Tekstil Devi H&M’den Toparlanma Sinyali

İşveç merkezli küresel hazırgiyim parekendecisi H&M’den Pandemi sonrasında ilk kez satış verilerinde artış açıklandı.

  10 Eylül 2021 09:39 Cuma
Tekstil Devi H&M’den Toparlanma Sinyali

H & M Hennes & Mauritz AB (kısa adı H&M) bir İsveçli uluslararası perakende giyim firması. Hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren şirket erkek, kadın, gençler ve çocuklar için giyim eşyası parekendecisidir..

Pandemi önlemeleri kapsamında önemli bir daralmanın içerisinde olan H&M’in halen Dünya genelinde global 140 dan fazla mağazası kapalı durumda.

Net Satışlarda Rekor Artış

H&M’den yapılan açıklamaya göre Markanın satışlarının pandemideki gelişmelerden doğrudan etkilendiği ve geçen yıl Dünya genelindeki bir çok mağazasının kapalı olması nedeni ile net satışların gerilediği bu yıl ise Mart-Mayıs döneminde kapalı mağazaların çoğunun açılması ve online satışların da hızla artması ile toplam net satışlarda hızlı artış yakalanmıştır’’ denildi.

Güncel verilere göre firmanın küresel bazda toplam satışları bu dönemde geçen yıla göre %62 gibi rekor sayılacak bir sevide artı. H&M pandemideki yavaşlama bu şekilde devam ederse kapalı konumda bulunan diğer mağazalarını da açacağını ve toplam satışlardaki artışı sürdüreceklerini bildirdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.