Sahte ve Korsan Ürün Ticareti Yılda 11 Milyar Dolara Yaklaştı

Marka Koruma Grubu; sahte, kaçak ve taklit ürün ticaretinin ekonomiyi ve yatırımları olumsuz etkileyecek boyuta ulaştığını belirtti.

  26 Ocak 2016 09:00 Salı
Sahte ve Korsan Ürün Ticareti Yılda 11 Milyar Dolara Yaklaştı

Marka Koruma Grubu (MKG), Dünya Gümrük Günü’nde yaptığı açıklamada, ekonomiyi tehdit eden yasadışı ürün ticareti için alınan önlemlere dikkat çekti. MKG Sözcüsü Dr. Ali Ercan Özgür, Türkiye’de sahte ve korsan ürün ticaretinin yılda 11 milyar dolara yaklaştığını belirterek, “Yasadışı ürün ticareti nedeniyle Türkiye ekonomisi milyarlarca lira kayba uğruyor, şirketlerin fikri mülkiyet hakları zarar görüyor, tüketici güvenliği ve sağlığı tehdit ediliyor” dedi.

MKG Sözcüsü Dr. Ali Ercan Özgür, sahte, kaçak ve taklit ürün ticaretinin ekonomiyi ve yatırımları olumsuz etkileyecek boyuta ulaştığını belirterek, “BASCAP (Sahtecilik ve Korsanla Mücadele İçin İş Dünyası Hareketi) verilerine göre Türkiye’deki sahte ve korsan ürün ticaretinin yıllık boyutu 11 milyar dolara yaklaştı. Sahte, taklit ve korsana ilave olarak kaçak ticareti de her yıl milyarlarca liralık vergi kaybına neden oluyor. Yasadışı ticaret ayrıca, Türkiye’ye ciddi yatırımlar yapan, on binlerce kişiye istihdam sağlayan, vergi geliri üreten yatırımcıların fikri mülkiyet haklarını da gasp ediyor. Gümrük İdareleri bu mücadelede önemli bir görev üstleniyor. Özellikle gümrük denetimleri mücadele sürecinin önemli bir parçasını oluşturuyor. Yasadışı ürün ticaretiyle mücadele konusunda devletimizin kararlı çalışmaları, son dönemde atılan adımlar gelecek için umudumuzu artırıyor” sözlerine yer verdi. Özgür, yasadışı ürün ticaretinin, tüketici güvenliği ve sağlığı açısından da önemli bir tehdit oluşturduğunu belirterek vatandaşların ALO 136 hattına yapacakların ihbarlarla mücadeleye destek olmalarını istedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.