Pucci’den Çingeneler Zamanı

Emilio Pucci, 2012 İlkbahar Yaz Sezonu için hazırladığı koleksiyonunu tanıttı.

  16 Mart 2012 17:21 Cuma
Pucci’den Çingeneler Zamanı

Moda markası Emilio Pucci’nin Kreatif Direktörü Peter Dundas, 2012 İlkbahar Yaz Kadın Koleksiyonu’nu görücüye çıkardı. Dundas, 1992 yılında yaşamını yitiren Pucci’nin tarihi arşivlerinden esinlenerek oluşturduğu koleksiyonda çingene ruhunu yansıtıyor. Parçalarda siyah, beyaz ve kırmızının asaletini hissediliyor. Tığ işi ve tül detaylar, karın bölgesi açık iki parça elbiseler, bermudalar koleksiyonda beğenilen parçalar arasında yer alıyor. Yüksek bel pantolonlar, yere değen etekler, bermudalar, mikro sütyen üstler de koleksiyonda ilgi gören diğer parçalar.

Danteller koleksiyonun neredeyse her tarafında varlığını güçlü bir şekilde hissettiriyor. Danteller kimi zaman etek desenlerinde yer alırken, kimi zaman büstiyerlerin kenarlarını süslüyor. Bu koleksiyonda; 18. yüzyıl Latin Amerika, Çingene tarzı gibi birçok ekolün etkisi hissediliyor. Stili çarpıcı kılmak için seçilen takılar, haçlar da bu Latin bohem havayı güçlendirmiş. Elbise uzunluklarına bakıldığında düz, dizde biten parçalarla birlikte uzun ayak bileğine kadar uzanan etek- elbiselerde yer almış. Bazı kıyafetlerdeki kuru kafa desenleri, gotik bir dokunuşla koleksiyonu romantik havasından biraz kurtarıyor. Koleksiyon için seçilen ince tabanlı ve topuklu, bilekten bağlamalı ayakkabılar 80’lerin tarzına geri dönüşünü mü simgeliyor.

Koleksiyonda kaftanlar, dantelli etekler ve slip elbiseler bohem ruhu yansıtan oldukça seksi elbiseler yer alırken, mini ve makro boyutta ceketler ile uzun çingene ruhunu yansıtan elbiseler ve bermudalar mevcut. Renk olarak siyah ve kırmızının yanında sarı, ten rengi ve altın sarısı renkler yer alıyor. Kumaş skalası oldukça geniş olan koleksiyonda şifon, dantel, organze, pul, tüy, kristaller, ipek çeşitleri yer almış. Aksesuar olarak; toka kayışları ile yüksek topuklu ayakkabı ve sandaletler, zincirli çantalar, geometrik çizgilerle gece elbiseleri, altın zincir ve gümüş harçlar ile büyük sallantılı küpeler tercih edilmiş.

Peter Dundas, daha önce de ünlü sinema yıldızı Gwyneth Paltrow'u giydirerek aslında koleksiyonun ne kadar başarılı olacağına dair ipucunu vermişti. Koleksiyonun ilk örneği Emmy Ödülleri’nde Gwyneth Paltrow’un üzerinde görülmüştü. Onun baştan aşağı dantel işlenmiş, göbeğin üst kısmını açıkta bırakan yumuşak bir erotik havaya sahip tasarımı kimi eleştirmenlerce beğenilmiş, diğerleri tarafından ise eleştirilmişti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.