Tekstilciler Akdeniz Pazarına ABD Pamuğu İle İndi

COTTON USA Akdeniz Tedarik Zinciri Pazarlama Programı, Türk tekstil üreticilerine Akdeniz ve Kuzey Afrika bölgesinde yeni pazarlama açılma ve satış yapma şansı yarattı.

  16 Mart 2012 00:13 Cuma
Tekstilciler Akdeniz Pazarına ABD Pamuğu İle İndi

Türkiye’deki Amerikan pamuğu müşterilerinin Mısır, Fas ve Tunus’ta bulunan konfeksiyon imalatçısı şirketlerle yeni ilişkiler geliştirmelerine yardımcı olmak üzere 2009 yılının sonlarında başlatılan COTTON USA Akdeniz Tedarik Zinciri Pazarlama Programı, Türk tekstilcilerden büyük ilgi gördü.

Sürdürülen bu programda yer alan Türk kumaş üreticileri, yaklaşık 150 yeni potansiyel müşterinin profilini aldı ve kendileri için en uygun müşterilere odaklandı. Ayrıca program kapsamında; Antalya’daki Akdeniz Tedarik Forumu ve Fas’a yapılan Fabrika Turu gibi, Türk tedarikçilerinin Kuzey Afrikalı konfeksiyon imalatçılarıyla yüz yüze görüşmesine ve ortak bir paydada buluşmasına yönelik etkinlikler düzenlendi.  Ticari reklamlarla desteklenen bu etkinlikler, Türk program üyelerinin interaktif firma tanıtımlarına odaklandı.

Program kapsamındaki firmaların kumaş satışlarını arttırmaları aynı zamanda, bu üreticilerin ABD pamuk elyafı taleplerini de olumlu yansıdı. Programla birlikte Kuzey Afrika pazarında ABD pamuğu kullanan Türk tekstilcilerin gücü artış kaydetti.

Matesa Yeni Pazarlara Cotton USA İle Girdi

 

Türkiye’nin önde gelen örme, denim ve dokuma kumaş üreticilerinden Matesa Tekstil A.Ş., COTTON USA Akdeniz Tedarik Zinciri Pazarlama Programı aracılığıyla geliştirdiği iş ilişkilerini geliştirdi. Firma, bu süreç sonunda Fas ve Tunus’a rekor düzeyde yeni satış yaptığını duyurdu.

Bu program içinde yer alarak satış rakamlarını arttıran Matesa Tekstil adına Satış ve Pazarlama Müdürü Cihangir Çalık önemli açıklamalarda bulundu. Çalık, COTTON USA Akdeniz Tedarik Zinciri Pazarlama Programı’nın sadece kendi şirketi için 12 milyon Dolar’ı aşkın değerde yeni satışa sebep olduğunu söyledi. Ulaştıkları nokta itibariyle COTTON USA Programı’ndan aldıkları destekten memnun olduklarını açıklayan Çalık, gelecekteki Tedarik Zinciri Pazarlama programının yeni açılımlarını sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

 

Dünyanın her yanından önemli tekstil tedariki ülkelerine bir dizi özel alıcı turları koordine eden COTTON USA Tedarik Zinciri Pazarlama Programı, alıcı ve tedarikçilerin buluşmasına imkan tanıyarak, yerel tekstil endüstrisine katkı sağlıyor. Programdaki alıcılar, yalnızca özel davetle seçiliyor ve tedarikçiler de kalifiye COTTON USA müşterilerinden oluşuyor.

 

Dünyanın her yanındaki ofisleri bulunan COTTON USA Tedarik Zinciri Pazarlama Programı, global pamuk tekstili ve giyim tedarik zincirinde artan işler için kapsamlı bir bilgi kaynağı sağlıyor. Program, merkezi Washington D.C.’de bulunan, kar amacı gütmeyen bir ticari birlik olan Cotton Council International (CCI) tarafından yönetiliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.