‘Pamuk Ticareti Olumsuz Etkilenecek’

Birleşik Devletlerin Türkiye’ye uyguladığı ekonomik yaptırımlar, İngiliz basınında da geniş yer buldu. Financial Times, yaşanan bu gelişmelerin ABD ve Türkiye arasındaki pamuk ticaretini olumsuz yönde etkilediğini vurguladı.

  01 Kasım 2018 01:00 Perşembe
‘Pamuk Ticareti Olumsuz Etkilenecek’
ABD ve Türkiye arasındaki gerilimin artması ve tarafların birbirlerine uyguladığı ekonomik yaptırımların tekstil sektörüne etkileri İngiliz basınında da geniş yankı uyandırdı. Financial Times’ta yayımlanan haberde Türk tekstil üreticilerinin pamuk ihtiyaçlarını karşılamak adına; Brezilya, Türkmenistan ve Yunanistan gibi ülkelere yöneldiği vurgulandı. Türkiye’nin, Birleşik Devletlerin güneyinde yer alan pamuk çiftçilerinin en büyük üçüncü alıcısı olduğuna dikkat çekilen haberde, “Bazı Türk alıcılar önceden imzaladıkları sözleşmelere uygun  devam ederken, bazıları ise mevcut anlaşmadan cayabilirler” ifadesi kullanıldı. Liranın, dolar karşısında yüzde 37’lik bir değer kaybı yaşadığının belirtildiği haberde, dolar türünde yapılacak ticaretin Türk imalatçısının elini zayıflattığı iddiası öne sürüldü. Haberde ayrıca, Türk tekstil fabrikalarının, kumaş ve giyim ihracatının Avrupa'ya olan etkisinin bir kısmını telafi edebileceklerini, ancak enflasyonun iç tüketimi büyük ölçüde olumsuz bir şekilde etkileyeceğine de yer verildi. Türkiye’nin en önemli denim üreticilerinden biri olan Orta Anadolu Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Pamuk Satın Alma Direktörü Leon Picon’un da konu ile ilgili görüşüne başvuruldu. Picon’un, “Türk lirasında yaşanan sert düşüşün ardından, pamuk ithalatları kesinlikle daha az cazip olacak” ifadesine yer verildi.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.