Söktaş, Jıtac Avrupa Tekstil Fuarı’nda

Söktaş, sürdürülebilirliği, çevre duyarlılığını ve doğal kaynakların korunmasını merkeze alan ürünlerini vitrine taşıdı.

  30 Mayıs 2022 08:48 Pazartesi
Söktaş, Jıtac Avrupa Tekstil Fuarı’nda

Tekstil sektöründe 50. yılı geride bırakan yıllık 10 milyon metre üretim kapasitesiyle lüks gömleklik kumaş sektöründe ilk sıralarda yer alan Söktaş, “Meander 71” koleksiyonunu Avrupa menşeli ürünlerin tanıtıldığı JITAC EUROPEAN TEXTILE fuarında kaliteye çok önem veren ve rafine zevklere sahip Japon moda markaları ile buluşturdu.

Japon pazarında yer almanın uzun soluklu bir süreç olduğunu dile getiren Söktaş Tekstil CEO’su Muzaffer Kayhan “Japonya pazarı girmesi çok zor, uzun vadeli düşünülmesi gereken bir pazar. İnceleme, araştırma ve deneme süreleri oldukça uzundur. Ancak sabırlı olur ve güven sağlarsanız kalıcı bir ticaret başlayabilir. Japonlar güvene ve sürekliliğe çok önem veriyorlar bu nedenle Söktaş olarak JITAC European Textile Fuarı’na 2010 yılından beri her sezon katılıyoruz. Firma itibarımızı güçlendirmek, var olan işbirliklerimizin hacmini arttırmak ve yeni işbirliklerine imza atmak üzere bu fuara katılımı önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin ilk Uzun Elyaf Pamuğundan Üretilen Kumaşlar Jıtac’ta

Japonya’nın dünyanın üçüncü büyük lüks tüketim pazarına sahip olduğunun altını çizen Kayhan, “Japonlar için ürün kalitesi çok önemli ve hiç bir yerde göremeyeceğiniz bir hizmet anlayışları var. Bu noktadan hareketle Japonya pazarının ihtiyaçlarına göre özel ürünler tasarlıyor en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Genelde hikayesi olan, özel ürünleri tercih ediyorlar. Dünyanın en büyük ve prestijli mağaza zincirlerinden Isetan Mitsukoshi için verimli Söke ovasında ailemize ait arazilerde yetiştirilen Türkiye’nin ilk uzun elyaf pamuğu ile sınırlı miktarlarda üretilen ipeksi ‘Meander 71’ ürünlerimiz ve Söktaş markası ile özel dikim müşterilerine hizmet vermenin haklı gururunu yasıyoruz. Isetan Mitsukoshi ile bu başarılı işbirliğimiz, Söktaş’ın ürün kalitesi ve hizmet seviyesi konusunda çok önemli bir referans.” dedi.

Söktaş’ın Rejeneratif Pamuğu Japon Tasarımcıların Beğenisine Sunuldu

Söktaş, yenilikçi İlkbahar Yaz 2023 koleksiyonu yanında ilk defa 2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda (COP26),  Stella McCartney ile birlikte tanıttığı rejeneratif pamuklarla Japonya pazarına özel tasarlanan kapsül koleksiyonunu da JITAC’ta sektör temsilcilerinin beğenilerine sundu. Rejeneratif(onarıcı) tarım ile , konvansiyonel tarımın çevresel etkilerini ve su tüketimini büyük ölçüde azaltmayı, toprak sağlığını desteklemeyi ve topraktaki organik karbonu geri kazandırmayı hedefleyen Söktaş CEO’su Kayhan, “Türkiye Pamuk Araştırmaları Enstitüsü ile ortak yürütülen geniş kapsamlı ve uzun soluklu bir AR-GE projesi olarak doğan , Söke ovasında ailemize ait arazilerde yetiştirilen Türkiye’nin ilk uzun elyaf pamuğu ile sınırlı miktarlarda üretilen ipeksi Meander 71 ürünlerimizin Japonya pazarındaki büyük başarısından sonra,  yine kendi arazilerimizde ürettiğimiz rejeneratif pamuklardan Japon lüks tüketicilerine özel tasarlanmış ürünlerimizin de büyük başarı getireceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.