Vaccarello’dan Koyu Bir Yaz

2012 yılı Andam ödülünün sahibi tasarımcı Anthony Vaccarello, bahar koleksiyonunda kadınları siyah ağırlıkta bir koleksiyonla selamlıyor.

  16 Mart 2012 17:16 Cuma
Vaccarello’dan Koyu Bir Yaz

Fransız Kültür Bakanlığı tarafından başarılı moda tasarımcılarına verilen 2012 yılı Andam ödülünü kazanan Anthony Vaccarello, 2012 İlkbahar Yaz Koleksiyonu’nda alışılmışın dışında siyah ağırlıkta bir koleksiyon hazırlamış. Siyah rengin hakim olduğu koleksiyonda tasarımcı, kısa elbiseler, tek omuzlu büstiyerler ve benzersiz gece elbiseleriyle büyük beğeni topladı. 90’lardaki Herb Ritts fotoğraflarını andıran mini eteklerin ve kokteyl elbiselerin öne çıktığı koleksiyonda, ayak bileğine kadar inen pantolonlar da ilgi çeken parçalar arasında yer aldı.

Kumaş seçiminde ipeği ön planda tutan Vaccarello, siyah rengin yanında lacivert ve gri gibi koyu- karamsar renklerden de ayrılmamış. Tasarımcı aksesuar olarak deri bantlı sandaletlerin yanı sıra ince topuklu ayakkabılara yer vermiş. Parçaların arasında yer alan yılan baskılı ipek bluzlar ise hem koleksiyona renklendirmiş hem de tasarımlara farklı bir bakış açısı kazandırmış.

Andam Ödülü Beraberinde Sorumluluklar Getiriyor

La Cambre Görsel Sanatlar Okulu'ndan mezun olduktan sonra, Fendi'nin tasarım atölyesinde profesyonel hayata adım atan Anthony Vaccarello, 30 yaşında kendi markasını yarattı. Vaccarello, son bir kaç sezondur Paris Moda Haftası'nda kendi markasıyla hazır giyim koleksiyonlarını sunmaya başlamıştı. Önemli tasarımlar sunarak dikkatleri üzerine çeken Vaccarello, 2012 yılında Andam ödülünü almaya hak kazandı. Bu ödülü 2010 yılında Hakaan markasını yaratan Türk tasarımcı Hakan Yıldırım elde etmişti.

Fransız Kültür Bakanlığı tarafından 220.000 Euro ödülle birlikte verilen bu ödül önemli tasarımcıların desteklenmesini amaçlıyor. Ancak bu ödülü kazanan tasarımcılar bazı yaptırımlarla da karşı karşıya kalıyor. Adam Kimmel ve Commuun gibi tasarımcıları gerisinde bırakarak bu ödülü almaya hak kazanan Vaccarello’nun, ödül parası ile koleksiyonlarını Fransa'da üretmek, Paris'te bir ofis açmak ve yine Paris'te defilelerini düzenlemek gibi zorunlulukları olacağı belirtiliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.