Quiksilver'a Herkes Ulaşabilecek

Quiksilver’in Türkiye haklarını Olgar Şirketler Grubu’na geçti

  10 Haziran 2015 09:50 Çarşamba
Quiksilver'a Herkes Ulaşabilecek

Dünyada 2.5 milyar dolarlık ciroya ulaşan ve Türkiye’nin ilk yabancı giyim markalarından biri olan Quiksilver’in Türkiye haklarını Olgar Şirketler Grubu satın aldı. Aralarında SPX, Billabong ve Aldo gibi markaların da olduğu 68 markayı ithal eden Olgar Şirketler Grubu ortaklarından Özhun Olgar, “Şuan Türkiye’de 10 mağaza bulunuyor. Bunun sayısını kısa sürede arttıracağız. Her mağaza dünya standartlarında olacak. Metrekare başına 700 Euro yatırım yapacağız. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de aksiyon spor ürünleri pazarı büyüyor. Bu konuda yatırımlarımız hızlanacak” dedi.

Gelecek Vaat Eden Marka

Quiksilver’ın Türkiye için özel bir marka olduğuna işaret eden Olgar, “Quiksilver, Türkiye’ye giren ilk yabancı giyim markalarından biri. Genç kesiminde aradığı bir marka. Türkiye’de toplam 10 adet mağaza bulunuyor. 250 noktada ise satışı var. Biz daha çok kendi mağazalarımızla büyümeyi hedefledik. Bunun için girişimcilere franchise vermeyi de planlıyoruz” dedi.

Quiksilver için pazarlama stratejilerini değiştireceklerini ifade eden Olgar, fiyat politikalarında değişikliğe giderek herkesin ulaşacağı bir marka olmak için çaba sarf edeceklerini söyledi. Quicksilver’ın geçen yıl Türkiye’de 40 milyon TL ciro yaptığını belirten Olgar, bu rakamı üç yıl içerisinde katlamayı planladıklarını ifade etti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.