Savcan Tekstil'den Dijital Dönüşüm Adımı

Savcan Tekstil Grubu, üretimden kalite yönetimine kadar birçok birimini birbirine entegre ederek dijital dönüşümünü tamamladı.

  09 Şubat 2018 01:00 Cuma
Savcan Tekstil'den Dijital Dönüşüm Adımı

Bursa’da 1987 yılından itibaren hazır giyim ve konfeksiyon alanlarında faaliyet gösteren ve ayda ortalama 2 milyon metre kumaş ve 600 bin adet giysi üreten Savcan Tekstil Grubu, üretim faaliyetlerini dijital dönüşüm ile destekledi. Günümüzde daha çetin rekabetin yaşandığı iş dünyasında başarılı ve öncü olmanın değişen koşullara hızlı bir şekilde ayak uydurmak olduğunu belirten Savcan Tekstil Grubu Bilgi Sistemleri Müdürü Ayfer Doğru, grubun dijital dönüşümünü değerlendirdi. Son 25 yılda birçok şeyin değiştiğini belirten Doğru, “Geçmişin aksine çetin bir rekabetin yaşandığı iş dünyasında başarıyı sürdürmenin ilk şartı, değişen koşullara hızlı bir şekilde ayak uydurmaktan geçiyor. Bu yaklaşımla dokuma, baskı ve konfeksiyon alanlarında sahip olduğumuz tüm platformları birbirine entegre ederek dijital dönüşümü tüm süreçlerimize yaymak için harekete geçtik.” dedi.

Tüm Birimler Birbirine Entegre Edildi

Uluslararası pazar lideri olma hedeflerine ulaşıncaya kadar gelişimini sürdürmeyi misyon edinen Savcan Tekstil, yaşadığı dijital dönüşüm ile dokuma, boya-baskı, konfeksiyon gibi üretim birimlerinin yanı sıra müşteri ilişkileri, finans-muhasebe ve kalite yönetimi işlevlerini birbirine entegre etti. İtelligence ortaklığıyla hayata geçirilen SAP projesiyle birlikte Savcan Tekstil Grubu yöneticilerinin bilgiye kolayca ulaşmasının yanında karar alma ve iş süreçlerinin yalınlaştırılarak hız kazandırılması hedeflendi.

Şirket Tek Noktadan Yönetilebilecek

İtelligenceHead Proje Yönetimi Başkanı Davut Özdemir ise “Tekstil sektörüne yönelik deneyimlerimizi ve endüstri 4.0 konusundaki uzmanlığımızı, Türkiye’de ve Avrupa’nın birçok noktasında faaliyet gösteren Savcan Tekstil’in iş süreçlerine uyguladık. Böylece şirket, artık yalın ve etkili bir sistemle tek bir noktadan yönetilebiliyor.” açıklamalarına yer verdi.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.