Tesettür Giyime Türkiye, 39 Milyar Dolar Harcadı

Tesettür Giyim Forumu’nda, Türkiye'nin yıllık 39,3 milyar dolarla İslami giyim harcamalarında başı çektiği açıklandı.

  18 Eylül 2015 09:22 Cuma
Tesettür Giyime Türkiye, 39 Milyar Dolar Harcadı

İtal­ya'da dün­ya­nın ön­de ge­len İs­la­mi gi­yim sek­tö­rü tem­sil­ci­le­ri­nin bir ara­ya gel­di­ği "Te­set­tür Gi­yim Fo­ru­mu"nda, Tür­ki­ye'nin yıl­lık 39,3 mil­yar do­lar­la İs­la­mi gi­yim har­ca­ma­la­rın­da ba­şı çek­ti­ği açık­lan­dı. Kü­re­sel İs­lam Eko­no­mi­si Zir­ve­si et­kin­lik­le­ri kap­sa­mın­da dü­zen­le­nen fo­rum­da Eko­no­mik Kal­kın­ma Ge­nel Mü­dü­rü Gi­an­mar­co Mon­ta­na­ri'nin ver­di­ği bil­gi­le­re gö­re, 2013 yı­lı baz alın­dı­ğın­da, İs­la­mi gi­yim har­ca­ma­la­rın­da Tür­ki­ye'yi ta­kip eden, nü­fu­su­nun ço­ğun­lu­ğu Müs­lü­man olan ül­ke­ler Bir­le­şik Arap Emir­lik­le­ri 22,5 mil­yar do­lar, En­do­nez­ya 18,8 mil­yar do­lar, İran 17,1 mil­yar do­lar, Suu­di Ara­bis­tan 16 mil­yar do­lar ve Ni­jer­ya 14,4 mil­yar do­lar harcama yaptı.  Av­ru­pa'da ise, Fran­sa, Al­man­ya ve Bir­le­şik Kral­lık'ta ya­şa­yan Müs­lü­man­la­r’ın da 25 mil­yar do­la­rın üze­rin­de tü­ke­tim yap­tı­ğı be­lir­til­di.

Sek­tör 484 Mil­yara Çıkacak

Top­lan­tı­da ve­ri­len bil­gi­le­re gö­re, Müs­lü­man tü­ke­ti­ci­ler 2013 yı­lın­da gi­yim ve ayak­ka­bı­ya 266 mil­yar do­lar har­ca­dı. Te­set­tür gi­yim sek­tö­rü­nün 2019 yı­lı­na ka­dar 484 mil­yar do­la­ra ulaş­ma­sı bekleniyor. İtal­yan Ulu­sal Mo­da Za­na­atı Kon­fe­de­ras­yo­nu tem­sil­ci­si Sil­vi­o Cat­ta­ne­o, nük­le­er prog­ra­mı ko­nu­sun­da ulus­la­ra­ra­sı top­lu­luk­la an­laş­ma­ya va­ran İran'ın "ge­le­cek­te fet­he­dil­me­si ge­re­ken pa­zar" ol­du­ğu­nu söy­le­yerek "İran­lı­la­rın mo­da­ya ola­ğa­nüs­tü il­gi­si var ve gay­ri sa­fi mil­li ha­sı­la­la­rı da yük­sel­mek­te" di­ye ko­nuş­tu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.