Sistem

Tamponlama prosedürü ile tersine, yaklaşık % 70'lik bir nem, sıkıldıktan sonra bile kumaş tarafından tutulur. Karşılaştırıldığında, WEKO'nun temassız uygulama sistemi, yaklaşık % 15 ila %25 oranında maliyet tasarrufu sağlıyor. Bu nedenle, tekstil finişörleri daha az kurutma enerjisi gerektirir ve % 60'a kadar enerji tasarrufunu mümkün kılar. Alternatif olarak, hızdaki artış oranı, bazen de % 100'e kadar yükselebilir. Ayrıca, gerekli prosese göre, bazı kumaşlar iki ya da üç defa olmak üzere birkaç defa kesim gerektirebilir. Bu israfı ve malzeme çıkışını azaltmak için WEKO, Cut-it 2,0’ı geliştirdi. Özel kumaş kılavuzlaması, decurling ve stabilizasyon çözümleriyle, kesim hızı ortak kesim sistemlerine oranla % 80'e kadar azaltılabilir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.