Tekstilde Zararlı Madde Denetimleri Ertelendi

Tekstil ve konfeksiyon ürünlerinde sağlığa zararlı azo boyar maddelere ilişkin denetimlerin yürürlüğe giriş tarihi ertelendi.

  27 Ocak 2021 09:19 Çarşamba
Tekstilde Zararlı Madde Denetimleri Ertelendi

Ticaret Bakanlığının "Bazı Tekstil, Konfeksiyon ve Deri Ürünlerinin Denetimine İlişkin Tebliğ'de Değişikli Yapılmasına Dair Tebliğ'i" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tekstil, konfeksiyon, deri ürünleri ve ayakkabılarda sağlığa zararlı azo boyar maddelere ilişkin denetimlerin 2021'den itibaren TAREKS (Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi) üzerinden gerçekleştirilmesine yönelik 7 Kasım'da "Bazı Tekstil, Konfeksiyon ve Deri Ürünlerinin Denetimine İlişkin Tebliğ" yayınlanmıştı. Yapılan değişiklikle, söz konusu tebliğin yürürlük tarihi 1 Ocak 2021'den 1 Mart 2021'e ertelendi.

TAREKS'e yüklenen, ancak ilgilisince düzenlenmediği anlaşılan test raporunun tespiti halinde, diğer şartlar uygun olsa dahi fiili denetim olumsuz olarak sonuçlandırılacak. Sonuç TAREKS'te ilan edilecek.Söz konusu denetimleri gerçekleştirecek birim ise Bakanlığın bölge müdürlüklerine bağlı ürün güvenliği denetimlerinden sorumlu ticaret denetmenleri şube müdürlükleri ve ticaret denetmenleri servisleri olacak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.